Ελλάδα: Τα επόμενα βήματα της ΕΡΤ!

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για το σενάριο πραγματοποίησης Εθνικού Τελικού, για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2022. Πόσο πιθανό, με κυρίως πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιηθεί τελικά ένας εθνικός τελικός για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον επόμενο διαγωνισμό;

Αρχικά νομίζω πως είναι αποδεκτό από όλους η μεγάλη εξωστρέφεια που δείχνει η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια με την νέα της διοίκηση και όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την Eurovision. Νέες σειρές, εκπομπές, σύγχρονες παραγωγές και γενικότερα ένας φρέσκος αέρας που διακατέχει το πρόγραμμα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, που προσπαθεί να μπει δυναμικά στον ανταγωνισμό.

Αυτή ακριβώς η στροφή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, έφερε επί τάπητος το ζήτημα του εθνικού τελικού. Η σκέψη ήταν αν θα ήταν προτιμότερο και ακριβώς στην βάση αυτής της λογικής, να πραγματοποιηθεί μία διαγωνιστική βραδιά για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τορίνο.

Βασικός παράγοντας για αυτή την σκέψη ήταν πως η αρμόδια επιτροπή που αξιολόγησε τις κατατεθειμένες προτάσεις, εξεπλάγη θετικά από το επίπεδο των τραγουδιών, θεωρώντας πως υπάρχουν περισσότερα του ενός τραγούδια που θα μπορούσαν να σταθούν στην σκηνή της Eurovision.

Στο σημείο αυτό όμως τίθενται κάποια βασικά πρακτικά, αλλά και τεχνικά ζητήματα, ζητήματα τα οποία έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Πράγματι η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, αν και τα ζητήματα που υπάρχουν είναι δύσκολο να παραληφθούν. Εκτός λοιπόν συγκλονιστικού απροόπτου η ΕΡΤ θα προχωρήσει με το αρχικό της πλάνο, με μία δηλαδή εσωτερική επιλογή, προσπαθώντας όμως όπως και φέτος να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τηλεοπτικά και εμπορικά το project που ονομάζεται Eurovision.

Παρ’ όλα αυτά κρατάμε δύο πολύ θετικά δεδομένα. Το υψηλό επίπεδο των προτάσεων που κατατέθηκαν, αλλά και την διαρκή πλέον βούληση της ΕΡΤ να υποστηρίξει, να επενδύσει αλλά και να εκμεταλλευτεί τον διαγωνισμό. Μην ξεχνάμε ειδικά πως το τελευταίο, δεν ήταν πάντοτε δεδομένο για τις προηγούμενες διοικήσεις της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης …

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun γιατί κάτι μας λέει πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις!

29 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κώστας
    Κώστας says:

    Όταν λέτε πρακτικά και τεχνικά ζητήματα, τι εννοείτε ; (Επειδή δεν σας έχω παρακολουθήσει τον προηγούμενο καιρό)
    Αν εννοείτε την ανεύρεση στουντιου – μικρής αρένας και του κατάλληλου τεχνικού εξοπλισμού , προσωπικά βλέποντας την τεράστια πρόοδο της ΕΡΤ φέτος στην ψυχαγωγία, το θεωρώ εφικτό. Δεν χρειάζονται και πολλά έξοδα για εντυπωσιακές σκηνές κλπ, αλλά ας είναι κάτι όμορφο και πρωτότυπο…η ιδέα παίζει καθοριστικό ρόλο για το αν θα έχει τηλεοπτικό ενδιαφέρον το σόου. Πάντως αν δουλέψουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και τεχνικοί νομίζω πως θα τα καταφέρουν και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό. Η ΕΡΤ έχει ακόμη σίγουρα 1 ολόκληρο μήνα + για να προετοιμαστεί αν το αποφασίσει σύντομα.
    Έχει κάνει τεράστια βήματα φέτος η ΕΡΤ, ας κάνει και ένα ακόμη

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Δεν ειναι τοσο απλο ούτε κ αυτο που αναφέρετε..το σημαντικοτερο ομως ειναι αλλο. Θα υπήρχαν αυτες οι προτάσεις αν η ΕΡΤ εξ αρχης δηλωνε πως θα πραγματοποιησει εθνικο τελικο; Ειναι προθυμοι οι καλλιτεχνες να συμμετάσχουν σε μια διαδικασια την οποια δεν γνώριζαν όταν δηλωναν συμμετοχη; Αυτο ειναι το βασικοτερο πρόβλημα!

      Απάντηση
      • Κώστας
        Κώστας says:

        Σε αυτό θα συμφωνήσω!! Αν η ΕΡΤ είχε ανακοινώσει εσωτερική επιλογή τότε πράγματι θα είναι δύσκολο για κάποιος καλλιτέχνες να αλλάξουν τα σχέδια τους. Τώρα βέβαια αν γινόταν συζητήσεις με τους καλλιτέχνες πιστεύω ότι θα καταλάβαιναν ότι και η άποψη του κοινού παίζει ρόλο γιατί ξαι στον διαγωνισμό ένα ποσοστό κρίνεται από αυτό. Τώρα βέβαια θα μου πείτε άλλο οι Έλληνες και άλλο οι ξένοι αλλά θα μπορούσε να ψηφίσουν μέσω διαδίκτυο και ξένοι…το προχώρησε πολύ. Πάντως πέρα από την πλάκα ίσως οι καλλιτεχνες αν καταλάβαιναν ότι πχ με ένα 70-30 κρίση επιτροπής και κοινού δεν θα μπορούσε το κοινό να επισκιάσει την αντικειμενικότητα της επιτροπής(γιατί περί αντικειμενικότητας μιλάνε οι περισσότεροι καλλιτέχνες), αντίθετα θα ήταν ένας τρόπος να δούνε και οι ίδιοι αν το τραγούδι έχει μια ίση η και
        καλύτερη ανταπόκριση από το κοινό.

        Απάντηση
  2. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Θεωρώ πως το βασικό είναι ότι ανησυχούν πως τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες που έχουν ξεχωρίσει θα αρνηθούν έναν εθνικό τελικό και θα καταλήξουν να τον διοργανώνουν με λιγότερα δυνατά κομμάτια

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αφού υπάρχουν περισσότερα των 1 δυνατών κομματιών με προοπτικές για κάτι καλό στο διαγωνισμό πως θα καταλήξουν σε εκείνο το 1;
    Θα είναι τελείως αξιοκρατικά τα κριτήρια; γιατί καλώς ή κακώς στην Ελλάδα βρισκόμαστε…
    Θα μπορούσε η ΕΡΤ να διαπραγματευτεί με τους καλλιτέχνες/δισκογραφικές το ενδεχόμενο εθνικού τελικου ή έστω στην εσωτερική επιλογή να συμμετέχει εκτός της ειδικής επιτροπής και μια επιτροπή 100 “τυχαίων” ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, φυλων κλπ έτσι ώστε να συμβάλει και αυτή στην ανάδειξη της επόμενης συμμετοχής μας αν δεν διεξαχθεί εθνική βραδιά ή μια διαδικτυακή ψηφοφορία, βρε αδερφέ κάτι.
    Στα θετικά πάντοτε ο ζήλος της ΕΡΤ και ότι το επίπεδο των τραγουδιών είναι υψηλό.
    Για να δούμε…

    Απάντηση
  4. Markos
    Markos says:

    Στο άρθρο λέτε μια ευχάριστη πληροφορία ότι η επιτροπή που καλείτε να διαλέξει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας έχει εκπλαγεί θετικά με το επίπεδο των τραγουδιών που κατατέθηκαν στην ΕΡΤ!
    Αλλά εμένα προσωπικά μου κλωτσάει άσχημα η εκφραση ότι υπαρχει παραπάνω απ ο ένα καλο τραγούδι που μπορεί να σταθεί αντάξια στον διαγωνισμό ..! Ξέροντας οτι οι προτάσεις ήταν 40+ άλλο να λέγατε παραπάνω από 4 5 τραγούδια πάρα από ένα στα 40 υποψήφια.
    Το λέω γιατί αυτό είναι η αλήθεια και λέτε αποκλειστικά τα οποία έχουν υποθεί αυτολεξεί από τις αξιόπιστες πηγές σας !✅

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Σου απάντησα κ στο fb…το παραπάνω από ένα, μπορει να σημαινει δυο, μπορει να σημαινει πέντε, μπορει να σημαινει δέκα. Δεν ειναι η ωρα ακομα για να πουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

      Απάντηση
  5. Konstantinos
    Konstantinos says:

    Αυτό που αναφέρετε είναι κάτι μοναδικό! Δηλαδή υπάρχει ένας αριθμός καλλιτεχνών που θέλει να λάβει μέρος σε ένα διαγωνισμό που όλα κρίνονται στο live, αλλά ταυτόχρονα δε θέλει να διαγωνιστεί live? Αν η ΕΡΤ διασφαλίσει την άρτια μετάδοση των τραγουδιών, θεωρώ ότι η ενδεχόμενη άρνηση συμμετοχής αφορά σε ανθρώπους οι οποίοι εν τέλει, δεν επιθυμούν ειλικρινώς την εκπροσώπηση της Ελλάδας.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Μοναδικο θα ηταν αν η ΕΡΤ ζητουσε προτασεις για εθνικο τελικο κ μετα οι καλλιτεχνες που συμμετειχαν ελεγαν οχι τλκ δεν θελουμε. Οταν αιτεισαι για κάτι, το ζητημα το εχει αυτος που αλλαζει την διαδικασια, οχι ο αιτων, που αιτηθηκε με συγκεκριμενες προδιαγραφες.

      Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Μια χαρα αντελήφθη. Γτ να θέλει να κριθει καποιος τηλεοπτικα όταν αιτήθηκε για μία αλλη διαδικασια. Αυτο σας λεω..Ουτε οι καλλιτεχνες εχουν ευθυνη. Εξ αρχης δεν υπηρχε το ζητημα του εθνικου τελικου, προεκυψε επειδη υπάρχουν αρκετα καλα τραγουδια. Θα υπηρχε ζητημα αν εξαρχης ηταν δεδομενο πως θα διαγωνιζονταν σε εθνικο τελικο κ υπηρχαν αντιρρησεις.

          Απάντηση
  6. gogos
    gogos says:

    Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά.
    Εαν το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι κάποιοι τραγουδιστές δεν θέλουν την συμμετοχή του κοινού και τα τραγούδια τους βρίσκονται στα “καλύτερα” της επιτροπής, τότε εθνικός τελικός δεν θα γίνει.
    Αλλιώς υπάρχει ελπίδα…!

    Υ.Γ 1
    Εαν ισχύει 100% το παραπάνω άρθρο, τότε ανακαλώ αυτά που έλεγα για την ΕΡΤ και τη μη διεξαγωγή εθνικού τελικού από μέρους της.
    Υ.Γ 2
    Είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ λυπηρό (για να μη πω τίποτ’ άλλο) καλλιτέχνες να μην θέλουν την άποψη-ψήφο του κοινού για τα τραγούδια τους!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      1.Δεν νομιζω πως ειδικα για Ελλαδα εχουμε γραψει πράγατα που δεν ισχυουν…
      2. Πολλα πράγματα γινονται κ δεν λεγονται, στο εχω ξανα πει στο παρελθον, απλα εσυ θέλεις να εχεις εικονα των πάντως- δεν γινεται αυτο…
      3. Η ΕΡΤ κάνει το καλυτερο που μπορει να κάνει, για αυτο πολλάκις εχω πει πως αδικειτε (οχι εσυ γενικα), με τα σχολια σας για την ΕΡΤ. Εχουν γινει πραγματικα χιλιομετρα τα τελευταια 2 χρονια.
      4.Με τον τρόπο μου σε παραπανω σχολιο, αλλα κ σε σχόλι αναγνωστη υπάρχει ολο το ρεζουμε.
      5. Δεν θεωρω πως φταιει ο Χ καλλιτεχνης που δνε θελει να συμμετασχει σε εθνικο τελικο. Ουτε η ΕΡΤ φημιζεται για τις παραγωγες της σε εθνικους τελικους, ουτε το γνωριζαν εξ αρχης …
      6. Τα θέματα ειναι πολλα κ τεχνικα κ πρακτικα, κρατηστε απλα αυτο.

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Επίτρεψέ μου να έχω τη δική μου άποψη. Και αν αυτή η άποψη αποδειχθεί λάθος, να είσαι σίγουρος ότι θα την ανακαλέσω, όπως έκανα και παραπάνω.
        Άλλοι είναι εμμονικοί και κατόπιν κρύβονται (όταν κάνουν λάθος) ή περιμένουν να πιαστούν από κάτι για να βγάλουν απλά και μόνο, χολή…

        Πάντως το σίγουρο είναι ότι συμφωνούμε πως διαφωνούμε για την διεξαγωγή εθνικού τελικού.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          χαχαχαχα το τελευταιο ειναι δεδομενο. Σιγουρα δεν εισαι απο αυτους που περιγράφεις, σου ειπα το ζήτημα σου ειναι πως θελεις να γνωριζεις ανα πάσα στιγμη ολα τα δεδομενα, δεν γινεται αυτο… Ουτε εμεις τα γνωρίζουμε, απλά όταν γράφουμε κάτι πάντα υπάρχει η βάση για να το γράψουμε, άσχετα αν δεν παρουσιάζουμε όλα όσα γνωρίζουμε, καταλαβαινεις πως αυτο δεν γινεται παντοτε! Σιγουρα προφορικα θα λέγαμε περισσοτερα. Νομιζω ομως οτι εχουμε δειξει δειγμα γραφης για το αν ευσταθουν τα οσα λέμε ή οχι..Να σαι σιγουρος λοιπον πως θα ανακαλεσεις!

          Απάντηση
  7. Κωστας
    Κωστας says:

    Όπως διάβασα και στο φόρουμ του ogae: αν φέτος είχαμε σε εθνικό τελικό το Last Dance με την Stefania και το El Diablo με την Τσαγκρινού, θα είχε πάει το El Diablo με 90% των ψήφων.
    Η ΕΡΤ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να πάει καλά στην Γιουροβίζιον ή να πετάξει ένα τσουβάλι λεφτά σε έναν εθνικό τελικό που θα κάνει 7% τηλεθέαση.

    Απάντηση
  8. Κολοσσός
    Κολοσσός says:

    Δεν πιστεύω πως ο εθνικός τελικός θα ήταν ιδανικός στην επιλογή της εκπροσώπησης της χώρας μας στο φετινό διαγωνισμό. Είναι άδικο για τους καλλιτέχνες που ανέθεσαν τραγούδια χωρίς να ξέρουν ότι θα γίνει εθνικός τελικός. Μήπως η ερτ να κάνει την επιτροπή που θα διαλέξει τα τραγούδια πιο μεγάλη και να συμπεριλαμβάνει φανς της eurovision. Πχ η επιτροπή να συμπεριλαμβάνει φανς από το eurovisionfun, ogaegreece, μήπως και wiwibloggs. Η ερτ να ακούσει και την άποψη άλλων χωρίς να κάνει εθνικό τελικό

    Απάντηση
  9. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Πάντως η παραγωγή ενός αξιοπρεπούς εθνικού τελικού, στα πρότυπα του νέου προγράμματος της ΕΡΤ, θα είχε πολλά πλεονεκτήματα. Από την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος της, μέχρι και την προβολή της εικόνας της χώρας μας στα ευρωπαϊκά σωματεία των φαν, με έναν νέο και αναβαθμισμένο τρόπο, δείχνοντας ότι η κατάσταση των προηγούμενων ετών είναι παρελθόν . Αρκεί βέβαια να γίνονταν όλα σωστά. Κρίμα που καλλιτέχνες και δισκογραφικές αρνούνται.
    Ούτε μία «αποτυχία» σε εθνικό τελικό εγγυάται καταστροφή για τον καλλιτέχνη (Φουρέιρα, Ζόζεφιν, Μέλισσες κα), ούτε μία επιτυχία πως η καριέρα του θα σημειώσει άνοδο (Μαρία Έλενα Κυριάκου, Αλκαίος, Γιώρκας κα). Αντιθέτως, είναι διαφήμιση για όλους και για τα τραγούδια τους.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *