Κύπρος: Προβληματισμένος γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης, για την πρόταση-έκπληξη του ΡΙΚ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μία μεγάλη έκπληξη φαίνεται πως ετοιμάζει το ΡΙΚ για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022. Το κυπριακό στοιχείο που είναι διακαής πόθος τόσο του ΔΣ της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης, όσο και της ομάδας που ασχολείται με το project Eurovision, θα αποτυπωθεί στον συνθέτη του τραγουδιού και όχι απαραίτητά στον ερμηνευτή του τραγουδιού. Το Eurovisionfun σας παρουσιάζει αποκλειστικά όλα όσα σχεδιάζει το τελευταίο διάστημα το ΡΙΚ σε σχέση με την συμμετοχή του και είναι σίγουρα δεδομένα που θα κάνουν αίσθηση!

Τι γνωρίζουμε επισήμως μέχρι στιγμής

Αυτό που έχει ειπωθεί και είναι γνωστό μέχρι στιγμής, είναι πως το ΡΙΚ επιθυμεί στην επόμενη συμμετοχή του να υπάρχει έντονο το κυπριακό στοιχείο, στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Τορίνο, στον ερχόμενο Μάιο.

Ο head of press της κυπριακής αποστολής, Ανδρέας Αναστασίου, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Μελίνας Καραγεωργίου στο ΡΙΚ, Europhoria, ανέφερε πως το 2022 θα είναι μία χρονιά όπου θα προβληθεί το κυπριακό ταλέντο στον διαγωνισμό. Όπως μας ανέφεραν άνθρωποι του ΡΙΚ αυτό σημαίνει πως την Μεγαλόνησο θα εκπροσωπούσαν Κύπριοι στην Eurovision 2022, χωρίς να αποσαφηνίζεται αν αυτό αφορά τον καλλιτέχνη ή μόνο τους δημιουργούς.

Με συνθέτη-έκπληξη στην Eurovision 2022

Το ΡΙΚ ακολουθεί και αυτή την χρονιά την ίδια μέθοδο επιλογής που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια. Επιλέγει αρχικά το τραγούδι και μετά έχοντας το τραγούδι και μία ολοκληρωμένη πρόταση, ψάχνει να βρει τον καλλιτέχνη.

Για την Eurovision 2022 το αρχικό πλάνο ήταν σύνθετης της συμμετοχής να είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, μετά την άρνηση όμως του τελευταίου και σύμφωνα με τις αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες μας το ΡΙΚ σχεδιάζει να εκπροσωπηθεί από ένα τραγούδι που φέρει την υπογραφή του George Michael.

Ο George Michael ή Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, έχοντας όμως Κύπριο πατέρα, όπως εξάλλου μαρτυρά και το όνομά του. Ασχολήθηκε με την μουσική από πολύ μικρός, ενώ γνώρισε παγκόσμια καταξίωση αρχικά ως μέλος των Wham και αργότερα ως σόλο καλλιτέχνης. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους pop stars των 80ς και 90ς, ενώ μετρά δεκάδες hits.

Ο πετυχημένος τραγουδοποιός έφυγε από την ζωή το 2016, έχοντας όμως αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη ανέκδοτων κομματιών. Ένα από αυτά τα τραγούδια που δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει, επιθυμεί η ομάδα του ΡΙΚ να εξασφαλίσει ώστε να αποτελέσει την επόμενη κυπριακή συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Η πρόταση σε γνωστό Έλληνα ερμηνευτή

Όπως πληροφορούμαστε από το περιβάλλον γνωστού Έλληνα ερμηνευτή, ήδη το ΡΙΚ έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του, προτείνοντάς του να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2022 με το τραγούδι του George Michael.

Ο εν λόγω καλλιτέχνης επιφυλάχθηκε να δώσει την απάντησή, καθώς από το περιβάλλον του όμως υπάρχουν κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις.

Η βασική και η πιο αναμενόμενη φυσικά επιφύλαξη είναι κατά πόσο ένα τραγούδι του George Michael, που ως τραγουδοποιός σημείωσε επιτυχία στις δεκαετίες 80 και 90 κυρίως, μπορεί μουσικά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του διαγωνισμού το 2022. Επιπλέον, υπάρχει ο φόβος πως επειδή πρόκειται για ένα τραγούδι του George Michael, που δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή, να θεωρηθεί από κάποιους συναισθηματικός εκβιασμός, ενώ φυσικά έκδηλη είναι και η ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί ο οποιοσδήποτε ερμηνευτής όσο καλός και να είναι, να ερμηνεύσει ένα τραγούδι του, χωρίς να αδικηθεί από την σύγκρισή.

Τέλος, παρότι φυσικά μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο όνομα στην παγκόσμια μουσική ιστορία, υπάρχει ο φόβος να υπάρξει η επανάληψη της ιστορίας με την Bonnie Tyler, όπου ενώ αρχικά η ανακοίνωση της συμμετοχής της δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, τελικά κατέληξε μόλις στην 19η θέση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ομάδα του καλλιτέχνη θα δώσει την τελική της απάντηση στο ΡΙΚ αργότερα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα έχουν νόημα από την στιγμή που θα βρεθεί ο κατάλληλος ερμηνευτής. Στην περίπτωση που ναυαγήσει η παραπάνω προοπτική, τότε το ΡΙΚ θα αναζητήσει κάποιο άλλο τραγούδι, έχοντας πάντοτε ως στόχο την εκπροσώπηση από Κύπριο δημιουργό.

Τι πιστεύετε για τον σχεδιασμό του ΡΙΚ σε σχέση με την Eurovision 2022; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

15 ΣΧΟΛΙΑ
    • Αθηνά
      Αθηνά says:

      στο μυαλό μ είσαι: από τον συνθέτη της Φουρέιρα (Τάμτα), στον συνθέτη της Lady Gaga (Τσαγκρινού) κ τώρα στον Τζορτζ Μικαιλ. Νοοτροπία επαρχιώτη που ψωνίζει μόνο μάρκες.
      Γιατί δεν κοιτάνε απλά να βρουν ένα ωραίο τραγούδι;

      Απάντηση
  1. Κώστας
    Κώστας says:

    μακάρι κάποιος από την Κυπριακή αποστολή να βλέπει το δούλεμα που πέφτει στο twitter και να μην προχωρήσει κάτι τέτοιο.
    ο ένας λέει ότι η Αυστρία θα αναστήσει τον Μότζαρτ, ο άλλος ότι είναι σάτιρα.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το Ρικ εμφανώς κοιτάζει ήδη την Eurovision 2023(έχοντας ήδη ανακοινώσει τον τρόπο επιλογής). Από την άλλη για το 2022 οι κινήσεις που κάνει είναι σπασμωδικές και χωρίς κάποια ουσία, ως ώρας.

    Απάντηση
  3. Αλεξανδρός
    Αλεξανδρός says:

    θα θα προβληθεί το κυπριακό ταλέντο στον διαγωνισμό, μέσα από ένα τραγούδι του νεκρού George Michael, που πολύ αμφιβάλω αν ήξερε κατά που πέφτει η Κύπρος;;;;;;
    τί παίρνουν εκεί στο ΡΙΚ;;;;;

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ο George Michael είναι ένα τεράστιο όνομα της μουσικής σκηνής, από τους διασημότερους Βρετανούς καλλιτέχνες.
    Ακόμα και τώρα ακούγεται καθώς τραγούδια του γίνονται viral στο TikTok άρα έχει δυναμική…
    Το θέμα είναι ότι όντως ο τραγουδιστής που θα κληθεί να ερμηνεύσει ένα τέτοιο κομμάτι, θα τεθεί σε σύγκριση και πολλές φορές άδικη.
    Θεωρώ ότι το ΡΙΚ στο πλαίσιο του εντυπωσιασμού χάνει λίγο τη μπάλα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν…
    Ο πιο επιτυχημένος σκηνοθέτης στην ιστορία του Διαγωνισμού είναι ο Φωκάς, γιατί δεν τον επιλέγουν πχ;

    Απάντηση
  5. Mary
    Mary says:

    Κλασσικά εικονογραφημένα απο το ΡΙΚ. Χάνονται στην μετάφραση κάθε χρόνο.
    Προσπαθούν απεγνωσμένα να εντυπωσιάσουν καταφεύγοντας και εξεζητημένες και επιτηδευμένες λύσεις που τελικά μόνο κάτι βαρύγδουπο ως προς τα ονόματα θα έχει αλλα τελικά είναι ίσως και κάτω του μετρίου.

    Οπως ειπώθηκε πιο πάνω, ας ψάξουν κάτι γνήσιο, απλό, ποιοτικό και με αλήθεια. Τόσο δύσκολο ειναι?

    Υποψιάζομαι πως ο τραγουδιστής που προσέγγισαν είναι ο Κακουριώτης.

    Τέλος καλη και χρυσή η Φουρειρα που τους έβαλε στο παιχνίδι, αλλα δυστυχως το φάντασμα της πλανιέται ακόμα βαριά πανω απο το ΡΙΚ που έχει χάσει τελείως την μπαλα. Ευχη και καταρα μαζι η επιτυχία της Φουρέιρα.

    Απάντηση
  6. gogos
    gogos says:

    To ΡIK επι σειρά ετών αγνοεί επιδεικτικά τους Κύπριους καλλιτέχνες, συνθέτες, αλλά και τους πολίτες της χώρας. Προφανώς και δεν θα μπει φρένο σε όλο αυτό, ούτε φέτος, ούτε και τις επόμενες χρονιές, αφού οι αντιδράσεις ΔΕΝ υπάρχουν. Ή τουλάχιστον οι μεμονωμένες φωνές για κάτι (επιτέλους) εγχώριο, φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου το ΡIK και συνεχίζει το ίδιο “μονοπάτι”…
    Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν εαν η ΕΡΤ αποφάσιζε να αγνοεί τους Έλληνες δημιουργούς τόσα χρόνια!

    Απάντηση
    • T.R
      T.R says:

      Den tous agnoi to RIK. Tous zita na pane alla arnounte. Persi arnithike i Ivi Adamou, fetos o Hadjigiannis (simfona me to arthro pano, an ine alithia). E den iparxoun kai polloi pou na mporoun na stathoun epaxia pano sti skini. I eurovision theli kai empeiria. Polla talenta iparhoun alla theloun polli doulia mehri na vgoun stin skini tis eurovision. Den ine oute I skini tou voice oute tou X factor.

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Δεν παίζει ρόλο πάντα η εμπειρία ενος τραγουδιστή. Αλλά και άπειρος να είναι μπορεί να τον καθοδηγήσει ο σκηνοθέτης και η ομάδα της αποστολής. Εχουμε δει πολλούς άπειρους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή της Eurovision και να τα πηγαίνουν μια χαρά.

        Όσο για το άλλο που λες, ότι δεν πάνε οι Κύπριοι καλλιτέχνες, αυτό είναι μύθος και τίποτ’ άλλο! Επειδή δηλαδή αρνήθηκαν 2 τραγουδιστές σημαίνει ότι όλοι αρνούνται να εκπροσωπήσουν την χώρα;;; Αυτά είναι σενάρια που δεν τα λέει ούτε το… ΡΙΚ….! Για να μη μιλήσω για την συμμετοχή του Κυπριακού κοινού που είναι παντελώς ανύπαρκτη, αφού ΔΕΝ του δίνεται η ευκαιρία, μέσω ενος εθνικού τελικού (έστω και διαδυκτιακού) για να ψηφίσει ποιο τραγούδι του αρέσει

        Εαν πιστεύεις ότι κινείται σωστά το ΡΙΚ είναι δικαίωμά σου. Πάντως εγώ πιστεύω ότι κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και ΑΝ συνεχίσει έτσι, τότε νομίζω ότι περιμένουν τη μεγαλόνησο δυσάρεστες εκπλήξεις!

        Απάντηση
  7. Music-Man
    Music-Man says:

    Σαχλαμάρα το ακούω αυτό με το παλιο τραγούδι του GM εκ πρωτης!
    Να δείτε που η θα βρουν άρον όρον καμια βλακεία να στειλουν, γιατί δεν θα τους βγει, ή που θα αλλάξουν πάλι ροτα και θα στείλουν τελικά….την Καλομοίρα!
    Ας εχουν ρεζερβα πάντως, τον Χριστοφορου αν δεν παει με Ελλάδα, γιατι έτσι θα έχουν κύπριο καλλιτέχνη για να κλείσουν και τα στόματα! Αν εχει γράψει κατι καλο ο Χριστοφορου, μια χαρά θα τους βγει!

    Απάντηση
  8. esc1234
    esc1234 says:

    Το να θες να προβάλλεις το κυπριακό ταλέντο με τραγούδι νεκρού Άγγλου τραγουδιστή με κυπριακή καταγωγή που χε μείνει στο συρτάρι, δεν είναι απλά κακό, είναι ντροπιαστικό για ολόκληρη την χώρα. Νόμιζα ότι διαβάζω σατιρικό άρθρο

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *