Ελλάδα: Αλήθειες και ψέματα για τις υποψηφιότητες στην Eurovision 2022! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Η ΕΡΤ ξεκίνησε από πολύ νωρίς τις διαδικασίες, για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2022 και ήδη διάφορες “έγκυρες” πληροφορίες ξεφυτρώνουν αριστερά και δεξιά για τις υποψηφιότητες που έχουν διαρρεύσει στα μίντια. Οι περισσότερες εξ αυτών φυσικά απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα, για αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας διαφωτίσουμε ώστε να έχετε μία πρώτη ιδέα για τις προτάσεις των καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν την ελληνική εκπροσώπηση στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Good Job Nicky

Παρά τα όσα ειπώθηκαν και σε πρωινή εκπομπή το τραγούδι του Good Job Nicky δεν είναι κάποιο από τον δίσκο του που πρόκειται να κυκλοφορήσει (θα εξαρτηθεί ο χρόνος κυκλοφορίας του από το αν επιλεγεί ο ίδιος για τον διαγωνισμό ή όχι). Το τραγούδι που πρόκειται να προτείνει στην ΕΡΤ είναι έτοιμο από το καλοκαίρι και σε αυτό το project εργάζεται όλους τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για ένα mid tempo κινηματογραφικό θα λέγαμε κομμάτι, το οποίο υπογράφει ο ίδιος, αλλά και ο Ερμής Γεραγίδης. Η δισκογραφική του εταιρεία COBALT αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί τις τελευταίες συσκέψεις της, προτού ανηφορίσουν για το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ενεργή συμμετοχή στην συμμετοχή του, εφόσον φυσικά θα είναι αυτός ο εκλεκτός της ΕΡΤ, θα έχουν οι Ηλίας Κοκοτός και Φωκάς Ευαγγελινός.

Καλομοίρα

Η Καλομοίρα όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο έκανε ήδη μία επίσκεψη στα γραφεία της ΕΡΤ. Βρίσκεται στην φάση αναζήτησης τραγουδιών και λέμε τραγουδιών γιατί πρόθεσή της είναι να καταθέσει περισσότερα από ένα υποψήφια τραγούδια. Θα έχει κατά πάσα πιθανότατα ξένους δημιουργούς, χωρίς όμως να αποκλείεται και κάποιος εγχώριος δημιουργός. Ως καλλιτεχνική διευθύντρια της συμμετοχής μας, εφόσον φυσικά επιλεγεί, πιθανότατα θα δούμε την Sacha Jean Baptiste. Αν και δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το ύφος των τραγουδιών της, αναμένουμε κάτι χορευτικό και ποπ.

Amanda Georgiadi (Tenfjord)

Η ελληνίδα ομογενής από την Νορβηγία ετοιμάζει επίσης τις τελευταίες πινελιές της συμμετοχής της. Πρόκειται για μία big ballad, με απλότητα, αλλά πολύ συναισθηματική. Το τραγούδι επίσης δεν το γράφει μόνη της, αλλά με τον επί χρόνια συνεργάτη της. Αν και αυτή είχε αρχικά τρία υποψήφια τραγούδια, κατέληξε σε αυτό, θεωρώντας πως είναι το καταλληλότερο για τον διαγωνισμό. Ο Ηλίας Κοκοτός και ο Φωκάς Ευαγγελινός επίσης θα συνδράμουν την συμμετοχή της, εφόσον τελικά είναι αυτή η επιλογή της ΕΡΤ.

Evangelia

Το τραγούδι για την Evangelia υπάρχει ήδη και είναι ακριβώς στο ύφος και στους ήχους που μας έχει συνηθίσει στις προηγούμενες δουλειές της. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες  για την υποψηφιότητα της, ούτε με ποιους πρόκειται να συνεργασθεί, ούτε ποιοι είναι οι δημιουργοί, αν και πολύ πιθανόν να είναι κάποιος εξ αυτών που έχει συνεργασθεί ήδη.

Ηλίας Κόζας

Προς έκπληξη όλων η υποψηφιότητα του Ηλία Κόζα είναι με αγγλόφωνα και όχι με ελληνόφωνα τραγούδια, αφού και αυτός θα υποβάλλει περισσότερα του ενός τραγουδιού. Είναι με ροκ ηχόχρωμα, κάτι εξάλλου που και ο ίδιος υπηρετεί στις τελευταίες του δουλειές, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης, όσο και μαζί με τους Koza Mostra.

Υπόλοιπες υποψηφιότητες

Η ίδια η Joanne σε χθεσινή της συνέντευξη μίλησε για το τραγούδι που θα επιθυμούσε, προκειμένου να συμμετάσχει στην Eurovision. Αναφέρθηκε σε ένα upbeat, σύγχρονο ποπ κομμάτι, κάτι που φανταζόμαστε θα είναι κοντά σε αυτό που θα προτείνει.

Για τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου συνεχίζουμε να έχουμε τις αμφιβολίες μας πως τελικά θα μπει στη διαδικασία, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η MINOS EMI θα προτείνει μόνο την Joanne.

Αυτά προς το παρόν, χωρίς φυσικά όλα τα παραπάνω να σημαίνουν πως αυτοί θα είναι και οι μοναδικοί που θα καταθέσουν υποψηφιότητα στην ΕΡΤ, αφού οι δύο εβδομάδες που απομένουν για την λήξη της προθεσμίας που υπάρχει για τους ενδιαφερόμενους είναι σημαντικός χρόνος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsApp για ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και ατελείωτες Eurovision συζητήσεις! Κάντε κλικ ΕΔΩ.

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Αν και εφόσον έχετε ακούσει κάποιο από τα υποψήφια ή και όλα, θα με ενδιέφερε να διαβάσω την γνώμη σας για το ποιός είναι πιο πιθανό να επιλεγεί, με βάση πάντα την πρότασή του!

    Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Καλη η περιγραφη αλλα ακομα καλυτερα θα ηταν να μπορουσα να ακουσω τα τραγουδια οταν θα ερχοταν εκεινη η ωρα ωστε να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα.

    Απάντηση
  3. Eurovisiontales
    Eurovisiontales says:

    Ελπιζω για Evangelia, Kalomoira, Good Job Nicky η Ηλια Κοζα!
    Παντως, παρολο που Evangelia και Καλομοιρα ( με μια τραγουδαρα, πιθανως ) να σκισουν στο televoting, η περιγραφη του τραγουδιου του Good Job Nicky μου κανει για κατι που θα μπορουσε να εχει appeal τοσο στο κοινο οσο και στις επιτροπες, οι οποιες εχουν πια τεραστια δυναμη…
    Ονοματαρες παντως για φετος. Μακαρι να ειχαμε εθνικο τελικο με αυτα τα ονοματα, θα ηταν απιστευτος.

    Απάντηση
    • Γιώργος Eurovision
      Γιώργος Eurovision says:

      Όχι βέβαια αν ας πούμε πχ στείλουν οι Ευαγγελία και η Καλομοίρα δύο τραγιυδαρες που θα μπορούσαν να πάνε 5αδα
      Άμα το τραγούδι δεν ακουστεί μπορεί να το στείλει του χρόνου

      Απάντηση
  4. 12345
    12345 says:

    1. Ξενέρωσα λίγο που ο Κοζας θα έχει τραγούδια μόνον με αγγλικό στίχο.

    2. Φανταστείτε έναν εθνικό τελικό με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες! Θα ήταν επικός.

    3. Σε περίπτωση που κάποιος από τους απορριφθεντες καλλιτέχνες έχει ένα καλό κομμάτι, θα ήταν καλό να μην το δημοσιεύσει και να το κρατήσει για του χρόνου. Θα έχει και ένα ολόκληρο έτος να το αναβαθμίσει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *