Λιθουανία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Pabandom iš naujo 2022!

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο εκπρόσωπος της Λιθουανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί για ακόμα μία φορά μέσω του εθνικού τελικού “Pabandom iš naujo”(“Ας προσπαθήσουμε πάλι”). Οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες και τραγουδιστές έχουν περιθώριο μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λιθουανίας LRT, όπως ανακοίνωσε, θα εφαρμόσει για το 2022 μία καινοτομία, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των συμμετοχών, ανεξαρτήτως του υποβάθρου του κάθε καλλιτέχνη. Στους μέχρι 36 διαγωνιζόμενους, που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν, θα δοθεί χρηματική ενίσχυση (μέχρι 54.000 ευρώ συνολικά), για την παραγωγή των τραγουδιών και τη σκηνική εμφάνιση της συμμετοχής τους.

Το Pabandom iš naujo θα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων θα αποτελείται από μέχρι και 6 shows (3 προκαταρκτικά στάδια, 2 ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό). Δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα επιτραπεί να παρευρεθεί κοινό.

Η Λιθουανία κατέκτησε την 8η θέση στη Eurovision 2021, με τους The Roop και το Discoteque, η οποία είναι η δεύτερη καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει η χώρα στην ιστορία του διαγωνισμού, μετά την 6η θέση των LT United το 2006 με το We Are The Winners.

https://www.youtube.com/watch?v=JNweec5olYw

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λιθουανίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: LRT

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το We Are The Winners συνεχίζει να είναι η πιο πετυχημένη Λιθουανική συμμετοχή ever!
    Άψογοι οι The Roop, αν και το τραγούδι τους δυστυχώς “ξεφούσκωσε” κάπως μέχρι το Ρότερνταμ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *