Ιταλία: Με 18 + 2 φιναλίστ το Sanremo 2022!

Με αλλαγές θα πραγματοποιηθεί το 72ο Φεστιβάλ του Sanremo, από τη 1 μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2022, στο Teatro Ariston της μικρής πόλης της Λιγουρίας. Όπως μας πληροφορεί σήμερα το έγκυρο για τα μουσικά πράγματα της Ιταλίας, All Music Italia, ο Amadeus θα περιορίσει τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην Μεγάλη Κατηγορία στους 20, ενώ θα καταργήσει και την κατηγορία των Νέων Καλλιτεχνών, για την οποία σκέφτεται να την αυτονομήσει, στα πρότυπα του προηγούμενου καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Claudio Baglioni.

Μπορεί το Φεστιβάλ του Sanremo φέτος να έδωσε τον νικητή της Eurovision και ένα παγκόσμιο hit, η τηλεθέαση του ιστορικού φεστιβάλ σημείωσε σημαντική κάμψη, με τους περισσότερους να παραπονιούνται για την μεγάλη διάρκεια μετάδοσής του. Ακούγοντας αυτές τις παρατηρήσεις ο Amadeus, σύμφωνα πάντοτε και με όσα αναφέρει σημερινό άρθρο του All Music Italia, θα περιορίσει τους συμμετέχοντες της Μεγάλης Κατηγορίας στους 20. Στο φετινό Sanremo είχαμε 26 Campioni.

Επιπλέον καταργεί την Nuove Proposte, την κατηγορία δηλαδή των Νέων Καλλιτεχνών, την οποία θα αποσυνδέσει από το 5ημέρο Φεστιβάλ, όπως ακριβώς συνέβη και το 2019. Στα σχέδια του Amadeus είναι να δώσει στους δύο νικητές του Sanremo Giovani, που θα διεξαχθεί στις 16 Δεκεμβρίου, από μία θέση στην Μεγάλη Κατηγορία του Φεστιβάλ.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι από τους 20 καλλιτέχνες που θα διαγωνισθούν στην Μεγάλη Κατηγορία για τον Χρυσό Λέοντα και την εκπροσώπηση της Ιταλίας στην Eurovision 2022, οι δύο θα είναι οι νικητές του Sanremo Giovani.

Αναμένοντας από ημέρα σε μέρα την ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2022, η RAI γιορτάζει όλες τις επιτυχίες της Ιταλίας των προηγούμενων μηνών με ένα πολύ όμορφο βίντεο με μουσική υπόκρουση τι άλλο, από το Zitti e Buoni των Maneskin.

Δείτε το παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *