Breaking News: Οι ανακοινώσεις της ΕΡΤ για την Eurovision 2022 | Έτσι θα επιλεγεί η συμμετοχή μας!

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Eurovisionfun, πως η ΕΡΤ εντός Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει επισήμως τις διαδικασίες για την ανάδειξη της συμμετοχής μας στην Eurovision 2022, πριν λίγο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, η προκήρυξη για την επιλογή. Για μια ακόμη χρονιά, όπως εξάλλου σας είχαμε ενημερώσει, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, αλλά και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στον διαγωνισμό, θα επιλεγεί με εσωτερική διαδικασία, μέσω κατάθεσης προτάσεων.

Η προθεσμία και οι όροι υποβολής συμμετοχών

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τις συμμετοχές τους στην ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΡΤ στον 66o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 στην Ιταλία, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση απευθύνει από σήμερα πρόσκληση σε εταιρίες με δραστηριότητα την παραγωγή ή και διανομή ηχογραφημάτων να υποβάλουν προτάσεις για τη φετινή συμμετοχή της χώρας μας, με καταληκτική προθεσμία την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη: δηλαδή να  περιλαμβάνει ερμηνευτή ή ερμηνεύτρια ή γκρουπ με έξι κατ’  ανώτατον μέλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και επίσης ένα έως τρία τραγούδια, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ή παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ολόκληρα ή εν μέρει. Στην επιλογή της συμμετοχής θα συνεκτιμηθούν, επίσης, τυχόν καλλιτεχνική ομάδα πλαισίωσης του ερμηνευτή ή της ερμηνεύτριας και ιδέες (concept) για την προώθηση και παρουσίαση του τραγουδιού.

Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 210-607.54.05

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ κοντά σε ό,τι συνέβη το 2020 με την επιλογή της Stefania και του SUPERG!RL, μόνο που αυτή την φορά όλα είναι περισσότερο επίσημα και δίνεται μέσω της σχετικής ανακοίνωσης, η δυνατότητα σε όλους τους καλλιτέχνες, δημιουργούς, δισκογραφικές εταιρείες που επιθυμούν να διεκδικήσουν την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022, να το πράξουν.

Παρά τα όσα είχαν γραφεί κατά καιρούς, η ΕΡΤ ποτέ δεν σκεφτόταν σοβαρά μέσα στο καλοκαίρι να πραγματοποιήσει εθνικό τελικό και ούτε φυσικά περίμενε τα όποια επιδημιολογικά δεδομένα για να αποφασίσει την διαδικασία επιλογής που θα ακολουθούσε. Σε αυτό φυσικά συνηγορούν και οι σημερινές ανακοινώσεις, αφού η ΕΡΤ βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες που ανακοινώνουν επισήμως τον πλήρες σχεδιασμό τους για την ανάδειξη της συμμετοχής τους στον επόμενο διαγωνισμό.

Τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν

Χωρίς φυσικά να είναι οι μόνοι που θα στείλουν τις προτάσεις τους, ήδη μέσα από το Eurovisionfun πληροφορηθήκατε για τρεις καλλιτέχνες, που έχουν έτοιμες (ή σχεδόν έτοιμες) τις προτάσεις τους.

Πρόκειται για τον Good Job Nicky, την Καλομοίρα και την Αμάντα Γεωργιάδη (Amanda Tenfjord) και οι οποίοι αμφότεροι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στην ΕΡΤ τα υποψήφια τραγούδια τους.

Συν τω χρόνω θα έχουμε την ευκαιρία να σας αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτάσεις τους, ήδη γνωρίζουμε αρκετά πράγματα, όπως και για τις προτάσεις άλλων καλλιτεχνών που επίσης θα υποβληθούν στην ΕΡΤ.

Με ελπίδες και αισιοδοξία για ένα νέον θρίαμβο στην Ιταλία η ΕΡΤ

Πολύ νωρίτερα από ότι έχει ξεκινήσει ποτέ την αναζήτηση της η ΕΡΤ, ξεκινά φέτος τις διαδικασίες για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision. Με οδηγό τον περσινό επαγγελματισμό της, αλλά και μία ομάδα πολύ δουλεμένη, με εμπειρία πλέον και αποτελεσματικότητα, θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο και να πετύχει κάτι ακόμη καλύτερο.

Σας είχαμε πει πέρσι ότι η χώρα μας θα επιστρέψει στην δεκάδα από πολύ νωρίς και επιμείναμε μέχρι τέλους σε αυτό, σχεδόν μόνοι μας. Για το 2022 επιτρέψτε μας να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι.

Η ΕΡΤ το θέλει, η ΕΡΤ το πιστεύει, η ΕΡΤ το μπορεί και με τους κατάλληλους συνεργάτες, που και αυτούς συν τω χρόνω θα σας τους αποκαλύψουμε, θα φέρει την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά.

Η δέκατη θέση της Stefania στον φετινό διαγωνισμό, μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια κακών αποτελεσμάτων θα έχει και συνέχεια, αφού η ελληνική δημόσια τηλεόραση έχει αποφασίσει να παίξει δυνατά στον διαγωνισμό, χρησιμοποιώντας και το 2022 όλα τα όπλα που έχει διαθέσιμα στην φαρέτρα της.

Benvenuto in Italia λοιπόν και μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, αν θέλετε να είστε απόλυτα ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την ελληνική συμμετοχή και στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

23 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Το μόνο που θα ευχηθώ είναι η επιτροπή της ΕΡΤ που θα αποφασίσει ποια συμμετοχή θα μας εκπροσωπήσει, να δυσκολευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο για να διαλέξει, λόγω των καλών (ελπίζω) συμμετοχών που θα έχουν στα χέρια τους.
    Καλή γιουροζιονική σεζόν σε όλους και καλή τύχη σε όσους υποβάλουν συμμετοχή!

    Υ.Γ
    Μακάρι του χρόνου η ΕΡΤ να υπολογίσει ΚΑΙ το κοινό σε αυτή τη διαδικασία!

    Απάντηση
  2. Manos
    Manos says:

    Ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια για την ενημέρωση γιατί άλλη μια φορά φάνηκε πως είστε οι μόνοι που ξέρετε τι συμβαίνει, όταν άλλοι γράφουν σενάρια για άγριους κ να συνεχίσετε να μας ενημερώνετε πριν τι επίσημες ανακοινώσεις..χαχαχα. Η ΕΡΤ για πρώτη φορά μετά από χρόνια ανοίγει έστω και τόσο το παιχνίδι, ιδού λοιπόν η Ρόδος..όποιος θέλει ας στείλει και ας επιλέγει το τραγούδι που θα μας φέρει την καλύτερη θέση.

    Απάντηση
  3. Ιάσονας
    Ιάσονας says:

    Για έναν νέον θρίαμβο στην Ιταλία…
    Οκ καταλαβαίνω πως μετά από τόσα (8) χρόνια κακών πλασαρισμάτων και αποκλεισμών (2016 και 2018) η 10η θέση είναι πολύ καλή θεση αλλά ο χαρακτηρισμός είναι λίγο υπερβολικός . Πρέπει να θέσουμε υψηλότερα τα στάνταρ και να μην θριαμβολογούμε με το που μπαίνουμε στην δεκάδα.

    Απάντηση
  4. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Το σχολίασα και στο fb, ιδανικά η ΕΡΤ θα πρεπει να διατηρησει μία μεθοδο επιλογης σταθερη, ωστε οι ενδιαφερομενοι να γνωριζουν τι πρεπει να κάνουν προκειμένου να εκπροσωπήσουν την χωρα στον διαγωνισμο. Η ευκαιρία δινεται πλέον σε όλους με την δημόσια ανακοινωση και η ΕΡΤ κρατά τα κριτήρια επιλογής που αυτή επιθυμεί.
    Καλή επιτυχία! Την θεωρω δεδομενη.

    Απάντηση
  5. Music-Man
    Music-Man says:

    Oλα θα κριθουν απο το τραγουδι! Με Καλομοίρα ξέρουμε πάνω- κάτω τι να περιμένουμε, τα άλλα δυο παιδιά εχουν ταυτότητα μουσική και άλλο ύφος! Θα τους ήθελα, απλα μην μας πάρει ο υπνος και να μην ειναι καμιά φθηνοί αντιγραφή του Ελβετου περσι!
    Εκτος αν παρουσιαστεί κάποιος άλλος εκτός των τριών του αρθρου!
    Θα ηθελα πολυ Εvagellia επισης!

    Απάντηση
  6. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Καταρχάς, συγχαρητήρια για το έγκυρο και έγκαιρο ρεπορτάζ σας κύριε Αργυρίου. Το γεγονός ότι η ΕΡΤ άνοιξε τη διαδικασία υποβολής συμμετοχών τόσο νωρίς, δείχνει πόσο πολύ ενδιαφέρεται για το διαγωνισμό και πως στοχεύει όπως γράψατε, σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μακάρι να το επιτεύξει!

    Απάντηση
  7. Dimitris
    Dimitris says:

    Συγχαρητήρια και πάλι για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και ευχαριστούμε πολύ που ευτυχώς υπάρχει μία ιστοσελίδα που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Όσον αφορά τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής μας δεν έχω κάποιο παράπονο. Η ΕΡΤ ξέρει τι πρέπει να κάνει και αυτό θα κάνει. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι γιατί έβαλε ένα όριο σχεδόν ενός μήνα για την υποβολή των προτάσεων; Θέλουν περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν κάπου ή θέλουν να ανακοινώσουν τον καλλιτέχνη νωρίς χωρίς να γίνει ανακοίνωση του τραγουδιού με σκοπό να γίνονται πολλές πρόβες; Επίσης τι γίνεται με την ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό στην Ιταλία; Γιατί δεν έγινε η ανακοίνωση της Δευτέρα 30 Αυγούστου;

    Απάντηση
  8. Amesc
    Amesc says:

    Αρχικά, συγχαρητήρια για την ενημέρωση και τις αποκλειστικές πληροφορίες που πρώτοι μας δίνετε!!!
    Δεύτερον, προσωπικά χαίρομαι που έχουμε τέτοιου είδους επιλογή και όχι εθνικό τελικό, ο οποίος και χρήματα θα έτρωγε και από την ΕΡΤ. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί στη Eurovision ότι τις περισσότερες φορές οι πετυχημένες συμμετοχές προέρχονται είτε από εθνικούς τελικούς που υπάρχουν εδώ και χρόνια είτε από πολύ προσεκτική, εσωτερική ανάθεση καλλιτεχνών.

    Απάντηση
  9. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Στο τέλος, και πέρα από διαδικασίες επιλογής και πρόσωπα (αναγνωρίσιμα ή μη), το τραγούδι, αυτό καθ’ αυτό, είναι αυτό που μετράει.
    Καλή μας επιτυχία.

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Απλό, λιτό, περιεκτικό σχόλιο μέσα σε όλον αυτόν τον πανζουρλισμο-σε σημείο διαμάχης-που έχει ξεκινήσει ήδη από πολύ νωρίς φέτος. Ποιός;τι; Πώς; Πότε; Αν και εφόσον… Περιττά όλα αυτά, στο τέλος το τραγούδι και η σκηνική παρουσία θα κρίνει το όλο αποτέλεσμα.
      Καλή μας επιτυχία!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *