Τρία αγγλόφωνα τραγούδια από Έλληνες καλλιτέχνες που θα θέλαμε να δούμε στην Eurovision!

Όσο αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΡΤ για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής μας στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τρία πολύ όμορφα αγγλόφωνα τραγούδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ισάριθμοι Έλληνες καλλιτέχνες που θα θέλαμε να δούμε κάποια στιγμή και στον διαγωνισμό!

Ξεκινάμε με την Lou is. Η Λουΐζα Σοφιανοπούλου (όπως είναι το κανονικό της όνομα) για περισσότερα από 15 χρόνια κυκλοφορεί στα στούντιο ηχογραφήσεων και στις συναυλίες δουλεύοντας με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας όπως ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μανώλης Φάμελλος, η Ελένη Βιτάλη, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μαρία Φραντούρη ή ο αλησμόνητος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Συμμετείχε επίσης στα project του Δημήτρη Μπασλάμ(“O Γαργαληστής», «Ο Αγησίλαγος»  & «Η θυμωμένη Μπετονιέρα»)  καθώς και στα αφιερώματα “Heroes – A Tribute to David Bowie” (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) και “A Tribute to Leonard Cohen”.

Το 2021 γεμάτη πείσμα και δυναμισμό, η Lou Is αποφάσισε πως έφτασε η στιγμή να βγει γεμάτη αυτοπεποίθηση και να κάνει το θόρυβο που της αξίζει, όχι μόνο ερμηνευτικά αλλά και δημιουργικά. Το “Ιn The Rain” είναι το πρώτο από μια σειρά από ολοκαίνουργια τραγούδια στη νέα της δισκογραφική την The Hubsters: τραγούδια πλημμυρισμένα από μελωδίες, ωραία φωνητικά, δυνατά ρεφρέν, καθαρές ενορχηστρώσεις.

Η Joanna Drigo (Ιωάννα Δριγκοπούλου) είναι μια νεαρή τραγουδοποιός που έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ “Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα”. Ξεκίνησε την καριέρα της όταν την άκουσε ο Φίλλιπος Πλιάτσικας σε μια οντισιόν, στον σταυρό του νότου και την επέλεξε, να τον συνοδέψει στο χειμερινό πρόγραμμά του.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της με τον ευρηματικό τίτλο πρόκειται για μία pop-rock παραγωγή με αγριεμένες αλλά και ευαίσθητες συνθέσεις σε παραγωγή Φίλιππου Πλιάτσικα, έξυπνα γραμμένο στίχο ελληνικό αλλά και αγγλικό στίχο και με τραγούδια γραμμένα από τη πρώτη ως τη τελευταία νότα από την ίδια τη Joanna.

Η τραγουδίστρια δείχνει να τα καταφέρνει πολύ καλά σε όλα. Ερμηνεύει με την απαραίτητη “αγριάδα” όπου είναι απαραίτητο αλλά και με συναίσθημα όταν οι τόνοι πέφτουν. Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν μέσα από το cd είναι τα πιο “slow”, όταν η Joanna τραγουδάει μόνο με μια κιθάρα όπως το “Κάποιες ώρες γεννιούνται οι ήρωες”, “Αλλεργία στις δεσμεύσεις” και “Βίκυ”. Μέσα από τα οποία είναι ξεκάθαρο πως η Joanna Drigo ξέρει να τραγουδάει… Τα καταφέρνει πολύ καλά και όταν οι στροφές ανεβαίνουν. Δισκογραφικά μέχρι πρότινος ανήκε στο label της Cobalt, Cobalt Eclectic. Το τελευταίο της τραγούδι κυκλοφόρησε όμως με την Spring Tr3e Music.

Μισός Βρετανός και μισός Έλληνας, ερμηνευτής αλλά και τραγουδοποιός, με επιρροές από την αγγλική ροκ μουσική, ο D3LTA έχει την βάση του είναι η Αθήνα, αλλά ταξιδεύει συχνά στο Λονδίνο τόσο για επαγγελματικούς, όσο και για οικογενειακούς λόγους.

Έχει συστηθεί στο κοινό του και στον κόσμο με το όνομα D3LTA. Στο διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας, που μεγάλωσε, έμενε ένας γείτονας που ήταν πολύ μυστήριος. Πιθανολογούσε πως ήταν συγγραφέας επειδή πολλές φορές τον έβλεπε στο μπαλκόνι με μια γραφομηχανή. Έμενε ξύπνιος όλο το βράδυ βάζοντας πολλές φορές δυνατά μουσική, αψηφώντας όλους τους κανόνες που όλοι οι άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας «όφειλαν» να ακολουθούν. Παρόλο που ήταν γείτονες για πολλά χρόνια, ποτέ δεν έμαθε το πραγματικό του όνομα. Το όνομα του παραλήπτη στα γράμματα, τους λογαριασμούς που ερχόντουσαν, και το κουδούνι ήταν Δ. Στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, οι κολλητοί του και στην Ελλάδα και στην Αγγλία, που γνώριζαν το story τον φώναζαν D3LTA, του άρεσε και το υιοθέτησε.

Έχει εμφανισθεί σε πολλές ροκ σκηνές τόσο της Αθήνας, όσο και του Λονδίνου, αλλά και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Το 2018 εμφανίσθηκε στην Αθήνα μαζί με το θρυλικό σουηδικό ροκ συγκρότημα H.E.A.T., που έχουν συμμετάσχει και στο Melodifestivalen. Ο D3LTA ανήκει στο δυναμικό της  ΜINOS EMI.

Θα θέλατε να δείτε κάποιον από τους παραπάνω καλλιτέχνες να εκπροσωπούν την χώρα μας στο διαγωνισμό; Ποιος ξέρει ίσως κάποιος από αυτούς είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν καταθέσει πρόταση στην ΕΡΤ για την Eurovision 2022!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Το τραγούδι του D3LTA μου φέρνει πιο πολύ σε υποψηφιότητα για τη Eurovision και μπορεί όντως να έχει υποβάλει τραγούδι. Τον είχατε προτείνει μέσα στο καλοκαίρι θυμάμαι… Θα μάθουμε όμως την πλήρη λίστα αυτών που υπέβαλαν υποψηφιότητα ή αυτό το αποφασίζει ο εκάστοτε καλλιτέχνης;

    Απάντηση
  2. eurodisaster
    eurodisaster says:

    ΌΧΙ ΟΧΙ και ΟΧΙ. Ελπίζω να μην μας το φέρνετε με το μαλακό για μια πιθανή ανατροπή σχετικά με τη διαδικασία επιλογής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Απάντηση
  3. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Τελικά η μουσική σκηνή στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα 5-10 πολύ συγκεκριμένα ονόματα που ανακυκλώνονται κάθε τρεις και λίγο από τα πρωϊνάδικα και τα μεσημεριανάδικα (και δυστυχώς τα ακούμε κάθε καλοκαίρι ως πιθανούς υποψήφιους για τη γιουροβίζιον).
    Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.

    Απάντηση
  4. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Μόνο το δεύτερο λέει κάτι, αλλά προτιμώ να στείλουμε κάτι με ελληνικό στοιχείο. Αυτά μπορεί να τα στείλει οποιαδήποτε χώρα και κανείς δεν πρόκειται να ξετρελαθεί που θα τα ακούσει.

    Απάντηση
    • Tarona
      Tarona says:

      Και να αποκλειστούμε πάλι? Όχι ευχαριστώ. Τουλάχιστον με αγγλόφωνα περνάμε πάντα στον τελικό ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

      Και μην μου πείτε για OPA & Watch my dance, άλλαξαν οι εποχές πλέον τέτοια τραγούδια δεν θα περνάγαν καν τελικο σήμερα.

      Αν είναι να στείλουμε έθνικ να στείλουμε Σάττι.

      Οι υπόλοιποι θα είχαν την τύχη της Γιάννας και των Argo.

      Απάντηση
      • Σπυριδουλα
        Σπυριδουλα says:

        Θεωρω πως το ελληνικο στοιχειο μπορει ακομα να φερει καλη θεση στην Ελλαδα.
        Απλως, η Γιαννα ειχε λανθασμενη σηνικη παρουσια και ηταν πολυ αδυναμη φωνητικα.
        Για τους Argo δε σχολιαζω καν.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *