Φινλανδία: Στις 26 Φεβρουαρίου το UMK 2022 | Στις 12 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των φιναλίστ!

Η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας, YLE, ανακοίνωσε ότι η επιλογή της συμμετοχής της χώρας για την Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο Logomo στο Τουρκού, μέσω φυσικά του UMK 2022.

Οι επτά φιναλίστ του UMK 2022 θα ανακοινωθούν στις 12 Ιανουαρίου και όπως πέρσι κάθε μέρα από τις 13 Ιανουαρίου διαδοχικά θα κυκλοφορεί ένα από τα 7 τραγούδια του Εθνικού τελικού με lyric Video.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το UMK 2022

312 τραγούδια στάλθηκαν προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Φινλανδίας στο Τορίνο. Συνολικά περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν στη δημιουργία των τραγουδιών που στάλθηκαν στους προκριματικούς. Με επικεφαλής τον Tapio Hakanen, τον διευθυντή μουσικής του YleX , το UMK-Raad, που αποτελείται από επαγγελματίες της μουσικής, είχε την απαιτητική δουλειά να επιλέξει επτά τραγούδια και καλλιτέχνες για τον διαγωνισμό του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την YLE, το επίπεδο των τραγουδιών και των καλλιτεχνών ήταν απίστευτα υψηλό και το UMK 2022 αναμένεται να είναι το πιο δύσκολο όλων των εποχών.

Ο Tapio Hakanen δήλωσε τα εξής:

Το τραπέζι καλλιτεχνών που επιλέχθηκε για τον φετινό διαγωνισμό είναι το πιο ευέλικτο από ποτέ. Ανερχόμενοι αστέρες της ποπ που είναι γνωστοί στις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες, υποσχέσεις διεθνών εξαγωγών, καλλιτέχνης γνωστός σε όλους τους Φινλανδούς, επίσης σε ένα μουσικό πρόγραμμα γνωστό σε όλους, αγαπημένος για πολλά χρόνια από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα και νέα ονόματα που λάμπουν από τη μουσική βιομηχανία.

H Φινλανδία πέρσι με τους Βlind Channel και το τραγούδι Dark Side επέστρεψαν στην δεκάδα μετά από 15 χρονιά από την νίκη τους στο διαγωνισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=fOPGxQ4fgVw&ab_channel=EurovisionSongContest

Πηγή: YLE

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *