Sietse Bakker: “Το 2005 δεν ψήφισα το My Number One αλλά το OK”!

Σε μια συναρπαστική αποκάλυψη, προχώρησε ο παραγωγός της Eurovision 2021 και μέλος του Reference Group του διαγωνισμού, Sietse Bakker.

Αφορμή υπήρξε ένα βίντεο στο Tik-Tok της πιο διάσημης Eurofan και Youtuber της Αμερικής, Alesia Michelle, μέσα από το οποίο κριτικάρει με χιουμοριστικό τρόπο, τα μέλη των κριτικών επιτροπών, για το γεγονός πως δεν ψηφίζουν σε υψηλές θέσεις, τα νικητήρια τραγούδια κάθε χρονιά.

Βλέποντας την δημοσίευση της Alesia στο Instagram, ο Sieste Bakker θέλησε να πάρει θέση, αποκαλύπτοντας κάτι που κανείς δεν γνώριζε έως τώρα και αφορά στην ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2005, λέγοντας:

Το 2005 ήμουν μέλος στην ελληνική εθνική κριτική επιτροπή και είχα την ευκαιρία να επιλέξω το My Number One. Δεν το έκανα. Κατέταξα δεύτερο το τραγούδι My Number One και πρώτο το Τραγούδι OK, καθώς κόλλησε στο μυαλό μου, την προηγούμενη βραδιά κατά την τελική πρόβα. Μεγάλο λάθος. Ευτυχώς, οι υπόλοιποι κριτές είχαν καλύτερη οπτική. Από τότε δεν τόλμησα ποτέ ξανά να προβλέψω τον νικητή της Eurovision.

Το 2005, η ΕΡΤ επέλεξε εσωτερικά την Έλενα Παπαρίζου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Κίεβο. Η επιλογή του τραγουδιού έγινε μέσω εθνικού τελικού με κοινό και επιτροπή να αποφασίζουν ανάμεσα σε τρία τραγούδια, την προτίμηση τους για την Eurovision 2005. Αυτά ήταν τα τραγούδια My Number One, OK και Let’s Get Wild, με το πρώτο να κερδίζει τη συντριπτική πλειοψηφία αλλά και να φέρει τη μία και μοναδική νίκη της Ελλάδας στον μουσικό Διαγωνισμό.

Εσάς; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας τραγούδι από τον εθνικό μας τελικό το 2005; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Aristos
    Aristos says:

    Ο προσκεκλημένος τότε ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του esctoday.com με συχνότατες αναφορές στη ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, που ήταν αντίθετος με το “Former Yugoslav Republic of Macedonia” στις καρτ-ποστάλ και στον πίνακα βαθμολογίας στην Αθήνα, ψήφισε το πιο αδύναμο τραγούδι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *