Ελλάδα: Το δελτίο τύπου της ΕΡΤ για την τελική φάση επιλογής!

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής άρχισε και επίσημα πριν από λίγα λεπτά, με την ΕΡΤ να ανακοινώνει τους πέντε φιναλίστ από τους οποίους θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2022.

Η Amanda Tenfjord, ο Good Job Nicky, ο Ηλίας Κόζας, η Lou Is και η Joanna Drigo είναι οι πέντε καλλιτέχνες, τους οποίους επέλεξε η επιτροπή υπό τον Δημήτρη Παπαδημητρίου ως τους καταλληλότερους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Τορίνο.

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί αφού πρώτα η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ κάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και τις ομάδες που πλαισιώνουν τις προτάσεις τους. Στις συναντήσεις αυτές ο κάθε καλλιτέχνης θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τραγούδι του, τα σχέδια της σκηνικής εμφάνισης, της προώθησης που σκοπεύει να κάνει κλπ. Η τελική επιλογή από την επιτροπή θα συνεκτιμήσει όλα τα παραπάνω.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφορικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2022 αναφέρει:

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα 40 υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε τα πέντε που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί, με αλφαβητική σειρά, είναι οι Amanda Georgiadi, good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou is.

Από την επόμενη εβδομάδα, τα μέλη της επιτροπής θα προγραμματίσουν διαδοχικές συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και την ομάδα τους, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικότερα τις προτάσεις τους. Η τελική επιλογή θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες από επιτροπή της ΕΡΤ.

Με εκπλήξεις λοιπόν η τελική πεντάδα, αφού ονόματα που για πολλούς θεωρούνταν φαβορί λείπουν από την λίστα, αποδεικνύοντας πως μοναδικό κριτήριο της ΕΡΤ είναι οι προτάσεις των καλλιτεχνών και οι προοπτικές τους στον δύσκολο στίβο της Eurovision.

Ποιος καλλιτέχνης πιστεύετε θα είναι η τελική επιλογή της ΕΡΤ και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2022; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Διονύσης
    Διονύσης says:

    νομίζω οτι θα έπρεπε να είναι και η ευαγγελία στη 5αδα. 2 ονοματα δεν μας ειχατε αποκαλυψει… good job nick πρεπει να παει. Η επιτροποι της ερτ αποφασιζει!!! να δουμε ποια θα ειναι η επιλογη διδηκασιας και ποιος θα παει

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *