Ουκρανία: Μέσα από το Vidbir θα επιλεχθεί η συμμετοχή για την Eurovision 2022!

Πριν ένα μήνα, η STB, ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας UA: PBC τερμάτισε τη συνεργασία τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας STB δεν θα συμμετέχει πλέον στη συμμετοχή της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η συμφωνία σημαίνει ότι η STB δεν θα οργανώσει πλέον το Vidbir ούτε θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμμετοχής των Ουκρανών στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Χθες, η UA: PBC, προκήρυξε διαγωνισμό για την παραγωγή του Vidbir 2022, μέσα από τον οποίο θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χωράς, για το Τορίνο. Μάλιστα, ανακοίνωσε, ότι θα μεταδώσει ανεξάρτητα, την εθνική επιλογή και τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022, χωρίς την υποστήριξη ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα εργαστεί επίσης στη σκηνοθεσία της συμμετοχής του νικητή στη Eurovision, καθώς και στο Live On tape Video, εάν ζητηθεί από  την EBU.

Οι όροι του διαγωνισμού έχουν ως εξής:

  • Παραγωγή εθνικής επιλογής για το UA: PBC, ενώ το Vibir θα μεταδοθεί το αργότερο, από τις 12 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί έως τις 4 Μαρτίου.
  • Επιλογή ερμηνευτών για την εθνική επιλογή
  • Πρόταση για τη μορφή της εθνικής επιλογής, επιλογή μελών της κριτικής επιτροπής και διασφάλιση διαφανούς και δίκαιης δημόσιας ψηφοφορίας.
  • Η δημιουργία του Live On Tape Video για τη Eurovision 2022
  • Υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία των συμμετοχών τόσο της εθνικής επιλογής αλλά και του καλλιτέχνη που θα βρεθεί στη Eurovision 2022

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 24 Οκτωβρίου για να στείλουν τις προτάσεις τους στο UA: PBC . Περισσότερες πληροφορίες για τους πλήρεις όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φέτος, την Ουκρανία εκπροσώπησαν οι GO_A, καταλαμβάνοντας με το Shum την πέμπτη θέση, παίρνοντας όμως την δεύτερη στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ουκρανική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή: Eurovoix

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *