Ιρλανδία: Στις 21 Ιανουαρίου ο εθνικός τελικός ;

Ο μεγάλος τελικός για την ανάδειξη της συμμετοχής της Ιρλανδίας στη Eurovision 2022 αναμένεται να γίνει στις 21 Ιανουαρίου, όπως αποκάλυψε ο Michael Kelly.

Ο αρχηγός της ιρλανδικής αποστολής στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού μιλώντας στο podcast The Euro Trip ανέφερε πως η 21η Ιανουαρίου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού της Ιρλανδίας.

Μπορείτε να το σημειώσετε, αλλά όχι με σιγουριά, πως ο τελικός θα λάβει χώρα στις 21 Ιανουαρίου. Θα έχουμε πιθανότητα μία μίξη μίας εγχώριας επιτροπής, μίας διεθνούς επιτροπής και του κοινού. Όλα τους θα έχουν την ίδια βαρύτητα, κατά 33%, στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Θα συναποφασίσουν για το ποιο εκ των πέντε-έξι τραγουδιών που θα συμμετέχουν στον τελικό, θα μας εκπροσωπήσει τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο. Προς το παρόν αυτές είναι οι σκέψεις μας, αλλά μπορεί να αλλάξουν στην πορεία.

Το φορμάτ

Σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι πιθανή η επιστροφή του The Late Late Show ως φορμάτ για τον ιρλανδικό εθνικό τελικό, ο Kelly απάντησε:

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά. Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνουμε ένα σόου κατ’ αντιστοιχία με το Melodifestivalen, όπου θα είχαμε έξι εβδομάδες ημιτελικών και τον μεγάλο τελικό. Γνωρίζω όμως πως κάτι τέτοιο είναι εν πολλοίς ανέφικτο λόγω των οικονομικών δεδομένων. Το RTÉ δεν είναι ένας πλούσιος οργανισμός. Πρέπει, επομένως, να είμαστε εγκρατείς.

Έλαβα το μήνυμα των fans. Θέλανε να έχουν λόγο στην τελική απόφαση, θέλανε να έχουν εικόνα των υποψήφιων τραγουδιών και θέλανε να ψηφίσουν για τα τραγούδια αυτά σε έναν εθνικό τελικό. Όλα αυτά θα γίνουν. Εξετάσαμε την πιθανότητα να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα εβδομάδων αποκλειστικά για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας, αλλά κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στη μη πραγματοποίηση άλλων εκπομπών.

Περισσότερα από 320 τραγούδια κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή του RTÉ διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Ιρλανδίας στη Eurovision 2022. Ο νικητής θα επιλεχθεί από το κοινό, σε τηλεοπτικό εθνικό τελικο, για πρώτη φορά από το 2015.

Τη φετινή χρονιά, εκπροσώπησε την Ιρλανδία στη Eurovison η Lesley Roy, με το τραγούδι “Maps” και κατατάχθηκε τελευταία στην κατάταξη, στον πρώτο ημιτελικό, με 20 πόντους.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *