Ελλάδα: Σκέψεις για εθνικό τελικό από την ΕΡΤ;

Σε σημερινή πρωινή εκπομπή ήταν καλεσμένος ο γνωστός δημοσιογράφος του Newsit Γρηγόρης Μελάς, ο οποίος και μίλησε για τις προετοιμασίες της ΕΡΤ για την συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η ελληνική δημόσια τηλεόραση δεν έχει καταλήξει στην τελική μέθοδο επιλογής της συμμετοχής της, αφού υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για εθνικό τελικό.

Μια 7μελής κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, έχει αξιολογήσει τα 40 περίπου τραγούδια που υποβλήθηκαν για την διεκδίκηση της ελληνικής εκπροσώπησης στην Eurovision 2022.

Από αυτά η επιτροπή έχει ξεχωρίσει λιγότερα από δέκα. Ο Γρηγόρης Μελάς λοιπόν σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και ίσως τελικά η ΕΡΤ επιλέξει την μέθοδο του εθνικού τελικού, για την ανάδειξη του τραγουδιού και του ερμηνευτή, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα το Μάιο στο Τορίνο.

Βέβαια, το παραπάνω έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των περισσότερων υποψηφίων που δεν επιθυμούν να διαγωνισθούν σε ένα τηλεοπτικό γεγονός. Υπενθυμίζουμε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου. Σύντομα πάντως θα γνωρίζουμε, αφού η ΕΡΤ θα πρέπει να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

Προς αποφυγή παρερμηνειών, όπως τονίζουμε και στην αρχή του άρθρου μας, αυτό είναι το ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά, το οποίο και σας μεταφέρουμε και όχι δικές μας πληροφορίες.

Μόλις έχουμε όμως κάτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε! Μείνετε συντονισμένοι!

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θα είχε ενδιαφέρον, μιας και συμμετέχουν καλλιτέχνες διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων…
    Ωστόσο τίθονται πολλά (νομικά κατά βάση) ζητήματα αφού αρχικά η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως θα επιλέξει εσωτερικά και όχι μέσω εθνικού τελικού. Ίσως υπάρξουν αποσύρεις; Και τι θα γίνει με καλλιτέχνες που κατέθεσαν πάνω από 1 κομμάτι;
    Ας περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις, αν και εμένα θα με έβρισκε σύμφωνο μια εθνική βραδιά, απλή λιτή και αξιοπρεπής, στην οποία θα διαγωνίζονταν 5-7 τραγούδια.
    ΥΓ: πάντως το ότι από τα σαράντα σχεδόν τραγούδια η επιτροπή ξεχώρισε λιγότερα των 10 με προβληματίζει… Μήπως μαζεύτηκαν μετριότητες;

    Απάντηση
    • Kostas
      Kostas says:

      Η ΕΡΤ, από ότι ξέρω, είχε ανακοινώσει επίσημα οτι κανει ανοιχτη πρόταση σε δισκογραφικές κλπ να υποβάλλουν τις προτασεις τους. Απο έκει και πέρα δεν ειχε αναφερθεί επίσημα στον τρόπο επιλογης του καλλιτεχνη και του τραγουδιού που θα αποτελέσει την ελληνίκη συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό. Οπότε δεν τιθεται καποιο νομικο ζητημα πιστευω.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Είχε κάνει ανοιχτή πρόταση σε καλλιτέχνες και δισκογραφικές αλλά νομίζω είχε αναφερθεί ότι η επιλογή θα γίνει μέσω εσωτερικής επιλογής. Μακάρι πάντως να μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας εθνικός τελικός.

        Απάντηση
    • Διονύσης
      Διονύσης says:

      ΠΡΙΝ ΤΟ 2000 ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΘΕΤΑ 2 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΜΕΙ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ. ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ελεγαν στις εκπομπες οταν έλιγε η προθεσμία. δεν νομιζω πάντως να γίνει εθνικος τελικός.

      Απάντηση
  2. esc1234
    esc1234 says:

    Ας διαλέξει η επιτροπή τα 10 καλύτερα και ας κάνει τελικό σαν αυτόν του 2010. Έτσι και θα αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού και η ΕΡΤ δεν θα φορτωθεί την ευθύνη της επιλογής, μη επιλέγοντας κάποιο κομμάτι που θα μπορούσε να διακριθεί. Η ΕΡΤ έχει αποδείξει τον τελευταίο καιρό οτι μπορει να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά κανάλια. Μπορεί άνετα να οργανώσει εθνικό τελικό, υπάρχει άπλετος χρόνος

    Απάντηση
  3. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Mακάρι και μακάρι να δούμε μια αξιοπρεπή παραγωγή, όπως αξιοπρεπείς είναι οι εκπομπές της ΕΡΤ τον τελευταίο καιρό. Πόσο μάλλον που θα είναι μια εκπομπή που θα προβάλλει την ΕΡΤ και την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Απάντηση
  4. Tina
    Tina says:

    Ειναι κουραστικο να ακουμε για εθνικο τελικο οταν μεσα απο το site σας μας εχετε ενημερωσει οτι η ερτ προτιμα μια απευθειας αναθεση εκτος αν τα τραγουδια δεν ειναι τοσο δυνατα και μεσα απο εναν εθνικο τελικο προτιμα η ερτ να μεταθεσει στο κοινο το αποτελεσμα της οποιας επιλογης . Επισης ειναι απογοητευτικο οτι εχουν ξεχωρισει λιγοτερα απο 10 τραγουδια .

    Απάντηση
  5. Music-Man
    Music-Man says:

    Αν οντως ισχύει αυτο και τελικά γίνει, μέλλον θα σημαίνει οτι αυτά τα 9-10 τραγούδια που έχει τελικώς επιλέξει η ΕΡΤ, ειναι πολύ καλά και η ίδια δεν θα θελε να πάρει το ρίσκο, και αποκλείσει κάποιο πολύ αξιόλογο τραγούδι, που θα μπορούσε να ειχε μεγαλες πιθανότητες επιτυχίας, σε περίπτωση που αυτό που επιλέξει, δεν θα τα πάει καλά!
    Οπότε πετάει το “μπαλάκι” στο κοινό να αποφασίσει και να στείλουμε αυτό που θα θέλει το κοινό της ΕV. Κοινώς, θα φαγωθούμε μεταξύ μας! χαχαχα!
    Μια γνώμη είπα, οχι οτι εχω και δίκιο, απλα εχω και αυτήν την οπτική…
    Μ αρεσει παντως η περιπτωση του Εθνικου τελικου.

    Απάντηση
  6. Dimitris
    Dimitris says:

    Ίσως θα μπορούσε να δώσει τα υποψήφια τραγούδια στη δημοσιότητα και να δει αντιδράσεις του κοινού. Αν είναι εφικτό φυσικά. Φοβάμαι λίγο τον εθνικό τελικό.

    Απάντηση
  7. gogos
    gogos says:

    Μακάρι, αλλά… ΔΕΝ το βλέπω πολύ πιθανό το ρεπορτάζ-πληροφορία του Μελά.
    Όχι τουλάχιστον για φέτος.

    Εννοείται ότι θα είναι (κατα την άποψή μου) το πιο σωστό και δίκαιο να έχει λόγο ΚΑΙ το κοινό για την εκπροσώπηση μας. Η ΕΡΤ όμως θέλει;;; Μπορεί άραγε τελευταία στιγμή να κάνει κάτι άλλο απ’ αυτό που αρχικά είχε αποφασίσει;;;
    Για να δούμε…

    Απάντηση
  8. Δημήτρης
    Δημήτρης says:

    Πολύ ενδιαφέρον να διεξαχθεί Εθνικός Τελικός για μία πιο δίκαιη επιλογή τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο δημοφιλή αυτό διαγωνισμό της Ευρώπης. Το κοινό έχει κάθε λόγο να εκφράσει την άποψή του μέσω της ψήφου του για να επιλεχθεί το καλύτερο. Όσον αφορά αυτούς που αντιδρούν, από πλευράς δισκογραφικών δηλαδή, να μην “ντρέπονται” καθόλου, δε χρειάζεται. Ναι μεν, είναι νέοι καλλιτέχνες -προφανώς- όσοι θα συμμετάσχουν, όμως θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία να τους γνωρίσει το Ελληνικό κοινό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *