Ιρλανδία: “Το επίπεδο των καλών τραγουδιών είναι πολύ υψηλό”

Η Ιρλανδία μετά τις δύο συνεχόμενες τελευταίες θέσεις στον ημιτελικό επιστρέφει με εθνικό τελικό και 320 τραγούδια για την Eurovision 2022, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ.

Ο επικεφαλής της Ιρλανδικής αποστολής Michael Kealy μίλησε για το επίπεδο των συμμετοχών, την ακριβής διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να επιλεχθούν οι υποψήφιοι του εθνικού τελικού και η πιθανή συμμετοχή με Ιρλανδική γλώσσα στο φετινό διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την εκπροσώπηση με τραγούδι στα ιρλανδική δήλωσε:

“Ναι μπορεί να στείλουμε τραγούδι στα ιρλανδικά, εξαρτάται καθαρά από το ίδιο το τραγούδι. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν στέλναμε μια συμμετοχή στην ιρλανδική γλώσσα αν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι γράφουν στα αγγλικά. Υπάρχουν μόνο ένα ή δύο ιρλανδικά κομμάτια στα 320, οπότε οι πιθανότητες να πάει ένα ιρλανδικό είναι εξαιρετικά μικρές φέτος αλλά δε θα το απέκλεια για άλλη χρονιά”

Ξεκαθάρισε επίσης τον ακριβή τρόπο επιλογής των συμμετοχών που θα δούμε στον εθνικό τελικό λέγοντας:

“Ο καθένας μας θα έχει μια κατάταξη με 20 ή 30 τραγούδια τα οποία θα βάλουμε σε μια μεγάλη λίστα και σχεδόν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Ύστερα, θα συγκεντρώσω ένα πάνελ με 20-25 άτομα τα οποία δουλεύουν στη μουσική βιομηχανία, στην τηλεόραση ή στο ράδιο. Επίσης θα συμπεριλάβω και eurofans αυτή τη φορά διότι είναι σημαντικό κομμάτι του διαγωνισμού και είναι μια πηγή την οποία δεν αξιοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.”

Τέλος, ρωτήθηκε για το κατά πόσο είναι υψηλό το επίπεδο των φετινών υποψηφίων και ο Michael απάντησε:

Δεν θα μπορούσα να πω πως τα περισσότερα είναι υψηλού επιπέδου. Τα περισσότερα τραγούδια ήρθαν από ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν δει τον διαγωνισμό. Όλοι ξέρουν ότι η διάρκεια των τραγουδιών δεν μπορεί να ξεπερνάει τα τρία λεπτά και μας στάλθηκε ένα διάρκειας έξι.

Το επίπεδο όμως των καλών τραγουδιών είναι πολύ υψηλό. Δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε πέντε πολύ καλά τραγούδια για το Late Late Eurovision special (το όνομα του εθνικού τελικού) τον Ιανουάριο. Το πιο δύσκολο θα είναι να αφήσουμε τρία ή τέσσερα καλά εκτός”

Τα αδύνατα δυνατά κάνει η ομάδα της Ιρλανδικός δημόσιας τηλεόρασης για να ανατρέψει τα αποτελέσματα της χώρας και να επιστρέψει η γιατί όχι και στην πρώτη δεκάδα. Το 2021 η Lesley Roy σήκωσε τη σημαία της χώρας με το “Maps” χωρίς όμως να καταφέρει να βρεθεί στο μεγάλο τελικό.

Πιστεύετε ότι ίσως φέτος ήρθε επιτέλους η χρονιά για την Ιρλανδία; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για μια ακόμα χρονιά γεμάτη εκπλήξεις!

Πηγή: eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *