Ισπανία: 886 τραγούδια για το Benidorm Fest 2022 – Ο τρόπος διεξαγωγής!

Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής φαίνεται πως έτυχε η επιλογή της ισπανικής ραδιοτηλεόρασης να προχωρήσει στην ανασύσταση του Φεστιβάλ του Benidorm, το οποίο και θα λειτουργήσει ως η διαδικασία της εθνικής επιλογής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του RTVE, κατά τη διάρκεια της διορίας που είχε οριστεί, 886 τραγούδια υπεβλήθησαν προκειμένου να διαγωνιστούν τον Ιανουάριο στο Φεστιβάλ.

Το προσεχές χρονικό διάστημα οι ιθύνοντες της ισπανικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης και του Benidorm Fest καλούνται να επιλέξουν τα δώδεκα καλύτερα τραγούδια, τα οποία και θα διεκδικήσουν το “εισιτήριο” για το Τορίνο. Άπαντες δήλωσαν ικανοποιημένοι από το επίπεδο των συμμετοχών που κατατέθηκαν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων από το 2023 και έπειτα.

Επιπλέον, αν και τα περισσότερα από τα τραγούδια που έχουν ληφθεί είναι στα ισπανικά, υπάρχουν επίσης τραγούδια γραμμένα σε τοπικές επίσημες γλώσσες – καταλανικά, γαλικιανά και βασκικά-. Παράλληλα, οι στίχοι ορισμένων τραγουδιών περιέχουν και ξένες γλώσσες όπως τα αγγλικά και τα ιταλικά.

Το φορμάτ

Μετά την πρώτη φάση της κατάθεσης των προτάσεων από τους δημιουργούς, ακολουθεί η δεύτερη της αξιολόγησης και της επιλογής. Δώδεκα τραγούδια θα επιλεγούν για συμμετάσχουν τον χειμώνα στο Φεστιβάλ του Benidorm. Από αυτά τα δώδεκα, τουλάχιστον τα δύο θα προκύψουν από διαδικτυακή ψηφοφορία. Εκτός από τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ, θα αναδειχθούν και έξι αναπληρωματικοί.

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει την ύπαρξη δύο ημιτελικών, στους οποίους θα λάβουν μέρος 6 τραγούδια αντίστοιχα. Τρεις καλλιτέχνες από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Benidorm.

Ο μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί κατά 50% από την προτίμηση δύο κριτικών επιτροπών και κατά 50% από τη βούληση των Ισπανών τηλεθεατών. Αμφότερες οι κριτικές επιτροπές θα αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με τη μία να περιλαμβάνει μόνο γηγενείς και την άλλη να είναι μία διεθνής.

Το 50% των κριτικών επιτροπών θα προκύψει ουσιαστικά κατά 30% από την ισπανική κριτική επιτροπή και κατά 20% από τη διεθνή.

Αντίθετα, το 50% της βούλησης των Ισπανών θα προκύψει κατά 25% από την τηλεψηφοφορία και κατά 25% από ένα δείγμα του ισπανικού πληθυσμού που θα επιλεγεί βάσει στατιστικών και δημογραφικών στοιχείων. Πρόκειται για ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται τόσο στο Φεστιβάλ του Sanremo όσο και στο Melodifestivalen.

Το RTVE προχωρά σε αυτή την επιλογή θέλοντας να εξασφαλίσει πως το τελικό αποτέλεσμα θα αντικατοπτρίζει τα γούστα της πλειοψηφίας των Ισπανών με τον πιο πιστό δυνατό τρόπο.

Την Ισπανία φέτος εκπροσώπησε ο Blas Canto με το “Voy A Quadarme“, καταλαμβάνοντας την 24η θέση:

Πηγή: RTVE

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ισπανική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *