Γερμανία: Με το “Lied für Turin” η επιλογή για τη Eurovision 2022!

Δύο μόλις ημέρες μετά την προαναγγελία αλλαγών στη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της Γερμανίας στη Eurovision 2022, οι ιθύνοντες της γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού για το τραγούδι που θα διαγωνιστεί τον Μάιο στο Τορίνο.

Μετρώντας πέντε πλασαρίσματα από την 25η θέση και κάτω στις έξι τελευταίες Eurovision, η Γερμανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αναφορικά με τις επιδόσεις της στον διαγωνισμό. Με την κριτική που δέχεται η γερμανική ραδιοτηλεόραση να είναι σκληρή και από παντού, οι ιθύνοντες της σχεδιάζουν προσεκτικά τα βήματά τους ενόψει Τορίνου. Όπερ και εγένετο.

Όπως ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Bayern3, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο του ARD και καλύπτει τη γεωγραφική περιοχή της Βαυαρίας, το φορμάτ “Lied für Turin” επιστρέφει. Το βαυαρικό κρατικό ραδιόφωνο απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την εκπροσώπηση της Γερμανίας στη Eurovision 2022.

Σύμφωνα με το Bayern3, τα τραγούδια που θα υποβληθούν θα εξεταστούν από μία αρμόδια επιτροπή, η οποία και θα επιλέξει τις πέντε συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του “Lied für Turin”. Ο μεγάλος νικητής του γερμανικού εθνικού τελικού θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Στο κάλεσμα που απηύθυνε το Bayern3 συμμετέχουν και τα υπόλοιπα περιφερειακά ραδιόφωνα της γερμανικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, το Antenne Brandenburg, το Bremen 4, το HR 3, το MDR Jump, το NDR 2, το SR 1, το SWR 3 και το WDR 2 θα έχουν λόγο στη διαδικασία επιλογής. Ποιος θα είναι αυτός ο λόγος, είναι ακόμα άγνωστος.

Η Γερμανία φέτος τερμάτισε στην 25η θέση, με τον Jendrik να ερμηνεύει το τραγούδι “I Don’t Feel Hate”. Η γερμανική συμμετοχή έλαβε 3 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και κανέναν από το κοινό.

Πηγή: Bayern3

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *