Ελλάδα: Την δική τους πρόταση κατέθεσαν για την Eurovision 2022 στην ΕΡΤ, οι Mobvibe!

Παρότι έχει περάσει περίπου ένας μήνας από το τέλος της προθεσμίας που έδωσε η ΕΡΤ στους καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εταιρείες παραγωγής, για την υποβολή προτάσεων για την διεκδίκηση της ελληνικής εκπροσώπησης στην Eurovision 2022, αρκετοί από τους υποψηφίους παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστοι. Ένα νέο όμως όνομα αποκαλύπτεται σήμερα από το Eurovisionfun. Πρόκειται για το pop vintage συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, τους Mobvibe.

H πρόταση των Mobvibe στην ΕΡΤ

Η κατάθεση της πρότασης έγινε το βράδυ της τελευταίας μέρας της προθεσμίας και αφορά τρία pop-rock τραγούδια σε σύνθεση της ίδιας της μπάντας. Κύρια χαρακτηριστικά των τριών τραγουδιών είναι το χαρούμενο, ξεσηκωτικό και αισιόδοξο ύφος, η άκρως θετική ενεργεία που μεταδίδουν, καθώς και το καθηλωτικό μουσικό ενδιαφέρον που προκύπτει από το γεγονός ότι συνδυάζουν την μπητλική vintage pop με τη μοντέρνα dance μουσική, υπό την ονομασία “nusixties”. Δισκογραφικά οι Mobvibe ανήκουν στην KINKL music.

Λίγα λόγια για τους Mobvibe

“Αν οι Beatles ταξίδευαν στο μέλλον για να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ θα ακούγονταν σαν τους Mobvibe”, έγραψε το kickkicksnare. com, ένα από τα επίσημα blogs των βραβείων Grammy. Φήμες λένε ότι ο Mobvibe ανακάλυψαν μια μυστηριώδη χρονομηχανή που τους ταξιδεύει πίσω στην δεκαετία του 1960, ειδάλλως είναι δύσκολο να εξηγηθεί πως έχουν δημιουργήσει ένα τόσο επιτυχημένο συγκερασμό της μπητλικής ρετρό ποπ και της μοντέρνας χορευτικής μουσικής. Το μουσικό τους στυλ, που οι ίδιοι ονόμασαν “nusixties”, μοιάζει με επανάσταση αγάπης, με κοινωνικό κίνημα που έχει σκοπό να ενώσει όλους τους ανθρώπους υπό τους ήχους χαρούμενης μουσικής και την υπόσχεση ενός ανέμελου lifestyle.

Με έδρα την Θεσσαλονίκη και με καύσιμο το pop-rock invasion του 1960, οι 4-μελείς Mobvibe ιδρύθηκαν το 2010 με την κυκλοφορία του 1ου τους single “Take a look around” και εργάστηκαν σχεδόν μια δεκαετία για να καταφέρουν να συνδέσουν ηχητικά το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας το είδος μουσικής “nusixties”. Στο ντεμπούτο EP τους “The Nusixties Invasion Part 1” που κυκλοφόρησε το 2018 οι Mobvibe παρουσίασαν τέσσερεις ψυχεδελικούς ποπ-ροκ ύμνους που ξεχώρισαν για το μοναδικό ρυθμό τους, τη μελωδικότητα και την ενέργεια τους και έτυχαν θερμής υποδοχής από πολλά διεθνή μουσικά blogs.

Από την κυκλοφορία του πρώτου τους EP και έπειτα οι Mobvibe δραστηριοποιήθηκαν με συναυλίες και events για την προώθηση της μουσικής τους όπως οι ανοιχτές πρόβες στις οποίες παρεβρίσκονταν δεκάδες φίλοι και φανς στο στούντιο της μπάντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να βιώσουν και να συμμετέχουν στην σύνθεση νέων τραγουδιών.

Το 2021 τους βρίσκει με νέο υλικό έτοιμους να κυκλοφορήσουν την συνέχεια του 1ου τους EP, με τον ίδιο γνώριμο nusixties ήχο καθώς και ένα νέο EP που θα παρουσιάζει την μουσική εξέλιξη του nusixties, τα τραγούδια του οποίου αποτελούν την επίσημη πρόταση συμμετοχής τους για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2022.

Θα θέλατε να δείτε τους Mobvibe να εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Eurovision 2022;

1 reply
  1. Τina
    Τina says:

    Θεωρω με βαση τα στοιχεια που μας εχετε δωσει μεχρι σημερα good job Nicky η αμαντα γεωργιαδη μπορουν να σταθουν με αξιωσεις στην σκηνη της Eurovision και να κανουν τη διαφορα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *