Μαυροβούνιο: Αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επιλογής για το Τορίνο!

Εννιά μέρες μετά την επισημοποίηση της επιστροφής του Μαυροβουνίου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η κρατική ραδιοτηλεόραση της βαλκανικής χώρας, RTCG, ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία επιλογής της συμμετοχής που θα την εκπροσωπήσει τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο.

Οι ιθύνοντες του RTCG ανακοίνωσαν, λοιπόν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της μαυροβούνικης ραδιοτηλεόρασης πως οι προετοιμασίες για την επιτυχημένη επιστροφή του Μαυροβουνίου στη Eurovision ξεκινάνε άμεσα.

Πάντως, άγνωστος παραμένει ακόμα ο τρόπος βάσει του οποίου θα γίνει η επιλογή της συμμετοχής της χώρας για τη Eurovision 2022. Όπως δείχνει διαχρονικά η παρουσία του Μαυροβουνίου στον διαγωνισμό, το RTCG επιλέγει κατά κύριο λόγο με απευθείας ανάθεση τον εκπρόσωπο του στη Eurovision.

Η τακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά από το 2009 ως το 2017, πετυχαίνοντας μέσω αυτής τις δύο μοναδικές παρουσίες των Μαυροβούνιων σε μεγάλο τελικό.

Αντίθετα, στις δύο πρώτες (2007, 2008) και στις δύο τελευταίες (2018, 2019) παρουσίες του στο διαγωνισμό, το Μαυροβούνιο είχε πραγματοποιήσει εθνικό τελικό για την επιλογή καλλιτέχνη. Το φορμάτ Montevizja είναι εξίσου πιθανό, όπως και η εσωτερική επιλογή, να επιστρατευτούν και πάλι.

Η τελευταία συμμετοχή του Μαυροβουνίου στον Διαγωνισμό ήταν το 2019, όταν τη χώρα εκπροσώπησαν οι D Mol με το τραγούδι Heaven. Το νεανικό συγκρότημα κατέλαβε την 16η θέση στον πρώτο ημιτελικό με 46 βαθμούς, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στο μεγάλο Τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τι εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου στην Eurovision.

Πηγή: RTCG

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *