Σουηδία: Τέλος για τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας – ένας επιπλέον ημιτελικός για το Melodifestivalen 2022!

Γενικό lifting θα έχουμε στο Melodifestivalen που περνά πλέον στην μετά Bjorkman εποχή, αφού ο παραγωγός που οδήγησε το φεστιβάλ τις τελευταίες δεκαετίες, πλέον βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας αναλάβει την διοργάνωση του American Song Contest. Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα δούμε στο Melodifestivalen 2022 είναι η κατάργηση του γύρου της δεύτερης ευκαιρίας και των γνωστών μονομαχιών που υπήρχε σε αυτές.

Ένας επιπλέον ημιτελικός

Σε δηλώσεις της στην Aftonbladet η νέα παραγωγός του Melodifestivalen, Anette Brattström, αποκαλύπτει πως ο γύρος της δεύτερης ευκαιρίας δεν θα υπάρχει πλέον στο πρόγραμμα του διαγωνισμού. Αντ’ αυτού θα υπάρχει ένας πέμπτος ημιτελικός.

Στους πρώτους τέσσερις ημιτελικούς τα δύο τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους θα προκρίνονται απευθείας στον τελικό. Τα τραγούδια που θα καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση θα διαγωνίζονται στον πέμπτο ημιτελικό, όχι όμως με την διαδικασία των μονομαχιών (duels), όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Στον πέμπτο λοιπόν ημιτελικό τα οχτώ τραγούδια θα χωρίζονται σε δύο ομάδες των τεσσάρων και τα δύο τραγούδια που θα καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους στην κάθε ομάδα θα προκρίνονται στον τελικό.

Για ποιο λόγο αυτές οι αλλαγές;

Ο λόγος για τις παραπάνω αλλαγές σύμφωνα με την Annete Brattström είναι πως πλέον όλες οι εμφανίσεις, από τον ημιτελικό ακόμα είναι σχεδόν άψογες, οπότε δεν χρειάζονται κάποια επιπλέον ευκαιρία για να βελτιώσουν κάτι, με αποτέλεσμα σχεδόν πάντοτε οι εμφανίσεις από στην δεύτερη ευκαιρία να είναι πανομοιότυπες με αυτές των ημιτελικών. Πιο λογικό λοιπόν είναι πριν τον τελικό να υπάρχει ένας ακόμη ημιτελικός, παρά αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα.

Η κατάργηση των μονομαχιών πιστεύουν ότι θα προσδώσει μεγαλύτερη αγωνία και ενδιαφέρον στο κοινό, αφού το να βλέπουν δύο τραγούδια του ίδιου μουσικού είδους ήταν κάτι άχαρο τις περισσότερες φορές.

Το Melodifestivalen 2002 ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου στο Μάλμε, με οικοδεσπότη τον Oscar Zia.

Την Σουηδία φέτος εκπροσώπησε ο Tusse, με το τραγούδι Voices, καταλαμβάνοντας στον τελικό την 14η θέση:

https://www.youtube.com/watch?v=NyJRyif6_kk

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις με την σουηδική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή: Aftonbladet
1 reply
  1. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Σιγά τη διαφορά, αντί για 4 τραγούδια θα προκρίνονται 2… Ό,τι και να κάνουν αν δεν ξεφύγουν από το κύκλωμα τραγουδιστών και συνθετών βήτα διαλογής που ανακυκλώνουν κάθε χρόνο με τη λογική να γεμίσουν όλα αυτά τα σόου με πανoμοιότυπα προϊόντα θα συνεχίζουν να βλέπουν την πλάτη χωρών όπως η Ιταλία. Έχουν προσκολληθεί σε μια διοργάνωση που ξεκίνησε ως φεστιβάλ σκανδιναβικού σλάγκερ και έχει μετατραπεί σε φεστιβάλ ανακυκλούμενης αμερικάνικης ποπ. Αν δεν βρουν έναν τρόπο να προσελκύσουν τα πραγματικά μεγάλα ονόματα της σουηδικής μουσικής βιομηχανίας, ακόμα και οι επιτροπές θα τους γυρίσουν την πλάτη όπως έγινε φέτος. Κι αυτό με τόσους ημιτελικούς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, κανένα μεγάλο όνομα δεν θα μπει στη διαδικασία του reality.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *