Ισπανία: Το σύστημα διεξαγωγής του Φεστιβάλ του Benidorm!

Όπως είναι γνωστό εδώ και δύο μήνες, o διάδοχος του εμβληματικού Φεστιβάλ Τραγουδιού του Benidorm θα επιστρέψει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022 και θα λειτουργήσει ως η διαδικασία της εθνικής επιλογής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το Benidorm θα φιλοξενήσει τον τηλεοπτικό διαγωνισμό που αποτελείται από τρία show: δύο ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό, τους οποίους το RTVE θα μεταδώσει ζωντανά μέσω του La 1 και του RTVE Play.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το επίσημο σάιτ της Eurovision, άνοιξαν σήμερα και επίσημα οι αιτήσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν στην αναβίωση του φεστιβάλ.

Όλοι οι καλλιτέχνες (στιχουργοί, συνθέτες, ερμηνευτές) που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Benidorm 2022 καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσα από μία πλατφόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ισπανικής ραδιοτηλεόρασης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει τη “Χρυσή Γοργόνα”, το έπαθλο του φεστιβάλ, και το εισιτήριο για την Ιταλία είναι η κατοχή ισπανικής υπηκοότητας ή η μόνιμη διαμονή επί ισπανικού εδάφους.

Στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Benidorm αναμένεται να διαγωνιστούν 12 καλλιτέχνες με 12 ξεχωριστά τραγούδια. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει την ύπαρξη δύο ημιτελικών, στους οποίους θα λάβουν μέρος 6 τραγούδια αντίστοιχα. Τρεις καλλιτέχνες από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Benidorm.

Ο μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί κατά 50% από την προτίμηση δύο κριτικών επιτροπών και κατά 50% από τη βούληση των Ισπανών τηλεθεατών. Αμφότερες οι κριτικές επιτροπές θα αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με τη μία να περιλαμβάνει μόνο γηγενείς και την άλλη να είναι μία διεθνής.

Το 50% των κριτικών επιτροπών θα προκύψει ουσιαστικά κατά 60% από την ισπανική κριτική επιτροπή και κατά 40% από τη διεθνή.

Πηγή: Eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *