Νορβηγία: Αλλαγές στο MGP 2022!

Όπως κάθε χρόνο οι διοργανωτές του Melodi Grand Prix της Νορβηγίας είχαν την καθιερωμένη φθινοπωρινή τους συνάντηση. Ο επικεφαλής του MGP, Stig Karlsen αποκάλυψε ότι εξετάζονται αλλαγές για το MGP.

Ολόκληρος ο διαγωνισμός του MGP αρχίζει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 19 Φεβρουαρίου. Θα υπάρξουν για ακόμη μια φορά πέντε ημιτελικοί, όπως το 2010 και το 2021. Τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός θα μεταδοθούν από την αρένα H3 στο Fornebu. Όμως η αρένα θα επεκταθεί στο απόλυτο μέγιστο εμβαδόν. Θα υπάρχει κοινό στην αρένα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσο. Ο Stig Karlsen ανάφερε επίσης ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους φανς, άπλα δεν ήταν δυνατό να οργανώσουν μια τόσο μεγάλη αρένα, δεδομένης της ακόμα αβέβαιης κατάστασης του κορωνοϊού.

Αλλαγές

Ο επικεφαλής του MGP αναφέρει ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο MGP 2022. Δεν μπορεί ακόμα να τις επιβεβαιώσει όλες, καθώς το MGP 2022 σε ορισμένους τομείς βρίσκεται ακόμη σε σχετικά πρώιμη φάση σχεδιασμού. Αλλά μερικές από τις αλλαγές που μπορεί να έρθουν είναι:

  • Επιστροφή της κριτικής επιτροπής για να είναι πιο κοντά στο μοντέλο της Eurovision, ώστε το νικητήριο τραγούδι όχι μόνο να ψηφιστεί από το κοινό αλλά και από τις κριτικές επιτροπές.
  • Το λανσάρισμα των τραγουδιών και των καλλιτεχνών. Το 2020 και το 2021, τα τραγούδια κυκλοφόρησαν λίγες ημέρες πριν από κάθε ημιτελικό. Εδώ, εξετάζονται διαφορετικοί νέοι τρόποι.
  • Καινούργιοι μέθοδοι ψηφοφορίας εργάζονται συνεχώς. Τόσο για να το κάνει όσο πιο συναρπαστικό γίνεται, αλλά και για να καταλήξει σε έναν νικητή που μπορεί να το κάνει ευκρινές τόσο οπτικά, στα charts και φυσικά στο MGP.
  • Αλλαγή στους παρουσιαστές. Ο Ronny Brede Åse έφυγε από το NRK όποτε ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος θα πάρει την θέση του.
  • Αναμένεται ότι θα υπάρξουν προεπιλεγμένα τραγούδια και το 2022.

Τα τραγούδια

Ο Stig Karlsen δεν ανάφερε τίποτα για το τι τραγούδια και καλλιτέχνες θα δούμε στο MGP του επόμενου έτους.

Αλλά σύμφωνα με το escNorge, υπάρχουν λιγότεροι Σουηδοί ή ξένοι τραγουδοποιοί από πριν. Το escNorge γνωρίζει επίσης ότι μεταξύ των 1200 συμμετοχών που υποβλήθηκαν, υπάρχουν 10 με 15 τραγούδια και καλλιτέχνες που είναι έτοιμοι. Τα υπόλοιπα 10-11 τραγούδια θα είναι έτοιμα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Έντονες φήμες ακούγονται, ότι θα συμμετέχουν οι Kevin Haugan, Reidun Sæther, Emelie Hollow. Αλλά φέτος, όπως και πέρσι, ελάχιστες πληροφορίες είναι διαθέσιμες για τραγούδια και καλλιτέχνες εκ των προτέρων.

Τέλος το escNorge αναφέρει ότι ένα από τα τραγούδια που έχει μια θέση ανάμεσα στα 25 ή 26 τραγούδια που διαγωνίζονται είναι τουλάχιστον τόσο αστείο και πιασάρικο που με τον κατάλληλο καλλιτέχνη θα μπορέσει να δημιουργήσει μεγάλη προσοχή και στο MGP άλλα και σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: escNorge

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *