Μαυροβούνιο: Εσωτερική επιλογή και ξένοι δημιουργοί!

Μετά από την απουσία της χώρας από το διαγωνισμό το 2012, το Μαυροβούνιο επιστρέφει με στόχο την ανάκαμψη του στο διαγωνισμό και την πολυπόθητη πρόκριση που έχει να επιτύχει από το 2015.

Φέτος, όπως όλα δείχνουν δεν θα επιστρέψει το Montevizija και το κρατικό κανάλι της χώρας θα στραφεί σε εσωτερική επιλογή με μια ειδική επιτροπή. Οι βασικοί λόγοι που θα γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Maksimovic, είναι η μείωση του κόστους διοργάνωσης του διαγωνισμού καθώς και ο παράγοντας πανδημία που ακόμα και οι ειδικοί δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες.

Ο Maksimovic μίλησε επίσης για την επιλογή καλλιτεχνικής ομάδας από άλλη χώρα και για τη στήριξη που δε λαμβάνουν οι συμμετοχές της χώρας στο διαγωνισμό και η απευθείας ανάθεση που όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

“Το πιο σημαντικό είναι ότι θα επικοινωνήσουμε και με ξένους συνθέτες όχι μόνο με εγχώριους, γνωρίζοντας πως λειτουργούν τα πράγματα πλέον στη Eurovision, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν όρια που θα εμπόδιζαν ξένους δημιουργούς να υποβάλουν μια αίτηση σε εγχώριους όμως τραγουδιστές από το Μαυροβούνιο

“Πάντα θα υπάρχουν διλήμματα και αντιπαραθέσεις γιατί έτσι είναι στον χώρο της τέχνης. Άλλοι αμφισβητούνται και άλλοι επαινούνται. Τα γούστα δεν είναι μαθηματικά . Έτσι συμβαίνει με τις επιτροπές ειδικούς που επιλέγουν ερμηνευτή, με μια κριτική επιτροπή μιας χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision. Η Ιταλία, για παράδειγμα, είχε τραγούδια και συμμετοχές που ήταν οι πιο ελκυστικές τον τελευταίο καιρό αλλά δεν κέρδισε και πήρε τη νίκη φέτος. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι θα είναι ποτέ χαρούμενοι”

Μένει να δούμε εάν το κρατικό κανάλι αυτή τη φορά θα κάνει μια σωστή επιλογή και η συμμετοχή τους φέτος κάνει την ανατροπή στο βαθμολογικό πίνακα του Τορίνο.

Η τελευταία της εμφάνιση στον διαγωνισμό ήταν το 2019 με τους D Mol και το τραγούδι “Heaven” που κατέληξε μόλις 16η στον πρώτο ημιτελικό της χρονιάς.

Θεωρείται πως ίσως ήρθε η ώρα για το Μαυροβούνιο να κάνει τη διαφορά στην Ιταλία; Γράψτε μας στα σχόλια!

Πηγή: Dnevne

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *