Ισραήλ: Ξεκινάει στις 30 Οκτωβρίου το X Factor!

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του ισραηλινού X Factor, το οποίο θα χρησιμεύσει ως το φορμάτ επιλογής του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision 2022, ξεκίνησε σήμερα και επίσημα. Όπως ανακοίνωσε το Channel 13, το δημοφιλές talent show αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Τους επόμενους δυόμιση μήνες, οι Ισραηλινοί τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλους τους υποψήφιους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο.

Κριτές του φετινού X Factor θα είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2018, Netta Barzilai, ο Aviv Geffen, η Margalit Tzan’ani, ο Ran Danker και η Miri Mesika.

Ο μεγάλος τελικός του X Factor είναι προγραμματισμένος για τα μέσα-τέλη Ιανουαρίου. Στα πλαίσια του τελικού, οι τέσσερις φιναλίστ αναμένεται να ερμηνεύσουν τα τραγούδια, με τα οποία θα συμμετέχουν στον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σε περίπτωση επικράτησής τους.

Το φορμάτ

Η διαδικασία υποβολής τραγουδιών ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου, έναν μήνα μετά την επίσημη έναρξή της στις 19 Σεπτεμβρίου. Τα 130 τραγούδια που υπεβλήθησαν θα εξεταστούν από μία επιτροπή 11 ατόμων.

Η επιτροπή αυτή θα αναθέσει δύο τραγούδια στον καθένα από τους τέσσερις φιναλίστ του μεγάλου τελικού του X Factor. Σε πρώτη φάση, μέσα από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής θα επιλεγεί ένα από τα δύο τραγούδια του κάθε φιναλίστ.

Το τραγούδι που θα επιλεγεί θα είναι εκείνο με το οποίο ο κάθε συμμετέχων θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση του Ισραήλ για τη Eurovision 2022. Ακολούθως, το κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξουν από κοινού τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Τορίνο.

Το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από την Eden Alene στην Eurovision 2021 με το τραγούδι “Set Me Free”, καταλαμβάνοντας την 17η θέση στον μεγάλο τελικό της 22ας Μαΐου με 93 βαθμούς.

Πηγή: ESCBubble

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *