Ελλάδα: Περίεργο βίντεο από την EBU για την παρουσία μας στο διαγωνισμό!

Σειρά της Ελλάδας ήταν σήμερα, στα αφιερωματικού περιεχομένου βίντεο που κάθε τόσο αναρτά η ΕBU στο YouTube, για την ιστορία των χωρών στον διαγωνισμό της Eurovision. Στο βίντεο λοιπόν που ανέβηκε στο κανάλι του διαγωνισμού πριν λίγο και είναι αφιερωμένο στην χώρα μας, βλέπουμε να αναφέρεται και κάτι αρνητικό, μία μομφή, κάτι που δεν έχει συμβεί για καμία άλλη χώρα μέχρι στιγμής.

How to Eurovision – Greece

Στο How to Eurovision – Greece, ξεκινά η εξιστόρηση της Οδύσσειάς μας στον διαγωνισμό, με τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου που μας εκπροσώπησαν τις πρώτες δεκαετίες παρουσίας μας στον θεσμό. Βλέπουμε την Άννα Βίσση, την Μαρινέλλα, την Σοφία Βόσσου, αλλά και την Μπέσσυ Αργυράκη, με την υποσημείωση πως η Ελλάδα συνήθως κατέληγε στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτό βέβαια άλλαξε στην συνέχεια με τους Antique και ξεκίνησε η χρυσή εποχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό, όπου με έθνοποπ τραγούδια, καταφέραμε να πετύχουμε ένα ρεκόρ που καμία άλλη χώρα δεν έχει, ειδικά μετά το 2004 και την εισαγωγή των ημιτελικών. Να είμαστε δηλαδή για οχτώ ολόκληρα χρόνια στο τοπ10 της βαθμολογίας.

Ακολουθούν φυσικά συμμετοχές που δεν είχαν την ίδια τύχη και δυσκολίες για την Ελλάδα, κάτι που όπως αναφέρεται στο βίντεο έβαλε τέλος η Stefania με το Last Dance, αφού καταφέραμε να επανέλθουμε στην δεκάδα και να ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια.

Το unfair της EBU για την Ελλάδα

Ερχόμαστε τώρα στο επίμαχο σημείο. Για πρώτη φορά βλέπουμε σε ένα τέτοιο βίντεο της EBU, να εμπεριέχεται κάτι τόσο αρνητικό για μία συμμετέχουσα χώρα.

Συγκεκριμένα από το 0,55 μέχρι και το 1,13 του βίντεο, υπάρχει θα λέγαμε ολόκληρο αφιέρωμα στα 12άρια της Κύπρου προς την χώρα μας, ενώ αναφέρεται μάλιστα πως το 1998 γλιτώσαμε την τελευταία θέση και τους 0 βαθμούς χάρις στους 12 βαθμούς της Κύπρου και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπουμε και ακούμε και τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε η ελληνική συμμετοχή εκείνη την χρονιά.

Βέβαια σε αντίστοιχα βίντεο άλλων χωρών, δεν είδαμε κάτι τέτοιο, Γιατί φυσικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα με την Κύπρο που για τους γνωστούς λόγους ανταλλάσσουν μεγάλες βαθμολογίες κάθε χρόνο. Το ίδιο κάνει και η Δανία με την Ισλανδία, αλλά και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, το ίδιο πράττει και η Πολωνία με την Ουκρανία, η Εσθονία με την Λετονία, η Λευκορωσία με την Ρωσία, αλλά και οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Γιατί αυτό το επιλεκτικό καυστικό χιούμορ, σε κάτι μάλιστα που εμπεριέχει αρνητικότητα, όταν σε όλα τα υπόλοιπα βίντεο χωρών, δεν υπήρχε τίποτα με αρνητικό πρόσημο.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο και να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα:

https://www.youtube.com/watch?v=1Dpv0OCb7rE

Μήπως η ΕΡΤ θα ήταν καλό να διαμαρτυρηθεί, για ένα βίντεο που εμείς προσωπικά καθόλου αθώο δεν το εκλαμβάνουμε;

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Συμφωνώ απόλυτα. Και σε μένα έκανε αρνητική εντύπωση. Αρνητική εντυπωση μού έκανε επίσης και το απόσπασμα από την Άνοιξη όπου έβαλαν το φάλτσο του σαξοφωνίστα. Το βίντεο επιβάλλεται να κατέβει. Δεν την τιμάει καθόλου την EBU

    Απάντηση
  2. Ιάσονας
    Ιάσονας says:

    Ντροπή και αίσχος! Κατάπτυστη η EBU. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια αντιμετώπιση στην Ελλάδα. Αν η ΕΡΤ δεν απαντήσει εδώ είναι αξία της μοίρας της. Απορώ θα κάνανε ποτέ τέτοιο αστειάκι με την Σουηδία?

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Προφανώς ΔΕΝ άρεσε που η Ελλάδα επανήλθε στο top10 και εννοείτε είναι ένα “δείγμα γραφής” που φανερώνει ότι δεν μας γουστάρουν καθόλου!. Κι αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο όταν ανεβάσουν το αντίστοιχο βίντεο για την Κύπρο, όπου στοιχηματίζω από τώρα, ότι δεν θα ασχοληθούν με το “θέμα” των 12καριων κι ούτε θα βάλουν αποσπάσματα από αποδοκιμασίες!

    Απάντηση
  4. Aristos
    Aristos says:

    Υπερβολές. Δείτε το αλλιώς, με χιούμορ. Περισσότερο ενοχλούν οι επιλεκτικές γνώσεις για την ελληνική μουσική σκηνή (το 1977 πήρε μέρος η Μπέσυ Αργυράκη), παρά η “ανταλλαγή” 12αριών, που είναι μια πραγματικότητα.

    Απάντηση
    • Σπυριδουλα
      Σπυριδουλα says:

      Το ενοχλητικο ειναι πως η ανταλλαγη αυτη δε συμβαινει μονο μεταξυ Ελλαδας- Κυπρου, αλλα η EBU σχολιασε μονο αυτην την περιπτωση.

      Απάντηση
  5. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Ωρες ώρες πραγματικά απορώ αν κάποιος μπαίνει να σχολιάσει έχοντας διαβάσει το κείμενο ή όχι. ότι πρόκειται για καυστικο χιούμορ (στην καλύτερη περίπτωση) το αναφέρουμε κ εμείς. Το ότι συμβαινει μόνο σε εμας κ σε καμία αλλη χωρα ειναι το ζητημα. Επισης αν ηταν τοσο αθώο δεν θα ειχε αφαιρεθει το κομματι απο το 1998 και τις αποδοκιμασιες από το Instagram ήδη …

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *