Σλοβενία: 127 τραγούδια υποβλήθηκαν για τα EMA και EMA FREŠ 2022!

Όπως αποκάλυψε το RTVSLO, 127 τραγούδια έχουν υποβληθεί για να διαγωνιστούν στα EMA και EMA FREŠ 2022 και θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Σλοβενία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Ο αριθμός των τραγουδιών που υποβλήθηκαν μειώθηκε κατά 33% από την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πρόσκληση και το 2020 υποβλήθηκαν 191 τραγούδια.

Το επόμενο στάδιο της επιλογής είναι η αναθεώρηση όλων των συμμετοχών από μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από τουλάχιστον τρεις ειδικούς. Επίσης ο τηλεοπτικός φορέας έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει τυχόν επιπλέον τραγουδοποιούς ή ερμηνευτές που πληρούν τους κανόνες του διαγωνισμού. Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν το EMA 2022 και το EMA FREŠ θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

EMA FREŠ 2022
Νέοι καλλιτέχνες που δεν είναι πάνω από 30 ετών και έχουν κυκλοφορήσει το πολύ τρία τραγούδια θα διαγωνιστούν πρώτα στο EMA FREŠ. Συνολικά 24 καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στην επιλογή. Μετά από μια σειρά μονομαχιών, 14 από αυτά τα τραγούδια θα λάβουν μέρος σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές τον Ιανουάριο. Σε κάθε παράσταση, επτά τραγούδια θα διαγωνιστούν για δύο θέσεις στο EMA 2022. Ένα επιλεγμένο από την ψηφοφορία του κοινού και ένα από τη κριτική επιτροπή. Συνολικά, τέσσερις συμμετοχές στο EMA FREŠ θα περάσουν στο EMA 2022.

EMA 2022
Το EMA 2022 θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς και έναν τελικό. Σε κάθε ημιτελικό, οκτώ καθιερωμένοι καλλιτέχνες και δύο καλλιτέχνες από το EMA FREŠ θα διαγωνιστούν για να περάσουν στον τελικό. Η ψηφοφορία του κοινού θα επιλέξει τους τρεις φιναλίστ και μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει άλλους τρεις. Στον τελικό, πενταμελείς επιτροπή (50%) και η ψηφοφορία του κοινού (50%) θα αποφασίσουν ποιος από τους 12 φιναλίστ θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία ​​στο Τορίνο.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *