Σερβία: Δεν θα χρησιμοποιηθεί το Beovizija ως εθνικός τελικός;

Παρά το ότι η γειτονική Σερβία έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 τραγούδια για τη Eurovision 2022, τα Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το Beovizija θα πραγματοποιηθεί, χωρίς όμως να αποτελεί τον εθνικό τελικό της χώρας. Εν ολίγης, ο νικητής της διοργάνωσης και το τραγούδι δεν θα είναι ο εκπρόσωπος της Σερβίας για τη Eurovision 2022 λόγω διαμάχης των διοργανωτών.

Συγκεκριμένα, ο Sasa Mirkovic, ιδιοκτήτης των Megaton Productions που έχει τα δικαιώματα του Beovizija, δήλωσε πως θα διοργανώσουν το διαγωνισμό χωρίς του συμμετοχή του κρατικού καναλιού RTS και πως ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί σε διαφορετικό κανάλι.

Παρ’ όλα αυτά ,το RTS είναι το μοναδικό κανάλι το οποίο μπορεί να επιλέξει τον εκπρόσωπο της χώρας για τη Eurovision μιας και κανένα άλλο κανάλι δεν είναι μέρος της EBU. Το κρατικό κανάλι έχει ήδη λάβει πληθώρα τραγουδιών και ενδέχεται να διοργανώσει μια νέα εκπομπή στην οποία θα διαγωνιστούν τα υποψήφια τραγούδια και όχι στο Beovizija.

Το RTS ενδέχεται να πραγματοποιήσει εθνικό τελικό το Φεβρουάριο σε στούντιο του καναλιού αλλά σε περίπτωση που ο COVID-19 δεν επιτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, η συμμετοχή της χώρας θα επιλεχθεί μέσω ειδικής επιτροπής.

Το 2020 νικήτριες στο Beovizija ήρθαν οι Hurricane, οι οποίες εκπροσώπησαν εν τέλη τη χώρα το 2021 μετά την ακύρωση της Eurovision 2020, με το τραγούδι “Hasta La Vista”.

Θυμηθείτε την εμφάνιση τους παρακάτω.

Θα μπορέσει ο εκπρόσωπος της χώρας το 2022 να ξεπεράσει την 15η θέση των Hurricane και ίσως να φέρει τη Σερβία ξανά στην πρώτη δεκάδα; 

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *