Αφαιρέθηκε από τα social media της EBU το επίμαχο κομμάτι στο How To Eurovision – Greece!

Μετά από παρέμβαση της ΕΡΤ και επικοινωνία με την EBU, ήδη αφαιρέθηκε από τα social media (Instagram, Twitter κλπ) το επίμαχο κομμάτι του βίντεο How To Eurovision – Greece, για το οποίο πρώτα διαβάσατε στο Eurovisionfun.

Μόνο στο YouTube υπάρχει ακόμη (την στιγμή που γράφονταν αυτό το άρθρο) το στιγμιότυπο με τις αποδοκιμασίες της ελληνικής αποστολής στην Eurovision 1998 μετά το 12αρι της Κύπρου. Τόσο στο Instagram, όσο και στο Twitter το κομμάτι αυτό έχει αφαιρεθεί, μετά από παρέμβαση της ΕΡΤ. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η αφαίρεση και από το YouTube.

Update

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, το βίντεο πλέον δεν υπάρχει ούτε στο YouTube, μετά από την άμεση αντίδραση της ΕΡΤ.

Τι ακριβώς συνέβη;

Για πρώτη φορά βλέπουμε σε ένα τέτοιο βίντεο της EBU, να εμπεριέχεται κάτι τόσο αρνητικό για μία συμμετέχουσα χώρα. Συγκεκριμένα από το 0,55 μέχρι και το 1,13 του αρχικού βίντεο, υπάρχει θα λέγαμε ολόκληρο αφιέρωμα στα 12άρια της Κύπρου προς την χώρα μας, ενώ αναφέρεται μάλιστα πως το 1998 γλιτώσαμε την τελευταία θέση και τους 0 βαθμούς χάρις στους 12 βαθμούς της Κύπρου και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπουμε και ακούμε και τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε η ελληνική συμμετοχή εκείνη την χρονιά.

Βέβαια σε αντίστοιχα βίντεο άλλων χωρών, δεν είδαμε κάτι τέτοιο, Γιατί φυσικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα με την Κύπρο που για τους γνωστούς λόγους ανταλλάσσουν μεγάλες βαθμολογίες κάθε χρόνο. Το ίδιο κάνει και η Δανία με την Ισλανδία, αλλά και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, το ίδιο πράττει και η Πολωνία με την Ουκρανία, η Εσθονία με την Λετονία, η Λευκορωσία με την Ρωσία, αλλά και οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η ενόχληση της ΕΡΤ

Τα αντανακλαστικά της ΕΡΤ και των διεθνών σχέσεων της εταιρείας ήταν άμεσα. Μετά από επικοινωνία με την EBU επισημάνθηκε η ενόχληση της ΕΡΤ για το σημείο αυτό του βίντεο. Η EBU προφανώς αντελήφθη τις εύλογες αιτιάσεις της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και έτσι προχώρησε στις παραπάνω αναφερόμενες ενέργειες.

Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ, που όπως έχουν αντιληφθεί και οι πιο δύσπιστοι, περιφρουρεί το προϊόν της και το προστατεύει, αφήνοντας την εποχή της αδιαφορίας στο παρελθόν!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ιάσονας
    Ιάσονας says:

    Μπράβο στη ΕΡΤ που αντέδρασε αστραπιαία.Η κίνηση αυτή αν και αυτονόητη δείχνει πως η ΕΡΤ πραγματικά ενδιαφέρεται πλέον για την eurovision και προστατεύει το προϊόν της χωρίς να αδιαφορεί όπως τα προηγούμενα χρόνια (πχ 2018).

    Απάντηση
  2. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Εγώ παρατήρησα ότι εκτός αυτών που αναφέρετε και που ενόχλησαν την ΕΡΤ, το δικό μας αφιέρωμα ήταν από τα μικρότερα σε διάρκεια και χωρίς εκφωνητή…

    Απάντηση
  3. Manos
    Manos says:

    Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ που αποδεικνύει ότι πραγματικά οι ημέρες της αδιαφορίας έχουν τελειώσει. Αν δεν αντιδρούσε θα ήταν σαν να δέχονταν την προσβολή με σκυμμένο το κεφάλι.
    Συγχαρητήρια όμως κ σε εσάς παιδιά που αποδεικνύετε γιατί είστε το καλύτερο site στην χώρα. Εντοπίσατε το θέμα πριν καν η ΕΡΤ αντιδράσει, όταν άλλοι…κάναν τουμπεκί μην χάσουν καμία διαπιστευση από την EBU

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *