Τουρκία: Ποτέ δεν αποκάλυψε τον λόγο αποχώρησής της σύμφωνα με τον Jon Ola Sand

Δέκα χρόνια συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο από την τελευταία παρουσία της Τουρκίας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Και παρά το γεγονός πως TRT και EBU βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις περί της μεγάλης επιστροφής των γειτόνων στη Eurovision, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Μιλώντας στο podcast των Eurovision Legends, ο πρώην Εκτελεστικός Επόπτης του διαγωνισμού, Jon Ola Sand, η τουρκική ραδιοτηλεόραση ποτέ δεν ενημέρωσε επίσημα την EBU για τον λόγο αποχώρησής της μετά το Μπακού. Ο Νορβηγός αναφέρθηκε επίσης και στις κατόπιν προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, προκειμένου να συμμετάσχει ξανά η Τουρκία στη Eurovision.

Ο Jon Ola Sand ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι η αποχώρηση της Τουρκίας συνδέεται με τους κανονισμούς τους διαγωνισμούς.

Ποτέ δεν μας ενημέρωσαν. Ποτέ δεν μας πλησίασαν. Προσπαθήσαμε αρκετές φορές ως EBU να καταλάβουμε την απόφασή τους και τους προσεγγίσαμε σε υψηλό επίπεδο, αλλά ποτέ δεν λάβαμε μία επαρκή εξήγηση.

Η αντίθεση σε σχέση με το TRT

Οι εν λόγω δηλώσεις του κυρίου Sand έρχονται σε αντίθεση με όσα δήλωσε το 2018 ο – τέως – Γενικός Διευθυντής του TRT, Ibrahim Eren. O Ibrahim Eren είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι, πως οι ιθύνοντες της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης πραγματοποιούν επαφές με την EBU σκεπτόμενοι σοβαρά το μεγάλο comeback.

Τρία χρόνια νωρίτερα σε συνέντευξή του, το τότε στέλεχος του TRT είχε τοποθετηθεί αναλυτικά σχετικά με τη θέληση της Τουρκίας να μη συμμετέχει στη Eurovision:

Δεν σκεφτόμαστε να επιστρέψουμε στον διαγωνισμό. Έχουμε λόγους, όπως το σύστημα ψηφοφορίας. Ως ένας δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, δεν μπορούμε να προβάλλουμε στις 9 το βράδυ – ενώ τα παιδιά είναι ξύπνια – κάποιον σαν τον γενειοφόρο Αυστριακό που φορούσε φόρεμα, ο οποίος δεν πιστεύει στα φύλα και ισχυρίζεται πως είναι τόσο άντρας όσο και γυναίκα. 

Έχω μιλήσει με την EBU αναλυτικά επί του συγκεκριμένου θέματος και πως η Eurovision έχει αποκλίνει από τις ιδρυτικές της αξίες. Σαν αποτέλεσμα και άλλες χώρες έφυγαν από τον διαγωνισμό. Υπάρχει ένα χάος στην EBU. Άπαξ και διορθωθεί, θα σκεφτούμε να επιστρέψουμε στη Eurovision.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *