Ελλάδα: Εκτός top20 της διαδικασίας το τραγούδι του Νίκου Γκάνου | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η διαδικασία της ΕΡΤ για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2022 φθάνει σιγά σιγά προς το τέλος της, αφού ήδη αυτό το διάστημα οι πέντε εναπομείναντες καλλιτέχνες πραγματοποιούν ξεχωριστά ραντεβού στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ώστε αμέσως μετά να έχουμε και την τελική απόφαση της επιτροπής. Ο Νίκος Γκάνος που κατά κάποιο τρόπο έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής των προηγούμενων ημερών, στρέφοντας την προσοχή και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακρυά από το ουσιώδες, που είναι η μουσική και ο διαγωνισμός, φαίνεται πως τελικά αδίκως διαμαρτύρονταν αφού το τραγούδι του βρέθηκε πολύ χαμηλά στις κρίσεις της επιτροπής και δεν θα επιλέγονταν να διαγωνιστεί ακόμη και σε περίπτωση εθνικού τελικού.

Σε επικοινωνία που είχαμε με ανθρώπους της ΕΡΤ και αφού φυσικά λάβαμε την έγκριση τους για να δημοσιεύσουμε αυτή την πληροφορία, το τραγούδι του Νίκου Γκάνου ήταν εκτός της πρώτης εικοσάδας.

Για να καταλάβετε καλύτερα θα σας εξηγήσουμε πως ακριβώς αξιολόγησαν τα 40 τραγούδια που κατατέθηκαν στην κρίση της κριτικής επιτροπής. Ο κάθε κριτής άκουγε ξεχωριστά τα τραγούδια και απλά επέλεγε 5 έως 10 τραγούδια (αναλόγως με την κρίση του), που τα θεωρούσε αρτιότερα και τα προέκρινε στην επόμενη φάση.

Οι πέντε προτάσεις – τραγούδια που παραμένουν ακόμα στην διεκδίκηση της ελληνικής εκπροσώπησης, ήταν αυτές που συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας των μελών της κριτικής επιτροπής. Υπήρχαν όμως 15 τραγούδια ακόμη, που έλαβαν την θετική ψήφο έστω και από ένα μέλος της επιτροπής (όχι όμως από την πλειοψηφία). Το τραγούδι του Νίκου Γκάνου δεν βρισκόταν στην shortlist σε κανένα από τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τα υποψήφια τραγούδια.

Το παραπάνω σημαίνει πως ακόμη και στο ενδεχόμενο ενός εθνικού τελικού, που θα περιελάβανε και όλα τα τραγούδια που είχαν έστω και μία θετική ψήφο από την επιτροπή, ο Νίκος Γκάνος δεν θα ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Σας θυμίζουμε πως τα έξι από τα εφτά μέλη της κριτικής επιτροπής που έχουν γίνει γνωστά είναι τα εξής:

  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτης – Πρόεδρος
  • Μαρία Κοζάκου, διευθύντρια Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάστρια του διαγωνισμού της Eurovision
  • Φώτης Απέργης, διευθυντής ραδιοφωνίας ΕΡΤ
  • Πέτρος Αδάμ, μουσικός παραγωγός
  • Γιάννης Πετρίδης, μουσικός παραγωγός
  • Κωνσταντίνος Μπουρούνης, υπεύθυνος νεανικού προγράμματος της ΕΡΤ

Όλα τα μέλη της επιτροπής έχουν διανύσει μεγάλη πορεία στον χώρο τους, είναι σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού μουσικού στερεώματος και εγγυώνται την διαφάνεια, αλλά και το αξιοκρατικό της διαδικασίας.

Με ενδιαφέρον φυσικά θα αναμένουμε την κυκλοφορία του τραγουδιού από τον Νίκο Γκάνο, ώστε να έχει την δυνατότητα ο κάθε ακροατής να το κρίνει. Το σίγουρο είναι πως με τους όρους της συγκεκριμένης διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά ακόμη και αν επελέγετο η λύση του εθνικού τελικού, η πρόταση του Νίκου Γκάνου, δεν θα ήταν μεταξύ των τραγουδιών που θα διαγωνίζονταν για το εισιτήριο στο Τορίνο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Τραγούδι που δεν έλαβε ούτε μία ψήφο, σημαίνει ότι ήταν ένα πολύ κακό τραγούδι (για τους κριτές).
    Περιμένω κι εγώ να το ακούσω, όπως και τα υπόλοιπα φυσικά. Φαντάζομαι ότι δεν θα δημοσιευθούν όλα τα τραγούδια για να υπάρχει ουσιαστικό μέτρο σύγκρισης, (από εμας το κοινό), αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να ακούσω και τα 5 που πέρασαν στην επόμενη φάση.
    Βέβαια μια περιέργεια για τα τραγούδια της Καλομοίρας την έχω κι ας μη πήρε τελικά μέρος στην διαδικασία που επέλεξε η ΕΡΤ.

    Όπως και να χει εύχομαι να πάει το καλύτερο δυνατόν τραγούδι-συμμετοχή. Ανεξάρτητα από το πως θα πάει στον διαγωνισμό τον Μάιο, εύχομαι να έχει μαζική αποδοχή, όπως της Στεφανίας!

    Απάντηση
  2. Benedictos
    Benedictos says:

    Sorry guys, σας διαβαζω καιρο, σας αγαπαω σας εκτιμαω, αλλα ειναι -τουλαχιστον- ακομψο να δημοσιευονται τετοια αρθρα απο εσας. Η επιτροπη επελεξε 5 τραγουδια και καλα εκανε, τωρα αν του Γκανου δεν το επελεξε κανεις δεν χρειαζεται να το μαθουμε με τετοιο τροπο, απο τη στιγμη που και η ιδια η ΕΡΤ δεν προβλεπει καποια επισημη διαδικασια δημοσιοποιησης με λεπτομερειες για τα αποτελεσματα της εσωτερικης επιλογης που εκανε. Γιατι προφανως δεν εχει κανενα νοημα να βγει αναλυτικη βαθμολογια λες και ειναι σχολιαροπαιδα που εγραψαν τεστ και να δουμε ποιος κοπηκε και με τι βαθμο. Η γενικη εικονα που μενει απο το αρθρο ειναι οτι το τραγουδι του Γκανου ηταν τοσο κακο ωστε να μην το εχει επιλεξει κανενας. Δεν αξιζει αυτο στον συγκεκριμενο καλλιτεχνη αλλα και σε κανεναν καλλιτεχνη. Ειμαστε εδω για τη μουσικη και ειναι κριμα να αντιμετωπιζεται ετσι ο καθε συμμετεχων. Η ΕΡΤ εκανε μια επιλογη και ειναι σεβαστη, απο κει και περα δεν εχει νοημα να συζηταμε αν και ποσο κακοι ηταν οι συμμετεχοντες που δεν τα καταφεραν. Κατι τετοια ισως θα αποθαρρυνουν και αλλα ονοματα σε προσεχεις χρονιες ωστε να μην εμπλακουν σε παρομοιες διαδικασιες.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Σεβαστη η γνώμη σου αγαπητε κ ευχαριστούμε, διαφωνω ομως. Η ΕΡΤ δεν ειχε σκοπο να δημοσιοποιησει τετοια στοιχεια, το εκανε προφανως εξαιτιας των καταγγελιων του Γκάνου. Απο εκει κ πέρα αυτο που θα αποθαρρύνει σοβαρες περιπτωσεις καλλιτεχνων να λάβουν μερος δεν ειναι αυτο..κατά την γνώμη μου φυσικά, αλλά το να υπάρχει πάντοτε κάποιος Χ Γκάνος, που θα “μπαχαλεύει”, επιτρεψε μου τον όρο, την διαδικασια. Ακουω βεβαια αυτο που μου λές κ το λαμβάνω υποψιν μου.

      Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν και όπως έχω πει του έδινα/δίνω το “δίκιο της πικρίας” ο συγκεκριμένος το έχει πάει σε level βουβουζελας… Σε αντίθεση με άλλους, πολύ πιο σύγχρονους και ταλαντούχους ερμηνευτές που αποδέχτηκαν με αξιοπρέπεια τον αποκλεισμό τους (βλ. Μαρσω, Evangelia, Joanne) ο Γκάνος προσπαθεί να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με πολύ άκομψο τρόπο. Βέβαια για να τα λέμε όλα, του δίνονται πατήματα κυρίως από τα media και από διάφορα άρθρα για να το τραβάει από τα μαλλιά ώστε να βγει, μετά από χρόνια αφάνειας, στο προσκήνιο.
    ΥΓ: τουλάχιστον μάθαμε πόσο κακό, ή μάλλον ακατάλληλο, ήταν αυτό που πρότεινε. Προσωπικά εκτιμώ ότι ήταν κάτι παλιακό, όχι απαραίτητα κακό, ίσως ένα οκ τραγούδι που όμως δεν θα μπορούσε να σταθεί στο 2022…

    Απάντηση
  4. Μανώλης
    Μανώλης says:

    Πιστεύω πως κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν έδωσε βάση στις καταγγελίες Γκάνου και πως σε καμία περίπτωση δε θα πλήξουν την εγκυρότητα των διαδικασιών. Δεν έχουν λόγο να ανησυχούν στην ΕΡΤ. Αναίμακτα δε θα γινόταν. Δε θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ, κι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για drama

    Απάντηση
  5. ΚωνσταντίνοςEV
    ΚωνσταντίνοςEV says:

    Θεωρώ ότι έπρεπε τα τραγούδια να τα ακούσει μια ελληνική επιτροπή ( από συνθέτες, τραγουδιστές και γενικά ανθρώπους του χώρου) αλλά και μια ξένη επιτροπή ( από διάφορες χώρες) για να κρίνουν πιο αντικειμενικά. 6 άνθρωποι είναι υπερβολικά λίγοι για να κρίνουν ένα τραγούδι χωρίς να τους υποτιμώ φυσικά

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *