Eurovision 2022: Με έως 44 χώρες ο διαγωνισμός στην Ιταλία!

Η EBU είναι έτοιμη να επιστρέψει σε μία λογική επιλογής των χωρών που θα συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες από 43 ενδιαφερόμενες χώρες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε απόρρητο έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες – πιθανώς κατά λάθος – από το RUV, την ισλανδική ραδιοτηλεόραση, ο ανώτατος αριθμός χωρών που μπορούν να λάβουν μέρος στη Eurovision 2022 είναι 44.

Αυτό σημαίνει πως το τρέχον ρεκόρ των 43 χωρών που συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό (2008, 2011, 2018) μπορεί να ξεπεραστεί μόνο κατά μία χώρα, ανεξάρτητα από το αν οι αιτήσεις που θα λάβει η EBU θα είναι 44 ή 45 ή παραπάνω.

Η ρύθμιση

Το έγγραφο αυτό που έφερε στη δημοσιότητα το Eurofestival News, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Εάν περισσότερες από 43 χώρες υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στη Eurovision, το Reference Group θα αποφασίσει ποια από αυτές θα έχει προτεραιότητα συμμετοχής στον επερχόμενο διαγωνισμό. Ένα κριτήριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είναι να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες εκείνες που συμμετείχαν περισσότερες φορές στις πέντε τελευταίες εκδόσεις του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού.

Οι υπόλοιπες χώρες θα τοποθετούνται σε μία άτυπη λίστα αναμονής και θα ενημερώνονται σχετικά. Σε περίπτωση που κάποια από τις 44 χώρες δε δύναται να συμμετάσχει για τον οποιοδήποτε λόγο στον διαγωνισμό, το Reference Group θα αποφασίσει για το ποια χώρα από τη λίστα αναμονής θα την αντικαταστήσει. Η επιλογή αυτή θα γίνεται κατά προτίμηση με κλήρωση.

Ο ανώτατος αριθμός χωρών που μπορούν να συμμετάσχουν στη Eurovision 2022 είναι 44.

Δεν είναι σαφές για το κατά πόσον η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι καινούργια ή έχει υπάρξει και στους προηγούμενους διαγωνισμούς. Σε κάθε περίπτωση, με βάση τον διαγωνισμό του Ρότερνταμ που έλαβαν μέρος 39 χώρες, υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος για 5 ακόμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης. Αν τα ενδιαφερόμενα μέλη είναι 6 ή και παραπάνω, τότε θα εφαρμοστεί η παραπάνω αναγραφόμενη ρύθμιση.

Πηγή: Eurofestival News

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Αν καταλαβαίνω καλά δηλαδή, οι τυπικά 50+ χώρες-μέλη της EBU, δεν μπορούν να λάβουν μέρος την ίδια χρονιά όλες μαζί για… “τεχνικούς (βλέπε τηλεοπτικούς) λόγους”.
    Απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου.
    Αλήθεια, με πιο κριτήριο άραγε θα απορρίψουν τις χώρες που… “περισσεύουν”;

    Απάντηση
    • Αντώνης
      Αντώνης says:

      Διάβασα ότι θα επιλέγουν τον φορέα που έχει συμμετάσχει περισσότερες φορές τα τελευταία χρόνια, αν τεθεί ζήτημα αποκλεισμού κάποιου.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *