Ηλίας Κόζας: “Πέρσι μου έγινε πρόταση για την Eurovision – Φέτος έστειλα τρία τραγούδια στην ΕΡΤ”!

Σε επιβεβαίωση των όσων γράφονταν κατά την περσινή Eurovisionικής περιόδου περί πρότασής του ΡΙΚ στο πρόσωπό του για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision 2021 προχώρησε ο Ηλίας Κόζας. Ο έμπειρος ερμηνευτής αναφέρθηκε και στα τρία τραγούδια που υπέβαλε στην ΕΡΤ ενόψει της εσωτερικής επιλογής για τη Eurovision 2022.

Ο 37χρονος τραγουδιστής βρισκόταν σε επαφές με το ΡΙΚ πέρσι, συζητώντας την επιστροφή του στο διαγωνισμό ως σόλο καλλιτέχνης και χωρίς την μπάντα του, τους Koza Mostra. Ο Κόζας μαζί με το συγκρότημα του και τον Αγάθωνα το 2013 έφερε για τελευταία φορά την Ελλάδα στο τοπ10 της τελικής βαθμολογίας, με το τραγούδι του Alcohol Is Free, μέχρι και τον περασμένο Μάιο και τη 10η θέση της Stefania.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου στο Mega μίλησε εκτενώς σχετικά με την περσινή προσέγγιση του ΡΙΚ, την επιθυμία του να δοκιμάσει σόλο καριέρα και τη φετινή του προσπάθεια:

Γενικότερα με όλη την καραντίνα και όλα αυτά που βιώνουμε καθάρισα το μυαλό μου και άρχισα να επεκτείνομαι σε άλλα ακούσματα. Αποφάσισα να κάνω κάτι solo. Επάνω σε αυτό το solo που δεν έχει καμία σχέση με τους KOZA MOSTRA, είπα why not;

Πέρυσι μου είχε γίνει μια πρόταση αλλά ήμουν διστακτικός. Δεν μου πήγαινε η καρδιά να ξαναπάω και εν μέσω covid. Για όσους το έχουν βιώσει, η Eurovision είναι ένα πάρτι. Είναι κρίμα να πας και να έχεις καραντίνες, μάσκες, αντιεμβολιαστές.

Έστειλα τρία τραγούδια τα οποία ήταν έτοιμα από πριν, δεν τα έγραψα για τη Eurovision, και δεν γράφτηκαν αποκλειστικά για την Eurovision.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ηλίας Κόζας είναι ένας εκ των υποψηφίων να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2022 τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο.

Προς έκπληξη όλων η υποψηφιότητα του Ηλία Κόζα είναι με αγγλόφωνα και όχι με ελληνόφωνα τραγούδια, και μάλιστα 3 κομμάτια. Είναι με ροκ ηχόχρωμα, κάτι εξάλλου που και ο ίδιος υπηρετεί ανέκαθεν, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης, όσο και μαζί με τους Koza Mostra.

Πηγή: ZNews

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Δεν ξέρω αν τα τραγούδια που υπέβαλε είναι με ροκ ηχόχρωμα, πάντως ο ίδιος είπε ότι είναι σε στυλ electro, disco, funk και pop

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *