#EurovisionAgain: Νικήτρια η Ισπανία στο “θρίλερ” του 1968!

Οι αναβιώσεις του #EurovisionAgain ξεκίνησαν ξανά και θα μας κρατάνε παρέα και για τους επόμενους μήνες, μέχρι τις αρχές του 2022 και την επίσημη έναρξη της περιόδου των τελικών της επόμενης Eurovision. Σειρά χθες είχε η αναβίωση της Eurovision 1968, της οποίας η νικήτρια χώρα είχε αναδειχθεί με διαφορά ενός βαθμού.

Όσο οριακό ήταν πριν 53 χρόνια το τελικό αποτέλεσμα, άλλο τόσο ήταν και στη χθεσινοβραδινή αναβίωση. 84 ψήφοι χώρισαν την Ισπανία από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη χώρα της Ιβηρικής να διατηρεί τα σκήπτρα όπως και το 1968. Το “La, la, la” της Massiel κέρδισε στα σημεία το “Congratulations” του Cliff Richard, σε έναν διαγωνισμό που χάρισε στο ευρύ κοινό δύο από τα εμβληματικότερα τραγούδια στην ιστορία της Eurovision.

Διαφοροποίηση είχαμε όσον αφορά την τρίτη θέση, με τη Γιουγκοσλαβία και το τραγούδι “Jedan dan” των Luci Capurso και Hamo Hajdarhodžić να ανεβαίνει τέσσερις θέσεις ψηλότερα σε σχέση με την κατάταξη που είχε πάρει προ 53 ετών. Αξίζει να αναφερθεί πως 12 ψήφοι χώριζαν τη Γιουγκοσλαβία από το 2ο Ηνωμένο Βασίλειο και 96 από την 1η Ισπανία. Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά ανάμεσα στις χώρες του Top 3 που έχει σημειωθεί στις αναβιώσεις του #EurovisionAgain.

Η κατάταξη

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις προτιμήσεις του κοινού που ψήφισε μέσα από το λογαριασμό στο Twitter του #EurovisionAgain. Όπως ήταν φυσικό είχαμε αρκετές ανατροπές στη βαθμολογία. Πολλά τραγούδια που είχαν πετύχει καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό, καταποντίστηκαν αυτή την φορά. Την ίδια στιγμή που άλλα ανέβηκαν αρκετά στη γενική κατάταξη.

https://twitter.com/EurovisionAgain/status/1439331885235249155

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 1968 είναι πλέον διαθέσιμος στο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube σε υψηλή ευκρίνεια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Μπορεί η Eurovisionική περίοδος να αποτελεί παρελθόν και να βρισκόμαστε στην αρχή του φθινοπώρου, παρ’ όλα αυτά οι αναβιώσεις συνεχίζονται. Οι αναβιώσεις του #EurovisionAgain θα μεταδίδονται το 3ο Σάββατο κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει πως ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ! Ποιος διαγωνισμός θα θέλατε να αναβιώσει τον επόμενο μήνα ;

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Όσο λατρεύω την Ισπανική συμμετοχή το 1969, άλλο τόσο θεωρώ το τραγούδι τους το 1968 υπερεκτιμημένο.

    Τα αγαπημένα μου από τη συγκεκριμένη χρονιά:
    1. Βέλγιο (η κορυφαία συμμετοχή από τη συγκεκριμένη χώρα ever)
    2. Ιταλία
    3. Γαλλία

    Καλός και ο Cliff Richard αλλά προτιμώ το τραγούδι του το 1973).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *