Άγιος Μαρίνος: Πάνω από 200 τραγούδια κατατέθηκαν! Αποκαλύφθηκαν 4 κριτές του εθνικού τελικού!

Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του Αγίου Μαρίνου San Marino RTV, πάνω από 200 προτάσεις έχουν υποβληθεί για την κατηγορία “Emerging Artists” του εθνικού τελικού “Una Voce Per San Marino” για τη Eurovision 2022. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που δήλωσαν συμμετοχή προέρχονται από την Γερμανία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των πρώτων 4 κριτών του εθνικού τελικού που θα επιλέξουν τους 9 φιναλίστ της εν λόγω κατηγορίας πρωτοεμφανιζόμενων. Πρόκειται για τους εξής :

Roberta Faccani

Ιταλίδα τραγουδίστρια που έχει παίξει σε πολλές μουσικοθεατρικές παραγωγές όπως Rent, Pinocchio, Alice In Wonderland και Zerovskij. Ήταν επίσης η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Matia Bazar, οι οποίοι κατέλαβαν την 3η θέση στην κατηγορία συγκροτημάτων του Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο το 2005.

Emilio Munda

Ιταλός τραγουδοποιός, συνθέτης και παραγωγός που έχει γράψει τραγούδια για πολλούς διάσημους Ιταλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων της Eurovision Nina Zilli και Il Volo. Έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.

Roberto Costa

Ιταλός μπασίστας, ηχολήπτης και παραγωγός. Έχει δουλέψει για πολλούς διάσημους Ιταλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του Luca Barbarossa που εκπροσώπησε την Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1988.

Steve Lyon

Βρετανός ηχολήπτης και παραγωγός που έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες, όπως οι Depeche Mode, The Cure και ο Sir Paul McCartney. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς Ιταλούς τραγουδιστές, όπως η Laura Pausini και ο Marco Guazzone, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ του Sanremo.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Άγιος Μαρίνος θα πραγματοποιήσει εθνικό τελικό και η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει το «Una Voce per San Marino». Θα διεξαχθεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 και όλοι οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες θα χωριστούν αρχικά σε δύο κατηγορίες, “Emerging” και “Big”. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες θα προσκληθούν να μαθητεύσουν σε μια μουσική ακαδημία στο Teatro Titano στην πόλη του Σαν Μαρίνο από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021 και από τις 5 έως τις 11 Ιανουαρίου 2022. Η ακαδημία θα λειτουργήσει ως προκαταρκτικό κάστινγκ. Τον Φεβρουάριο του 2022, μέσω μιας σειράς ημιτελικών και ενός τελικού θα αποφασιστούν οι 9 συμμετοχές που θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες που θα καταταχθούν στους 3 πρώτους θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 1000 €, 2000 € και 7000 € αντίστοιχα.

Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2022 στο Teatro Nuovo της Dogana. Συνολικά 18 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στον τελικό. Εννέα πρωτοεμφανιζόμενοι και εννέα καταξιωμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα προσκληθούν απευθείας από την Media Evolution Srl. Μια κριτική επιτροπή θα αποφασίσει τον νικητή, όπως επίσης τη δεύτερη και τρίτη θέση.

Όπως φαίνεται, ο Άγιος Μαρίνος θέλει πολύ την πρόκριση και την επόμενη χρονιά δίνοντας τόσο βήμα σε νέους καλλιτέχνες αλλά τιμώντας ταυτόχρονα με πρόσκληση και καταξιωμένους του χώρου. Μένει να δούμε εάν οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν θα είναι αντάξιες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Πέρυσι, η χώρα κατάφερε να φέρει στη σκηνή της Eurovision έναν διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, τον FloRida, να συνοδεύσει τη Senhit στο “Adrenalina”. Παρ’ όλα αυτά, η χώρα κατέληξε στην 22η θέση με μόλις 50 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Πηγή: SMTV, Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *