Ελλάδα: 25 προτάσεις με περισσότερα από 40 τραγούδια υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η προθεσμία που έδωσε η ΕΡΤ σε όσους επιθυμούσαν να αιτηθούν για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2022 ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 10 Οκτωβρίου. Αυτή την στιγμή σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, στην Αγία Παρασκευή έχουν κατατεθεί 25 προτάσεις καλλιτεχνών, με περισσότερα από 40 τραγούδια!

Πόσοι καλλιτέχνες κατέθεσαν συμμετοχή;

Οι όροι της προκήρυξης της ΕΡΤ ήταν ξεκάθαροι. Επιθυμούσε την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων, από καλλιτέχνες που ανήκουν σε κάποια δισκογραφική ή μέσω μίας εταιρείας παραγωγής. Αυτό είχε ως στόχο να μην κατατεθεί ένας υπέρογκος αριθμός τραγουδιών, αλλά μόνο σοβαρές προτάσεις, που αντιμετωπίζουν το project με την δέουσα προσοχή.

Το στοίχημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού όλες σχεδόν οι δισκογραφικές της χώρας, αλλά και αρκετές από το εξωτερικό, απέστειλαν τις προτάσεις τους. Μεταξύ των υποψηφίων, όπως διαβάζατε το προηγούμενο διάστημα στο Eurovisionfun, υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και πετυχημένοι καλλιτέχνες, που φυσικά τιμούν την ΕΡΤ με την συμμετοχή τους.

Παρά τα όσα λέγονται από το πρωί σε διάφορες εκπομπές για τον αριθμό των προτάσεων και των τραγουδιών που τελικά υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Πιο συγκεκριμένα, την ελληνική εκπροσώπηση στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision διεκδικούν 25 καλλιτέχνες. Συνολικά έχουν καταθέσει στην κρίση της κριτικής επιτροπής που θα λάβει την τελική απόφαση περισσότερα από 40 τραγούδια!

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

Σε αλφαβητική σειρά κάποιοι από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν υποψηφιότητα είναι οι εξής:

Αμάντα Γεωργιάδη: Η ομογενής καλλιτέχνης από την Νορβηγία, με μία έμπειρη και δυνατή ομάδα, κατεβαίνει στην εσωτερική επιλογή με μία κλασάτη, εσωτερική μπαλάντα. – περισσότερα ΕΔΩ.

Νίκος Γκάνος: Με ένα τραγούδι συμμετέχει ο 38χρονος καλλιτέχνης, σε pop, uptempo ρυθμό, κάτι που ο ίδιος ξέρει να υπηρετεί καλά. – περισσότερα ΕΔΩ.

Ηλίας Κόζας: Τρία τραγούδια έχει καταθέσει ο εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2013. Τελείως διαφορετικά από το Alcohol Is Free και σε ξεσηκωτικό ρυθμό, όπως μας δήλωσε ο ίδιος. – περισσότερα ΕΔΩ.

Άρτεμις Ματαφιά: Δύο τραγούδια έχει καταθέσει η τραγουδοποιός, που έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο The Voice of Greece και J2US.

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: Ο πιο έμπειρος ίσως από τους υποψηφίους, θα διεκδικήσει την τέταρτη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με μία δυναμική pop μπαλάντα. – περισσότερα ΕΔΩ.

Evangelia: Η πρόταση της Evangelia περιλαμβάνει τρία τραγούδια, στο γνώριμο ύφος της. – περισσότερα ΕΔΩ.

Good Job Nicky: O Νικόλας Βαρθακούρης συμμετέχει στην εσωτερική επιλογή με ένα τραγούδι και καλό. Έχει πίσω του επίσης μία δυνατή ομάδα, με τον Φωκά Ευαγγελινό να ξεχωρίζει. – περισσότερα ΕΔΩ.

Jimmy Sion: Τον γνωρίσαμε από την συμμετοχή του στο House of Fame του ΣΚΑΙ. Κατέθεσε δύο τραγούδια στην ΕΡΤ, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Το ένα είναι αρκετά upbeat, ενώ το άλλο είναι μία ερμηνευτική μπαλάντα.

Joanne: H τελευταία νικήτρια του The Voice of Greece λαμβάνει μέρος στην διαδικασία με ένα τραγούδι, διά χειρός γνωστών και πετυχημένων δημιουργών. Είναι σε pop και dance ρυθμούς. – περισσότερα ΕΔΩ.

Kianna: Ένα disco/techno κομμάτι, από τον δίσκο της που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες περιλαμβάνει η πρότασή της.

Marseaux: Από τις πιο εναλλακτικές προτάσεις η συμμετοχή της. Ένα αγγλικό, indie pop κομμάτι, με ξεκάθαρες αναφορές στο κίνημα #metoo.

Λοιποί υποψήφιοι: Περισσότερες από δέκα ακόμη προτάσεις υποβλήθηκαν από πιο μη-αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα να είναι από το εξωτερικό. – περισσότερα ΕΔΩ.

Λόγο πλέον έχει η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ, με επικεφαλής τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, η οποία και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Τορίνο. Αν και είναι ακόμη νωρίς, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποια πολύ δυνατά τραγούδια, κάτι που φέρνει μεγάλη αισιοδοξία για ένα πάρα πολύ καλό πλασάρισμα στον τελικό της Eurovision 2022!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού!

 

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dimitris
    Dimitris says:

    Γνωρίζετε σε πόσο καιρό θα καταλήξει στο αποτέλεσμα; Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει ότι μέχρι το Δεκέμβριο θέλουν να έχουν καταλήξει ώστε από το νέο έτος να ξεκινήσει δυναμικά η προετοιμασία για τον διαγωνισμό.

    Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Απο την επισημανση σας στο τραγουδι του good job Nicky ενα και καλο ειναι κατι που συμφωνω καθως οταν διαβασα οτι καταθετει ενα τραγουδι το ιδιο σκεφτηκα και εγω ετσι τωρα που τελειωσε η διαδικασια και μην εχοντας το προνομιο να ακουσουμε τα τραγουδια και μονο απο τις πληροφοριες που εχουμε για τον καθε καλλιτεχνη επιλεγω good job Nicky η αμαντα γεωργιαδη γιατι πιστευω οτι μπορουν να ξεχωρισουν και ας θεωρω καπως επικινδυνη την επιλογη μπαλαντας η ενος mid tempo τραγουδιου οπως ηταν και της ντουσκα που δεν μπορεσε να μας φερει μια καλη θεση ισως συγκρινω ανομοια πραγματα παντως ευχομαι να γινει η καλυτερη δυνατη επιλογη για ενα γιατι οχι νικηφορο αποτελεσμα στην Eurovision.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Εχετε δίκαιο. Γενικά ποτέ δεν γράφουμε κάτι τυχαία. Πάντοτε προσπαθούμε να σας δίνουμε, έστω κ έμμεσα τις περισσότερες πληροφορίες που μπορούμε.

      Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ξεκάθαρα θα παίξει μεταξύ GJN η Αμάντα.
    Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές (για εμένα) είναι της Evangelia (θεωρώ ατυχής την όποια σύγκριση με τραγούδια τύπου Mata Hari) της Marseaux του Κόζα και ίσως της Joanne.
    Ένα hype πάντως από πολλά μέσα που γνωρίζουν εκ των έσω πληροφορίες υπάρχει προς τον GJN οπότε θα έλεγα ότι εκείνον θα επιλέξουν.
    Σαφώς είναι ταλαντούχος με πολύ όμορφα κομμάτια αλλά φτάνει να δούμε αν αυτό είναι αρκετό για μια καλύτερη-της 10ης- θέση. Εξάλλου αυτός είναι ο σκοπός της ΕΡΤ, να πάει ακόμα καλύτερα απ’ ότι πέρυσι.
    Για να δούμε… Καλή μας επιτυχία!

    Απάντηση
  4. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Εμείς ξέρουμε τους 11 οι άλλοι 14 δε θα γίνει γνωστό ποιοι είναι ή είναι ακόμα νωρίς για να αποκαλυφθούν; Θα βγει ανακοίνωση της ΕΡΤ ή όχι;

    Απάντηση
  5. Θα μας τρελανετε?
    Θα μας τρελανετε? says:

    Αναφέρετε στο άρθρο “οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποια πολύ δυνατά τραγούδια”. Ενώ σε άλλο άρθρο γράφετε ότι το επίπεδο των συμμετοχών ειναι τόσο δυνατό που η ερτ θεωρεί ότι είναι η καλύτερη επιλογή τραγουδιών για την ελληνική Eurovision όλων των εποχών! Και ρωτώ : εφόσον ΔΕΝ έχει συνεδριάσει η επιτροπή και δεν έχει ακούσει τα τραγούδια, από που προκύπτουν τα λεγόμενά σας? Είστε ο μάντης Κάλχας ή αυτά σας υπαγορευουν κάποιοι να τα γράφετε?

    Απάντηση
  6. esc1234
    esc1234 says:

    Ποτε ανακοινώνει η Κύπρος την καλομοιρα; Θα το τραβήξουν κι άλλο το παραμύθι για τον ηλικιακό ρατσισμο; Έφεραν Σουηδούς και δεν κατέθεσαν λόγω ηλικίας γελάει ο κόσμος

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *