Επίσημο: Στο Τορίνο η Eurovision 2022 στις 10, 12 και 14 Μαΐου!

Η πόλη του Τορίνο είναι εκείνη που επίσημα θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο τον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η Eurovision 2022 θα διεξαχθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στο PalaOlimpico της πρωτεύουσας του Πιέμοντε, έχοντας φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του πλήθος αθλητικών διοργανώσεων και συναυλιών.

Έτσι, το Τορίνο θα γίνει η τρίτη πόλη της Ιταλίας που στο έδαφός της θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός της Eurovision. Οι προηγούμενες δύο ήταν η Νάπολη το 1965 και η Ρώμη το 1991.

Οι αντιδράσεις

Σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl, τοποθετήθηκε για την επιλογή του Τορίνο ως της διοργανώτριας πόλης της επόμενης Eurovision:

Το Τορίνο είναι η ιδανική πόλη για να φιλοξενήσει τον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Όπως είδαμε κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006, το PalaOlimpico ξεπερνά όλες τις απαιτήσεις που χρειάζονται για τη διοργάνωση ενός παγκόσμιου γεγονότος τέτοιας κλίμακας. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τον ενθουσιασμό και τη δέσμευση της πόλης του Τορίνο πάνω σε αυτό το πρότζεκτ, για το οποίο χιλιάδες άνθρωποι θα συρρεύσουν στην πόλη τον ερχόμενο Μάιο.

Αυτός θα είναι η πρώτη Eurovision που θα διεξαχθεί στην Ιταλία μετά από 30 χρόνια και, από κοινού με το RAI, είμαστε αποφασισμένοι να είναι ξεχωριστή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Rai, Carlo Fuortes, μοιράζεται και εκείνος τον ίδιο ενθουσιασμό με τον Martin Österdahl:

Είμαστε χαρούμενοι που το Τορίνο θα φιλοξενήσει την επόμενη έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, του διεθνούς φεστιβάλ που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου.

Χάρη στην όμορφη νίκη του Måneskin, ο Διαγωνισμός επιστρέφει στην Ιταλία μετά από 31 χρόνια, σε μια πόλη που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσει μια τόσο υψηλού κύρους διοργάνωση.

Η επιλογή που έκανε το Rai, μαζί με την EBU, δεν ήταν εύκολη δεδομένου του πολύ υψηλού επιπέδου των προτάσεων των υποψήφιων πόλεων, τις οποίες και ευχαριστώ για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Από σήμερα ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για το Rai και την πόλη του Τορίνο που θα μας οδηγήσει στον Μάιο του 2022. Μια μεγάλη πρόκληση για το Rai και για τη χώρα μας.

Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τα σόου, τα εισιτήρια και τα παράλληλα events αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στους επόμενους μήνες. Το σίγουρο είναι πάντως ένα: Η Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο, στην καρδιά της Βόρειας Ιταλίας.

10 Μαΐου θα λάβει χώρα ο 1ος ημιτελικός, 12 Μαΐου ο δεύτερος και 14 Μαΐου ο μεγάλος τελικός, προκειμένου να αναδειχθεί ο διάδοχος των Måneskin.

 

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Καλή επιτυχία!
    Βέβαια το Τορίνο (για τα δεδομένα των Ιταλικών πόλεων πάντα) θεωρείται κάπως… “ξενέρωτο” 🙂

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *