Νορβηγία: Στις 6 Ιανουαρίου η αποκάλυψη των συμμετοχών του Melodi Grand Prix 2022!

Σύμφωνα με στην ιστοσελίδα EscNorge, η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας, NRK, θα αποκαλύψει τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο Melodi Grand Prix 2022 τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2022.

Από την άλλη τα τραγούδια των καλλιτεχνών θα αποκαλυφθούν αργότερα, ενώ η ακριβής μέθοδος ανακοίνωσης τους δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Πέρυσι οι καλλιτέχνες αποκαλύπτονταν τη Δευτέρα πριν από τον κάθε Ημιτελικό, ενώ τα τραγούδια την Πέμπτη.

Προς το παρόν λίγα είναι γνωστά για τα ονόματα των τραγουδιών και των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό, αλλά η ομάδα πίσω από το MGP 2022 αποκάλυψε ότι οι θεατές μπορούν να περιμένουν μια ποικιλία από είδη τραγουδιών στο φετινό σόου, όπως δυνατές μπαλάντες, heavy rock, όπερα, country και ποπ:

«Το MGP 2022 προσφέρει μεγάλη ποικιλία και ποικιλομορφία. Θα υπάρχουν σοφιστικέ χειροποίητα μαργαριτάρια ορισμένων τραγουδιών. Θα υπάρχουν τραγούδια για πάρτι στη σκηνή, θα υπάρχουν θεατρικά νούμερα, θα υπάρχουν μεγάλες μπαλάντες, heavy rock, όπερα, country και η πιο σύγχρονη μουσική του 2021. Στα μάτια μου, όχι εντελώς αντικειμενικά, ίσως ένα από τα καλύτερα σόου που είχαμε. Το επίπεδο των φετινών τραγουδιστών είναι εξωπραγματικό. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η μουσική και οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στη θέση του οδηγού όταν η σεζόν του MGP του επόμενου έτους ξεκινήσει στην οθόνη. Ναι, μπορούμε να γεμίσουμε τα κανόνια κομφετί, τις φωτιές και τα φώτα λέιζερ, αλλά είναι η μουσική, αυτή που είναι το θεμέλιο για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Νορβηγίας. Το MGP είναι το μεγαλύτερο μέσο της Νορβηγίας για την παρουσίαση νέας νορβηγικής μουσικής στην τηλεόραση, με τους όρους των καλλιτεχνών. Ομολογουμένως με μια φιλοσοφία ανταγωνισμού που συμβάλλει σε μια εκρηκτική μάχη από το βορρά προς νότο»

 Stig Karlsen – Μάνατζερ στο MGP

Η περίοδος υποβολής τραγουδιών για το Melodi Grand Prix 2022 έκλεισε στις 15 Σεπτεμβρίου . Το EscNorge ανέφερε ότι οι Σουηδοί και οι ξένοι τραγουδοποιοί που έχουν υποβάλει τραγούδια, είναι λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, αναμένεται όπως το 2020 και το 2021, να υπάρξει ένας επιλεγμένος αριθμός προκριματικών τραγουδιών που θα πάνε απευθείας στον Τελικό, χωρίς να χρειαστεί να διαγωνιστούν σε Ημιτελικό. Είναι πιθανό να υπάρχουν τέσσερα τραγούδια ανά ημιτελικό, με συνολικά 25-26 τραγούδια να αναμένεται να πάρουν μέρος στο MGP2022.

Οι ημερομηνίες για το Melodi Grand Prix 2022 είναι οι εξής:

  • Πρώτος Ημιτελικός – 15 Ιανουαρίου 2022
  • Δεύτερος Ημιτελικός – 22 Ιανουαρίου 2022
  • Τρίτος Ημιτελικός – 29 Ιανουαρίου 2022
  • Τέταρτος Ημιτελικός – 5 Φεβρουαρίου 2022
  • Πέμπτος Ημιτελικός – 12 Φεβρουαρίου 2022
  • Μεγάλος Τελικός – 19 Φεβρουαρίου 2022

Φέτος η Νορβηγία εκπροσωπήθηκε από τον pop star TIX και το ατμοσφαιρικό Fallen Angel με το οποίο η χώρα πέρασε στον τελικό τερματίζοντας στην 18η θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Πηγή: escNorge

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *