Ελλάδα: Κατέθεσε την πρόταση της στην ΕΡΤ η Amanda Georgiadis!

Η Amanda Georgiadis ή όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, Amanda Tenfjord, κατέθεσε την ολοκληρωμένη της πρόταση στην ΕΡΤ, προκειμένου και αυτή με την σειρά της, να διεκδικήσει την ελληνική εκπροσώπηση στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ μας από το καλοκαίρι, που ήθελε την Amanda να ενδιαφέρεται να σηκώσει την ελληνική σημαία στην Eurovision 2022, πριν από λίγο απέστειλε την πρόταση της στην ΕΡΤ.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Amanda Georgiadis;

Η πρόταση της περιλαμβάνει ένα τραγούδι, που όπως διαβάσατε και σε προηγούμενα άρθρα μας, πρόκειται για μία εσωτερική μπαλάντα, γραμμένη από την ίδια σε στίχους και μουσική, που οδηγεί τον ακροατή σε μία έκρηξη συναισθημάτων. Το τραγούδι γράφηκε μετά από τον χωρισμό της, με μία μακροχρόνια σχέση.

Όταν το έγραφα δεν είχα φυσικά στο μυαλό μου τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αλλά όταν ήρθε η ιδέα να πάρω μέρος στην Ελληνική επιλογή όλοι όσοι ακούσανε το συγκεκριμένο τραγούδι μου είπαν ότι αυτό θα ήταν μια ιδανική συμμετοχή τόσο για την χώρα μου όσο και για εμένα την ίδια.

Amanda

Παραγωγός και ενορχηστρωτής του κομματιού είναι ο Bjørn Helge Gammelsæter, Νορβηγός μουσικός με αρκετές και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του.

Είναι τόσο έντονο το συναίσθημα που προκαλεί η μελωδία και η ερμηνεία της Αμάντα που ήθελα η
προσέγγιση στην παραγωγή να είναι όσο πιο αφαιρετική γινόταν.  Η ενορχήστρωση του κομματιού έχει χτιστεί γύρω από την φωνή της Αμάντα ώστε να μη χαθεί η μοναδική χροιά της.

Bjørn Helge Gammelsæter

Την σκηνική της εμφάνιση στο Τορίνο, εφόσον φυσικά επιλεγεί θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, που πιστεύει πάρα πολύ στην συμμετοχή της.

Από την πρώτη στιγμή που είδα την Αμάντα και άκουσα το τραγούδι της αισθάνθηκα ότι έχει αυτό το μοναδικό και ιδιαίτερο που ζητάει ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον. Η ίδια η Αμάντα έχει μια ξεχωριστή ομορφιά και μια γοητεία που σε ελκύει από την πρώτη στιγμή που την βλέπεις , ενώ το τραγούδι της δημιουργεί έντονα συναισθήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε μια πολύ ιδιαίτερη σκηνική
παρουσία που θα την κάνει να ξεχωρίσει.

Φωκάς Ευαγγελινός

Σκηνοθέτης του video clip του τραγουδιού θα είναι ο Κώστας Καρύδας, ο ίδιος δηλαδή σκηνοθέτης που ανέλαβε και την Stefania. Ο πετυχημένος σκηνοθέτης μας δίνει και ένα μικρό hint, για το αποτέλεσμα που θα δούμε, στην περίπτωση πάντοτε που η Amanda είναι η τελική επιλογή της ΕΡΤ.

Βρίσκω το τραγούδι εξαιρετικό και την Αμάντα μια κοπέλα με πολύ ιδιαίτερη ομορφιά. Το κομμάτι έχει μια έντονη εσωστρέφεια και πιστεύω ότι κινηματογραφικά θα πρέπει να κινηθώ στην αντίθετη κατεύθυνση για να έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Επειδή αναγνωρίζω ότι στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον τα έθνικ στοιχεία στην μουσική των τραγουδιών είναι παρωχημένα, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το Ελληνικό στοιχείο στο βίντεο κλιπ, όπως κάναμε και πέρσι με την Στεφανία.

Κώστας Καρύδας

 

Ποια είναι η Amanda Georgiadis;

Η 24 χρονή Αμάντα Γεωργιάδη γεννήθηκε στο Όσλο αλλά έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι καθώς η οικογένεια της διατηρεί σπίτι στην περιοχή.

Στην ηλικία των τριών, οι γονείς της αποφασίζουν να μετακομίσουν στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας. Εκεί και σε ηλικία πέντε ετών ξεκινάει μαθήματα πιάνου και ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της ξεκινάει τις σπουδές της στην ιατρική, ενώ ταυτόχρονα παίρνει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ. Εκεί είναι που την ανακαλύπτει και η δισκογραφική εταιρία “Propeller Records”.

Κυκλοφορεί τον πρώτο της EP, “First impression” με το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, από την πόλη από την οποία μεγάλωσε και αποσπά εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιλαμβάνει το τραγούδι “Then I fell in love” το οποίο και γνωρίζει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο τοπ 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το Netflix συμπεριλαμβάνει το τραγούδι της “Troubled Water” στην σειρά “Spinning out”.

Η Αμάντα Γεωργιάδη έχει κατά καιρούς εμφανιστεί στα μεγαλύτερα σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show του κρατικού NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”. Επίσης έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το “Reeperbahn Festival” στο Βερολίνο , το “Iceland Airwaves” στο Ρέικιαβικ, το “The Great Escape” στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το
“Eurosonic” στην Ολλανδία.

Το 2020 ανακοινώθηκε ότι η Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde” , το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγο της πανδημίας. Το 2017 της απονεμήθηκε ένα από τα “role model awards” στο by:Larm, το σημαντικότερο φεστιβάλ και συνέδριο νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Θα θέλατε να δείτε την Amanda Georgiadis (Tenfjord) να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision 2022; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Αλέξανδρος Σελέκος
    Αλέξανδρος Σελέκος says:

    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο ενθουσιάστηκα παρα πολύ. Η Αμαντα είναι από τις προτάσεις που θα ήθελα πολύ να πάνε και συνειδητοποιώ ότι είναι (από ο,τι φαίνεται) το πιο πιθανό σενάριο. Γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθεί το όνομα του εκπροσώπου μας;

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Προσωπικά είμαι θετικός να την δω στη σκηνή της EV. Μακάρι να έχει και κάτι καλό μουσικά.
    Η Dream Team φυσικά αποπνέει σιγουριά για την συμμετοχή μας!
    Σαν προαίσθηση (και μόνο) νομίζω ότι η Αμάντα θα είναι η επόμενη εκπρόσωπός μας

    Απάντηση
  3. Tonia
    Tonia says:

    Πολυ προώθηση και συνεντευξιακο υλικό για αυτήν την συμμετοχή
    Δεν άκουσα τον κος Φωκά και λοιπους να κάνει αντίστοιχες δηλώσεις για Good job Nicky,,,

    Απάντηση
  4. Miltos
    Miltos says:

    Μμμ ότι διάβασα μου τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον. Νομίζω ότι βρήκαμε την εκπρόσωπο μας! Ενδιαφέρουσα τροπή θα κάνουμε πάντως, από dance σε ιδιαίτερη μπαλάντα. Από την περιγραφή έχω την αίσθηση πως θα παραπέμπει στον ήχο του παγκοσμίου hit driver’s license! Αναμενουμε…

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μου αρέσει αυτό που ακούω για αφαιρετική προσέγγιση στην ενορχήστρωση. Θεωρώ ότι κάτι πιο απλό (και όχι φυσικά απλοϊκό) θα βοηθήσει όντως να ξεχωρίσουμε!

    Απάντηση
  6. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Πιστεύω ότι θα έχει την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση. Έχει ιδιαίτερη ομορφιά και φωνή και με Φωκα σίγουρα θα εκτοξευθεί. Καλή της επιτυχία

    Απάντηση
  7. Dimitris
    Dimitris says:

    Θα ήθελα να τη δω στη σκηνή της Eurovision και ευτυχώς έχει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τη συμμετοχή μας πέρυσι γιατί είναι η μόνη από όλους τους υποψηφίους μας που θεωρώ ότι μπορεί να συγκριθεί με τη Στεφανία. Όχι μουσικά, αλλά για το γεγονός ότι είναι μια ομογενής που θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα της. Θεωρώ ότι θα εχει δυνατή πρόταση. Με την Καλομοίρα τι γίνεται; Θα καταθέσει ή θα τη χάσει τη προθεσμία;

    Απάντηση
  8. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και εδώ…
    Μεταξύ Amanda και GJN (επειδή κινούνται λίγο πολύ στα ίδια μουσικά στυλ και έχουν την ίδια ομάδα από πίσω) θα επέλεγα την πρώτη. Και οι δύο φυσικά είναι νέοι και ταλαντούχοι αλλά αφενός αυτή η “αφαιρετική προσέγγιση στην παραγωγή του κομματιού” κάτι μου έκανε και αφετέρου θεωρώ προσωπικά ότι ο GJN ίσως συγκριθεί (πολύ) με τον Duncan ή τον Ελβετό… Το μόνο μου “ερωτηματικό” θα ήταν η σκηνική παρουσία (βλ. Duska) αλλά διαβάζοντας για τον Φωκά, που κατανοεί το πόσο έχει εξελιχθεί ο διαγωνισμός και ότι είναι σε μεγάλο βαθμό “θέαμα”, νομίζω, πως αν επιλεγεί αυτή η συμμετοχή, ο Φωκάς θα το στήσει ολόσωστα!
    ΥΓ: Θα έλεγα ότι GJN καλομοίρα και Amanda έχουν αρκετά καλές πιθανότητες να επιλεγούν με την Evangelia να ακολουθεί. Πάντως κρίμα που δεν θα υπάρξει εθνική βραδιά καθώς οι φετινές προτάσεις ακούγονται πολύ ενδιαφέρουσες και διαφορετικές μεταξύ τους. Ελπίζω όποιος δεν επιλεγεί φέτος στο άμεσο μέλλον να προσπαθήσει ξανά.

    Απάντηση
  9. Vasilis
    Vasilis says:

    Μου αρέσει πολύ η Αμάντα την έχω ξεχωρίσει μαζί με τον GjNicky είναι νέοι και φοβερά ταλαντούχοι κάτι που χρειάζεται σήμερα ο διαγωνισμός. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι αυτή που θα ταξιδέψει στο Τορίνο. Επίσης και οι δύο έχουν στην ομάδα τους τον Φωκά κάτι που πιστεύω ότι θα μετρήσει. Ελπίζω να επιλέγει ένας από τους δύο! Καλή επιτυχία!!!

    Απάντηση
  10. Bilo
    Bilo says:

    Μου αρέσει πολύ η Αμάντα την έχω ξεχωρίσει μαζί με τον Good job Nicky και οι δύο είναι νέοι και φοβερά ταλαντούχοι κάτι που χρειάζεται σήμερα ο διαγωνισμός. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι αυτή που θα ταξιδέψει στο Τορίνο για την Ελλάδα. Πλεονέκτημα και των δύο ότι έχουν στην ομάδα τους τον Φωκά. Ελπίζω οι ΕΡΤ να επιλέξει έναν από τους δύο και δείτε που θα πάμε ακόμα πιο καλά φέτος. Καλή επιτυχία!!

    Απάντηση
    • Mariah
      Mariah says:

      Ποιοι θα κοροϊδεύουν; οι Έλληνες ή οι φάνς; Οι οποίοι δεν έχουν και μεγάλη βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτοί που θα την δουν πρώτη φορά Κοινό ή Επιτροπή σιγά μην θυμουνται τι έστειλε Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *