Ελλάδα: Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μιλά για την συμμετοχή του στο Europhoria!

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, Europhoria, με οικοδέσποινα την Μελίνα Καραγεωργίου, μίλησε το Σάββατο 16/10 ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που εκτός των άλλων διεκδικεί και την ελληνική εκπροσώπηση για την Eurovision 2022!

Οι αναμνήσεις για τις τρεις προηγούμενες συμμετοχές

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου που εκπροσώπησε δύο φορές ως σόλο (1996 και 2005) και μία με το συγκρότημα ΟΝΕ (2002) την πατρίδα του, μίλησε και για τις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του, ενώ φυσικά σχολίασε και την φετινή του προσπάθεια να βρεθεί για τέταρτη φορά στην σκηνή του διαγωνισμού, αυτή την φορά με την Ελλάδα.

Για το 1996 και το Μόνο Για Εμάς, την οποία αποκάλεσε και ως την αγαπημένη του από τις τρεις συμμετοχές, ανέφερε πως ήταν ουσιαστικά η αφορμή για το ξεκίνημα της καριέρας του, αφού είχε την δυνατότητα εκεί να συστηθεί σε ένα τόσο μεγάλο κοινό.

Συνέχεια είχε το Gimme και η συμμετοχή με τους ΟΝΕ το 2002. Ο Κωνσταντίνος αποκαλύπτει πως δεύτερο υποψήφιο τραγούδι ήταν το Μάτια Μου, με αγγλικό στίχο, το οποίο και εμπεριέχονταν στον δίσκο τους που κυκλοφόρησε στην συνέχεια. Θεωρεί αδικία την έκτη θέση, αφού όλοι πίστευαν πως θα ήταν τουλάχιστον στο τοπ3.

Κάνοντας την αυτοκριτική του για το 2005 ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου σχολιάζει πως ήταν ίσως λάθος η επιλογή του Ela Ela, αφού με την τωρινή του εμπειρία θεωρεί πως το τραγούδι She’s No Fool, που του είχε γράψει ο Mike Connaris θα καταλάμβανε καλύτερη θέση, καθώς ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου δεν διστάζει να πει πως το ΡΙΚ θα έπρεπε να κάνει εσωτερική επιλογή τότε και να επιλέξει αυτό το τραγούδι, χωρίς να προβεί στην πραγματοποίηση εθνικού τελικού με την συμμετοχή του κοινού, που ψήφισε στην συντριπτική του πλειοψηφία το Ela Ela.

Το τραγούδι που κατέθεσε στην ΕΡΤ για την  Eurovision 2022

Η Μελίνα Καραγεωργίου δεν θα μπορούσε να μην ρωτήσει τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου για το τραγούδι που κατέθεσε στην ΕΡΤ, για την εσωτερική επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2022.

Είναι ένα τραγούδι που αγαπάω πάρα πολύ. Είναι μία μπαλάντα. Μία μεσογειακή μπαλάντα, όχι έθνικ, μεσογειακή… Υπάρχουν δύο εκδοχές. Μία στα ελληνικά και αγγλικά και μία στα ιταλικά, την οποία λατρεύω ως γλώσσα παρά το ότι δεν την μιλάω. Οι ελληνικοί στίχοι είναι της Γιούλας Γεωργίου, οι αγγλικοί είναι του Στέφανου, του αδερφού μου, οι ιταλικοί είναι έκπληξη, θα το δείτε όταν το κυκλοφορήσω.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αναφέρει πως ήταν απόφαση της εταιρείας του (ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ), να στείλουν το τραγούδι στην ΕΡΤ για την Eurovision, κάτι φυσικά που τον βγήκε αμέσως σύμφωνο. Αυτό απλά που ζήτησε είναι να μην τον ενοχλήσουν για τίποτε άλλο, παρά μόνο να του πούνε το αποτέλεσμα της εσωτερικής επιλογής.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει πως ούτε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ήταν θετικός στην συμμετοχή σε έναν εθνικό τελικό, επιβεβαιώνοντας πλήρως και όλα όσα σας λέγαμε, για την άρνηση των περισσοτέρων εκ των 25 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην διαδικασία της ΕΡΤ να διαγωνισθούν σε έναν ανοιχτό τηλεοπτικό εθνικό τελικό.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη του στην Europhoria, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αναφέρει πως δεν πρόκειται να μιλήσει ξανά δημόσια για την προσπάθεια διεκδίκησης της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2022, αφού απόφασή του είναι να κρατήσει χαμηλούς τόνους, μιλώντας απλά με την δουλειά του, όταν και αν χρειασθεί.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή Europhoria, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Σας υπενθυμίζουμε πως η εκπομπή Europhoria, που είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο μας διαγωνισμό, μεταδίδεται κάθε Σάββατο το μεσημέρι, στις 13.10. (Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ).

Μπορείτε να ακολουθήσετε την σελίδα Europhoria στον σύνδεσμο παρακάτω:

Θα θέλατε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2022;

 

1 reply
  1. Πάμπος
    Πάμπος says:

    τωρα σοβαρα έστειλε τραγουδι με στίχους του αδερφού του?
    ενα ατάλαντο παιδάκι που του ανοίγει τα προγραμματα γιατι δεν τον ζητάει κανείς αλλος για δουλεια. ενας εκ των 3 άφωνων που του ανοίγουν το προγραμμα.
    Χριστοφόρου σύνελθε που παίζεις με μια ολοκληρη χώρα για για ικανοποιείς το εγώ σου.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *