Ισραήλ: 130 τραγούδια για το Τορίνο!

Περίπου 130 τραγούδια θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης της ισραηλινής συμμετοχής στη Eurovision 2022, η οποία και θα επιλεγεί μέσα από το φορμάτ του X Factor.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες, το X Factor θα αποτελέσει τον διάδοχο του Rising Star ως το φορμάτ επιλογής του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision 2022 στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Euromix αναφέρουν πως μόλις 130 τραγούδια υπεβλήθησαν στην επιτροπή που θα διαλέξει τα οχτώ τραγούδια, τα οποία και θα ερμηνεύσει η τελική τετράδα που θα διαγωνιστεί για το εισιτήριο για την Ιταλία. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό από το 2018 και εντεύθεν. 220 τραγούδια συμμετείχαν στην περσινή επιλογή, 250 στην αντίστοιχη του 2020 και 200 σε εκείνη του 2019.

Οι ιθύνοντες του IPBC θεωρούν πως ο αριθμός των τραγουδιών εξηγείται από τις αυστηρές απαιτήσεις που έχουν ορίσει, καθώς και από την άγνοια των δημιουργών για τους διαγωνιζόμενους που θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που απηύθυναν κάλεσμα στους δημιουργούς κατά τη διάρκεια των ημιτελικών, προκειμένου να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες. Παρ’ όλα αυτά η ανταπόκρισή τους ήταν μικρή, μιας και μόνο δέκα εξ αυτών παρακολούθησαν τους ημιτελικούς που έχουν ήδη γυριστεί.

Το φορμάτ

Η διαδικασία υποβολής τραγουδιών ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, έναν μήνα μετά την επίσημη έναρξή της στις 19 Σεπτεμβρίου. Τα 130 τραγούδια που υπεβλήθησαν θα εξεταστούν από μία επιτροπή 11 ατόμων.

Η επιτροπή αυτή θα αναθέσει δύο τραγούδια στον καθένα από τους τέσσερις φιναλίστ του μεγάλου τελικού του X Factor. Σε πρώτη φάση, μέσα από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής θα επιλεγεί ένα από τα δύο τραγούδια του κάθε φιναλίστ.

Το τραγούδι που θα επιλεγεί θα είναι εκείνο με το οποίο ο κάθε συμμετέχων θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση του Ισραήλ για τη Eurovision 2022. Ακολούθως, το κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξουν από κοινού τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Τορίνο.

Υπενθυμίζουμε πως το δημοφιλές talent show θα παρουσιάζει η Liron Weizman. Σύμφωνα με τα εγχώρια μίντια, οι κριτές του X Factor Israel θα περιλαμβάνουν την Netta Barzilai, τον Aviv Geffen, την Margalit Tzan’ani, τον Ran Danker και την Miri Mesika.

Το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από την Eden Alene στην Eurovision 2021 με το τραγούδι Set Me Free, καταλαμβάνοντας την 17η θέση στον μεγάλο τελικό της 22ας Μαΐου.

https://www.youtube.com/watch?v=5Y-blG5ptwo

Πηγή: Euromix

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *