Junior Eurovision 2021: 19 χώρες με επιστροφή της Αρμενίας!

Η EBU και η France Télévisions είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τις δεκαεννέα συμμετέχουσες χώρες στον διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision 2021, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου στο Παρίσι! Στην λίστα ξεχωρίζει η επιστροφή της Αρμενίας, κάτι που σημαίνει φυσικά πως εκτός απροόπτου θα την δούμε και στην Eurovision 2022 στην Ιταλία.

Οι 19 συμμετέχουσες χώρες

  1. 🇦🇱 Αλβανία (RTSH)
  2. 🇦🇲 Αρμενία (AMPTV)
  3. 🇦🇿 Αζερμπαϊτζάν (Ictimai)
  4. 🇧🇬 Βουλγαρία (BNT)
  5. 🇫🇷 Γαλλία (France TV)
  6. 🇩🇪 Γερμανία (NDR/KiKa)
  7. 🇬🇪 Γεωργία (GPB)
  8. 🇮🇪 Ιρλανδία (TG4)
  9. 🇮🇹 Ιταλία (Rai)
  10. 🇰🇿 Καζακστάν (Khabar Agency)
  11. 🇲🇹 Μάλτα (PBS)
  12. 🇳🇱 Ολλανδία (AVROTROS)
  13. 🇲🇰 Βόρεια Μακεδονία (MKRTV)
  14. 🇵🇱 Πολωνία (TVP)
  15. 🇵🇹 Πορτογαλία (RTP)
  16. 🇷🇺 Ρωσία (RTR)
  17. 🇷🇸 Σερβία (RTS)
  18. 🇪🇸 Ισπανία (TVE)
  19. 🇺🇦 Ουκρανία (UA: PBC)

Ανάμεσα στις χώρες που επιστρέφουν είναι και η Βουλγαρία, που τελευταία φορά συμμετείχε το 2016, αλλά και οι Ιταλία, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία, Βόρεια Μακεδονία και Ιρλανδία που πέρσι απουσίαζαν λόγω της πανδημίας. Το Καζακστάν συμμετέχει στον διαγωνισμό για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας λάβει ειδική πρόσκληση από την EBU.

Ο Martin Österdahl, Executive Supervisor για τον διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision, ανυπομονεί για την επιστροφή του Διαγωνισμού:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε 19 χώρες για τον 19ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision στις 19 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, ιδιαίτερα εκείνους που δεν συμμετείχαν στο περσινό σόου λόγω της πανδημίας. Οι μέχρι τώρα προετοιμασίες από την France Télévisions ήταν υποδειγματικές και ο φετινός Διαγωνισμός υπόσχεται να είναι ο καλύτερος μέχρι τώρα. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε νεαρά ταλέντα από όλη την Ευρώπη για ένα πραγματικά μαγικό γεγονός με πολλές εκπλήξεις!

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Γαλλίας και διευθύντρια προγράμματος και ψυχαγωγίας στη France Télévisions, Alexandra Redde-Amiel πρόσθεσε:

Ολόκληρη η γαλλική αντιπροσωπεία είναι στην ευχάριστη θέση να υποδεχτεί για πρώτη φορά στη Γαλλία, σε στενή συνεργασία με την EBU, τις 19 χώρες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision 2021 στις 19 Δεκεμβρίου. Το France TV ανυπομονεί να υποδεχτεί αυτά τα ευρωπαϊκά ταλέντα τραγουδιού στην Πόλη του Φωτός κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτή η μοναδική οικογενειακή εκδήλωση θα είναι μια απόλαυση με αστέρια για όλους τους θεατές, μικρούς και μεγάλους. Ζήτω ο διαγωνισμός τραγουδιού της Junior Eurovision!

Αυτός θα είναι ο 19ος διαγωνισμός της παιδικής Eurovision, με την Γεωργία να μετρά τις περισσότερες νίκες – τρεις! Ακολουθούν οι Λευκορωσία, Μάλτα, Πολωνία και Ρωσία με δύο. Η μοναδική χώρα πλέον που θα έχει συμμετάσχει και στους 19 διαγωνισμούς είναι η Ολλανδία, αφού η Λευκορωσία που ήταν η έτερη χώρα που ήταν παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις, δεν δύναται να συμμετάσχει φέτος εξαιτίας της αποβολής της από την EBU και ως εκ τούτου από όλες τις διοργανώσεις της.

Η Junior Eurovision 2021 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στο La Seine Musicale στο Παρίσι!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision 2021

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *