Ελλάδα: Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει τις συνεδριάσεις της η επιτροπή της ΕΡΤ!

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε πλέον για την επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσουν στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μετά και την ολοκλήρωση της υποβολής προτάσεων για την διεκδίκηση της ελληνικής εκπροσώπησης στην Eurovision 2022, η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ που θα έχει και τον τελικό λόγο, είναι έτοιμη να πιάσει δουλειά και να εξετάσει ενδελεχώς όλα τα τραγούδια που κατατέθηκαν, αλλά και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες από την κάθε πρόταση.

Μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να είναι η αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ, που θα πάρει την τελική απόφαση για τον διάδοχο της Stefania, στον ευρωπαϊκό μουσικό θεσμό. Με καταξιωμένους ανθρώπους της μουσικής και επικεφαλής για μία ακόμη χρονιά τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, η επιτροπή θα κληθεί να επιλέξει το τραγούδι και την πρόταση εκείνη, που θα φέρει την χώρα μας όσο το δυνατό ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα της Eurovision 2022. To κλίμα στην ΕΡΤ είναι κάτι παραπάνω από θετικό, κάτι που αποτυπώθηκε όχι μόνο στα δικά μας άρθρα, αλλά και σε όλο τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, όπου σχολιάστηκε εκτενώς η αύξηση του ενδιαφέροντος, μετά την φετινή πετυχημένη παρουσία μας στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ΕΡΤ προσανατολίζεται να ολοκληρώσει την επιλογή σε δύο φάσεις:

  • Να επιλεγεί ένας μικρός αριθμός τραγουδιών (3-4) που θα ξεχωρίσει η επιτροπή από τα περίπου 40 που υποβλήθηκαν.
  • Να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους καλλιτέχνες των τραγουδιών αυτών, ώστε να συζητήσει μαζί τους τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της πρότασης τους.
  • Να λάβει την τελική απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, η ΕΡΤ επιθυμεί να έχει καταλήξει τόσο στον καλλιτέχνη όσο και στο τραγούδι πριν  το τέλος του χρόνου. Αυτό θα δώσει επιπλέον χρόνο στην σωστότερη προετοιμασία, αλλά και στην προώθηση της συμμετοχής μας. Ο στόχος όπως γράψαμε και σε προηγούμενα άρθρα μας είναι ξεκάθαρος, ένα καλύτερο πλασάρισμα από την φετινή δέκατη θέση, κάτι απόλυτα εφικτό όπως πιστεύουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Μέχρι τώρα είχα αποφύγει συνειδητά να πάρω θέση στη “διαμάχη”: Ναι ή Όχι σε εθνικό τελικό, αλλά νομίζω ότι, με βάση το υλικό (όσον αφορά τα ονόματα που έδειξαν ενδιαφέρον με ολοκληρωμένες προτάσεις λέω) που είχε/έχει η ΕΡΤ στη διάθεση της, ένας αξιοπρεπής τελικός ήταν στα πλαίσια του εφικτού για τη Δημόσια Τηλεόραση.
    Τώρα, όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου event (έλλειψη κατάλληλων studios κλπ), οκ πάσο.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Δεν ειναι μονο αυτο το ζητημα. Υπάρχει περαν όλων των αλλων κ σαφες νομικο θέμα. Δεν μπορει ενας δημοσιος φορεας να αλλαξει κατά την διάρκεια μίας προκήρυξης που έχει εξαγγειλει τους όρους της, καθώς κάτι τετοιο κ απαγορευεται κ θα κινδυνευε να τινάξει ολη τη διαδικασια στον αέρα, αφού μετά μια απλη αιτηση ασφαλιστικων μετρων θα ηταν αρκετη για να ακυρωσει το οποιο αποτελεσμα. Οι υποψηφιοι αυτοι αιτηθηκαν συμμετοχης κ κατεθεσαν τις προτασεις τους με καποιους ορους, δεν μποριε το δημοσιο (γτ η ΕΡΤ ειναι νομικο πρόσωπο δημοσιου δικαιου), να αλλαξει τους ορους αυτους.

      Απάντηση
      • όχι άλλο κάρβουνο
        όχι άλλο κάρβουνο says:

        Τη νομική πλευρά του ζητήματος δεν την γνωρίζω και δέχομαι αυτό που μου λέτε.
        Εγώ απλά, ως φαν, λέω ότι, βάσει των ονομάτων, θα μπορούσε (αν προφανώς δεν υπήρχαν τα κωλύματα που αναφέρετε) να ήταν ένας καλός τελικός.

        Απάντηση
  2. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Ανάμεσα στα 3-4 τραγούδια που θα επιλέγουν για την τελική φάση, μπορεί να είναι και του ίδιου καλλιτέχνη; Αφού όπως έχει γίνει γνωστό, κάποιοι υπέβαλαν παραπάνω από ένα τραγούδι. Άρα θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλέγουν

    Απάντηση
  3. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Καλή μας επιτυχία στο Τορίνο! Σύμφωνα με τα ονόματα που κατέθεσαν πιστεύω ότι θα είναι μια από τις πιο δύσκολες επιλογές των τελευταίων χρόνων! Νομίζω ότι τα τραγούδια θα είναι εκπληκτικά! Ας κερδίσει ο καλύτερος, λοιπόν, το ελληνικό εισιτήριο για το Τορίνο!

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν και επιθυμία της πλειονότητας είναι ένας εθνικός τελικός, που θα ήταν πολύ ενδιαφέρον με τέτοια ονόματα διαφορετικών μουσικών ειδών, κατανοώ γιατί δεν μπορεί να γίνει με βάση το νομικό πλαίσιο που αναφέρθηκε διεξοδικά σε προηγούμενο σχόλιο του αρθρογράφου. Ωστόσο, όταν η αρμόδια επιτροπή φτάσει στα 3-4 επικρατέστερα τραγούδια, θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση να δημιουργήσει μια δεύτερη “επιτροπή” ή ένα “άτυπο televoting” αποτελούμενη-δειγματοληπτικά- από Έλληνες fans του διαγωνισμού, διαφόρων ηλικιών και να συναποφασίσουν εσωτερικά ποια θα είναι η επόμενη ελληνική συμμετοχή.
    Ευελπιστώ στα καλύτερα και μακάρι αν υπάρχουν αρκετά δυνατά κομμάτια, να μην κοινοποιηθούν έτσι ώστε αν το επιθυμούν οι ερμηνευτές να τα καταθέσουν εκ νέου στην ΕΡΤ για κάποια επόμενη εκπροσώπηση.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *