Πορτογαλία: Πάνω από 600 τραγούδια υποβλήθηκαν για το Festival da Canção 2022!

Όπως αποκάλυψε το RTP, πάνω από 600 τραγούδια έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για να διαγωνιστούν στο Festival da Canção 2022 και θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Πορτογαλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας. Το παράθυρο υποβολών για το Festival da Canção 2022 έκλεισε χθες, έχοντας ανοίξει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Οι 600 υποβολές που έχουν λάβει διαγωνίζονται για τέσσερις θέσεις στη σύνθεση του διαγωνισμού. Το RTP άλλαξε τους κανόνες του διαγωνισμού φέτος για να αυξήσει τον αριθμό των τραγουδιών από το κοινό στον διαγωνισμό από ένα σε τέσσερα.

Το Festival da Canção θα αποτελείται και πάλι από δύο ημιτελικούς, με πέντε τραγούδια να προκρίνονται από κάθε ημιτελικό. Υπενθυμίζουμε, ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί με δέκα συμμετοχές, ο νικητής θα καθοριστεί με 50% την ψηφοφορία του κοινού και 50% την ψηφοφορία κριτικής επιτροπής.

Toν Μάιο του 2021, η Πορτογαλία εκπροσωπήθηκε στο Ρότερνταμ από το συγκρότημα The Black Mamba με το τραγούδι “Love Is On My Side”, καταλαμβάνοντας την δωδέκατη θέση!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *