Ιταλία: Οι κανονισμοί του Sanremo 2022!

Για μία ακόμη χρονιά η RAI θα χρησιμοποιήσει το Φεστιβάλ του Σανρέμο, για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με την σημαντική λεπτομέρεια αυτή την φορά, πως ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Τορίνο.

Στο Σανρέμο 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως και τις 5 Φεβρουαρίου, στο ιστορικό Teatro Ariston της μικρής πόλης της Λιγουρίας, θα έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς σε σχέση με όσα ίσχυαν στο φετινό φεστιβάλ. Σημαντικότερη διαφοροποίηση, η ενίσχυση της τηλεψηφοφορίας στο τελικό αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε πως είναι ήδη γνωστό πως στο Sanremo 2022 θα έχουμε μόνο τη μεγάλη κατηγορία, αφού η κατηγορία των νέων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα, με τους δύο νικητές να λαμβάνουν μέρος στο Σανρέμο 2022, με διαφορετικό όμως τραγούδι από αυτό με το οποίο κέρδισαν στο Sanremo Giovani.

Αναλυτικότερα:

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου:

Θα ακουστούν για πρώτη φορά τα 12 από τα 24 υποψήφια τραγούδια του φεστιβάλ. Το αποτέλεσμα αυτής της βραδιάς θα κρίνουν οι δημοσιογράφοι, με 34% οι τηλεοπτικοί συντάκτες, 33% οι ραδιοφωνικοί και 33% οι ανταποκριτές του ηλεκτρονικού τύπου.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου:

Θα ακουστούν για πρώτη φορά τα υπόλοιπα 12 υποψήφια τραγούδια του φεστιβάλ. Το σύστημα ψηφοφορίας θα είναι το ίδιο με την προηγούμενη βραδιά.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου:

Θα ακουστούν και τα 24 υποψήφια τραγούδια, για δεύτερη φορά. Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί από την τηλεψηφοφορία 50% και την δημοσκοπική επιτροπή* 50% επίσης.

*Η δημοσκοπική επιτροπή αποτελείται από 300 fans σε όλη την Ιταλία που ψηφίζουν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους και έχουν επιλεγεί ειδικά για το σκοπό αυτό, με δημογραφικά, ηλικιακά και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου:

Πρόκειται για την βραδιά των διασκευών. Οι 24 φιναλίστ θα ερμηνεύσουν διασκευές από γνωστά ιταλικά ή ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του 60, 70 ή 80. Το αποτέλεσμα θα καθορισθεί από 34% τηλεψηφοφορία, 33% δημοσιογράφους (τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού, ηλεκτρονικού τύπου) και 33% δημοσκοπική επιτροπή.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου:

Θα ακούσουμε για τρίτη φορά και τα 24 υποψήφια τραγούδια. Όπως κάθε χρόνο έτσι και στο Σανρέμο 2022 η ψηφοφορία στον τελικό θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.

Στον Πρώτο Γύρο το αποτέλεσμα θα καθορισθεί κατά 100% από την τηλεψηφοφορία του κοινού. Αφού προσμετρηθούν οι ψήφοι από τις προηγούμενες βραδιές θα βγει η τελική κατάταξη των 24 υποψηφίων. Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους θα περάσουν στον Β Γύρο Ψηφοφορίας.

Στο Δεύτερο Γύρο ψηφοφορίας θα έχουμε το γνωστό τριπλό σύστημα ψηφοφορίας με 34% τηλεψηφοφορία, 33% δημοσιογράφους (τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού, ηλεκτρονικού τύπου) και 33% δημοσκοπική επιτροπή. Ο σούπερ φιναλίστ που θα συγκεντρώσει αθροιστικά τις περισσότερες ψήφους θα είναι ο νικητής του Σανρέμο και ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2022.

Σε περίπτωση που ο νικητής αρνηθεί το δικαίωμα αυτό, τότε η RAI έχει την ευχέρεια να επιλέξει οποιονδήποτε άλλο εκ των υπολοίπων υποψηφίων με τα δικά της κριτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα υπάρχει αποκλεισμός κανενός υποψηφίου, σε καμία εκ των βραδιών του φεστιβάλ.

Μέχρι όμως τον Φεβρουάριο, απολαύστε την χθεσινή παρουσία των φετινών νικητών του Σανρέμο, αλλά και του Διαγωνισμού της Eurovision, στην εκπομπή του Jimmy Fallon στις ΗΠΑ:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις του Φεστιβάλ του Σανρέμο 2022!

Πηγή: RAI
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *