Η EBU ανέβασε και πάλι το “How To Eurovision – Greece” χωρίς τα επίμαχα κομμάτια!

Το βίντεο How To Eurovision – Greece βρίσκεται και πάλι στο YouTube, έχοντας αφαιρεθεί τα σημεία για τα οποία η ΕΡΤ έστειλε επίσημη διαμαρτυρία στην EBU.

Πρώτα μέσα από το Eurovisionfun διαβάσατε για το περίεργο βίντεο, που τόσο εμείς αλλά και πολλοί ακόμη fans χαρακτηρίσαμε, δημοσίευσε η EBU στο YouTube και στα υπόλοιπα social media του διαγωνισμού και υποτίθεται πως τιμούσε την παρουσία της χώρας μας στον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό βίντεο πέρα από μία σύντομη αναδρομή της Ελλάδας στην Eurovision, υπήρχε ένα εκτενές αφιέρωμα στα 12αρια της Κύπρου προς την χώρα μας, ενώ αναφέρονταν πως το 1998 γλιτώσαμε την τελευταία θέση και τους 0 βαθμούς, χάρις στους 12 βαθμούς της Κύπρου. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο βίντεο συμπεριελήφθησαν ακόμη και οι αποδοκιμασίες που εισέπραξε η ελληνική συμμετοχή εκείνη την χρονιά.

Βέβαια σε αντίστοιχα βίντεο άλλων χωρών, δεν είδαμε κάτι τέτοιο, Γιατί φυσικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα με την Κύπρο που για τους γνωστούς λόγους ανταλλάσσουν μεγάλες βαθμολογίες κάθε χρόνο. Το ίδιο κάνει και η Δανία με την Ισλανδία, αλλά και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, το ίδιο πράττει και η Πολωνία με την Ουκρανία, η Εσθονία με την Λετονία, η Λευκορωσία με την Ρωσία, αλλά και οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Μετά από την δυναμική παρέμβαση της ΕΡΤ, η οποία κατέστησε κατανοητό στους εμπλεκόμενους πως θα έφτανε το ζήτημα στα άκρα καθώς επρόκειτο για ένα θέμα αξιοπρέπειας, αφαιρέθηκαν τα προβληματικά σημεία από τα social media, ενώ στην συνέχεια το βίντεο κατέβηκε τελείως από το YouTube.

Από χθες το απόγευμα το βίντεο βρίσκεται και πάλι στο YouTube στο κανάλι του διαγωνισμού, χωρίς τις αποδοκιμασίες, με μία σαφώς μικρότερη και πιο διπλωματική αναφορά στα 12άρια της Κύπρου, ενώ δεν υπάρχει πλέον και το “φάλτσο” σόλο του σαξοφωνίστα στην Άνοιξη της Σοφίας Βόσσου.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντίδραση μικρής μερίδας Ελλήνων fans, που δεν είδαν τίποτα προσβλητικό, προφανώς αν ίσχυε η EBU δεν θα αποδέχονταν τις εύλογες αντιδράσεις της ΕΡΤ και δεν θα πραγματοποιούσε καμία αλλαγή.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Εντυπωση μου εκανε πως πασιγνωστη ιστοσελιδα που ασχολειται με τον διαγωνισμο της Eurovision την προηγουμενη εβδομαδα που εσεις εντοπισατε τις αστοχιες της ebu στο αφιερωμα για τη χωρα μας αυτη η ιστοσελιδα παραθετει το αφιερωμα χωρις να εχει διακρινει καποιο λαθος κατι που βρισκω πολυ αρνητικο .

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Πάγια θέση μας είναι να μην κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά τι κάνουμε εμείς εδώ. Ποτέ δεν φοβηθηκαμε,ούτε διστάσαμε να καυτηριασουμε τα κακώς κείμενα. Μακρυά από εμάς η επιλεκτικότητα. Ειδικά για την χώρα μας …

      Απάντηση
      • Tina
        Tina says:

        Καλα κανετε και δεν κοιτατε τι κανουν οι αλλοι απλως εγω σαν αναγνωστηςκανω την συγκριση και βλεπω οτι σωστα επιλεγω την ιστοσελιδα σας για αμεση και εγκαιρη ενημερωση σε οτι αφορα την Eurovision και ειδικα σε οτι σχετιζεται με την ελληνικη εκπροσοπηση.

        Απάντηση
  2. Kostas
    Kostas says:

    Μπραβο στην ΕΡΤ! Επιτελους για να μας παρουν και σοβαρα!! Εχει ερθει ο καιρος… Εντωμεταξυ παρατηρησα οτι μονο το δικο μας αφιερωμα δεν εχει εκφωνητη!! Στα πεταχτα το εκανε η EBU ;!
    Παιδια θα εχουμε συντομα νεα απο την ΕΡΤ για την ελληνικη συμμετοχη και τον τροπο επιλογης της συμμετοχης μας τελικα; Ανυπομονω να μαθω και μονο απο εσας διαβαζω αληθειες, εδω και εναν μηνα περιπου που σας βρηκα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *