Ελλάδα: Τρία uptempo και δύο μπαλάντες στην τελική φάση επιλογής!

Με γνωστά πλέον τα ονόματα των πέντε καλλιτεχνών που συνεχίζουν να διεκδικούν την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022, το βάρος πλέον του ενδιαφέροντος εστιάζεται στα τραγούδια τους, αλλά και γενικότερα στις υπόλοιπες λεπτομέρειες των προτάσεών τους.

Μεταξύ πέντε διαφορετικών τραγουδιών η τελική επιλογή της ΕΡΤ

Αρχικά να πούμε πως μετά την πλήρη διάψευση σχεδόν του συνόλου των τηλεοπτικών, έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, το σερί των fake news συνεχίζεται και σήμερα. Χωρίς να πούμε τίποτα άλλο προς το παρόν, μην έχετε και πολλή εμπιστοσύνη σε όσα ακούτε ή διαβάζετε και αφορούν στο ποιοι θα είναι στα φωνητικά με τον Χ ή τον Ψ, αν φυσικά αυτός επιλεγεί, ούτε για το ύφος και το στυλ των πέντε τραγουδιών. Τα περισσότερα και πάλι είναι ανυπόστατα και όταν έρθει η ώρα όλα αυτά θα τα διαβάσετε φυσικά μέσα από το Eurovisionfun.

Ειπώθηκε χθες αρκετές φορές μέσα από το studio 4 πως η επιλογή της κριτικής επιτροπής είναι δύσκολη, αυτό είναι κάτι που ισχύει, αυτό που σίγουρα δεν ισχύει και το διαβάσαμε σε πολλά σχόλια εχθές, είναι ότι τα πέντε υποψήφια τραγούδια είναι όλα στο ίδιος ύφος και μάλιστα αναφέρθηκαν ως εναλλακτικές μπαλάντες.

Μεταξύ λοιπόν των πέντε υποψηφίων τραγουδιών υπάρχουν μόνο δύο μπαλάντες (του Good Job Nicky και της Amanda), οι οποίες και δεν έχουν και ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Τα υπόλοιπα τρία τραγούδια είναι uptempo και πάλι όμως χωρίς να έχουν ιδιαίτερη σχέση, αφού υπάρχει μία πιο disco συμμετοχή, μία πιο ποπροκ και μία μόνο που πραγματικά θα μπορούσε να καταταχθεί στο πιο εναλλακτικό ύφος τραγουδιών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision ERT (@eurovisionert)

Διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες

Οι συνήθεις ύποπτοι, μετά από μία ανάπαυλα λίγων μηνών έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους, κατηγορώντας την ΕΡΤ αυτή την φορά πως δεν βρίσκουν κανένα λόγο και ουσία στην χθεσινή ανακοίνωση.

Στο σημείο αυτό να πούμε απλά πως πράγματι, η χθεσινή ανακοίνωση ίσως να μην χρειαζόταν, αν δεν υπήρχε και τόση μεγάλη διάδοση φημών, σεναρίων και ιστοριών, που καμία σχέση όπως αποδείχθηκε πλέον δεν είχαν με την πραγματικότητα. Δυστυχώς σε καμία άλλη χώρα που πραγματοποιεί εσωτερικές επιλογές (βλ. Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και Βουλγαρία), δεν υπάρχει από τα ιδιωτικά κανάλια τέτοια παραφιλολογία, που αντί να βοηθά το προϊόν, προκαλεί παρεξηγήσεις και ίντριγκες.

H ανακοίνωση λοιπόν αυτή έβαλε φρένο σε όλα αυτά, ενώ μας έδωσε και πληροφορίες για την ακριβή διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή των εν λόγω πέντε τραγουδιών, αλλά και το πως θα γίνει η τελική επιλογή.

Φυσικά αν η ΕΡΤ δεν ανακοίνωνε τίποτα και περιμέναμε έναν ακόμη μήνα για να μάθουμε τον εκπρόσωπο μας (ή και περισσότερο), οι ίδιοι που σήμερα σχολιάζουν αρνητικά την χθεσινή ανακοίνωση, θα έλεγαν τι κάνει τόσο καιρό η επιτροπή και δεν ανακοινώνει τίποτα.

Οι άνθρωποι της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης που ασχολούνται με το project Eurovision γνωρίζουν όλα τα παραπάνω, όπως και γνωρίζουν πως όποια και αν είναι η τελική τους επιλογή, θα υπάρξουν κάποιοι που θα γκρινιάσουν ή που θα ανακαλύψουν σενάρια διαπλοκής και στημένων αποτελεσμάτων. Να είστε λοιπόν βέβαιοι πως δεν τους επηρεάζει κανένα τέτοιο σχόλιο, αυτό που τους ενδιαφέρει μόνο και αποτελεί την βασική ειδοποιός διαφορά με το παρελθόν και το μυστικό της επιτυχίας, είναι το πως θα έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα το Μάιο στο Τορίνο.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις ανακοινώσεις

Πάντως το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την Eurovision αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ζωηρό, αφού το Studio 4 κατάφερε χθες να τρεντάρει στο Twitter ίσως για πρώτη φορά, ενώ και το σχετικό trend της Eurovision 2022 βρίσκεται ψηλά και σήμερα μεταξύ των χρηστών του Twitter στην χώρα μας.

Την επόμενη εβδομάδα τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα συναντήσουν τους πέντε καλλιτέχνες με τις ομάδες τους στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προκειμένου να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες της πρότασης τους, ώστε να καταλήξουν στην συνέχεια σε αυτόν ή αυτήν που θα μας εκπροσωπήσει στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για πλήρη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

 

23 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τina
    Τina says:

    Δεν παρακολουθω τις εκπομπες που λετε οτι διαδιδουν ανυποστατες φημες προτιμω την ιστοσελιδα σας για ολοκληρωμενη και ξεκαθαρη πληροφορηση . Οσο για τους υποψηφιους προτιμω τον good job Nicky και ας θεωρω επιφοβη την μπαλαντα καθως κατα το παρελθον ειχαμε χαμηλο βαθμολογικο αποτελεσμα.

    Απάντηση
  2. Gus
    Gus says:

    Κανείς δεν έκανε αρθρο την αντίδραση του Γκάνου….
    Σε άλλη σελίδα το ίδιο σχόλιο δεν εγκρίθηκε.
    Μα ο ίδιος τα έγραψε …

    Όπως θέλει ο καθένας…

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Με αφορμή το σχόλιο σου, πιστεύω πρέπει να προβληθεί η άποψη του. Εν μέρει έχει τα δίκια του να προβληματίζεται, μαζί και εγώ και άλλοι πολλοί…
      Πώς γίνεται να μιλάμε για απευθείας ανάθεση και να ανακοινώνεται μια 5αδα επικρατέστερων σαν να επρόκειτο για εθνικό τελικό; Η απάντηση για
      λόγους διαφάνειας, δεν επαρκεί. Από τι στιγμή που κάτι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών δεν ξέρουμε αν και σε τι βαθμό υπήρξε διαφάνεια.
      Έπειτα, η Amanda και ο GJN ήταν δύο ονόματα για τα οποία έγιναν εκτενή άρθρα στο site αυτό, ήδη πριν 5 μήνες (!) που καλά καλά δεν έχει αρχίσει η διαδικασία κατάθεσης τραγουδιών.
      Σχετικά με αυτή τη διαδικασία, η Καλομοίρα η οποία ήρθε στην Ελλάδα και προετοιμαζόταν πυρετωδώς για τη Eurovision γιατί πήρε την απόφαση λίγες μέρες πριν να αποσυρθεί; Μήπως ήξερε ότι η απόφαση της ΕΡΤ έχει λίγο πολύ παρθεί;
      Από την άλλη λίγες εβδομάδες πριν την χθεσινή ανακοίνωση, ανέβηκε τελείως ξαφνικά άρθρο στο site με αλλα τρία ονόματα, όχι τόσο γνωστών ερμηνευτών, τα οποία θα μπορούσαν να σταθούν σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό… Ανάμεσα σε αυτά ήταν εκείνο της Lou is και της Drigo…
      Τέλος, εφόσον φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει η άρνηση για έναν εθνικό τελικό; Μήπως τελικά κάτι στραβώσει και δεν επιλέγει η πρωταρχική επιλογή της ΕΡΤ;
      Για να μην παρεξηγηθω, γιατί θα παρεξηγηθεί το σχόλιο μου, αν δηλαδή αναρτηθεί, θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι κατά της εσωτερικής επιλογής, αλλά εφόσον διάλεξε αυτό τον τρόπο η ΕΡΤ (καλως η κακώς θα δείξει) για ποιο λόγο να ανακοινώσει μια 5αδα και μάλιστα 4/5 ονόματα είχαν αναφερθεί στο σάιτ πολύ πριν την χθεσινή ανακοίνωση; όσες χώρες επιλέγουν εσωτερικά, ανακοινώνουν απλά των εκπρόσωπο άντε να ακουστούν και 2-3 ακόμα ονόματα…
      Τέλος, ειναι αυτονόητο ότι αν κάτι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών δεν μπορεί κανένας να μιλήσει για διαφανείς (στο 100%) διαδικασίες. Εξάλλου, η χώρα μας είναι πρωτοπόρος σε λίγο πολύ “στημένες” επιλογές ακόμα και όταν γινόταν εθνικός τελικός. (Χαρακτηριστικό η απόρριψη της Φουρέιρα για τους Argo…)
      Στα θετικά για εμένα είναι ότι υπάρχει μια ποικιλία στα είδη των τραγουδιών και ας ελπίσουμε αυτό που ήδη επέλεξαν να είναι κάτι πολύ δυνατό και να πάμε καλά! Μακάρι του χρόνου, όπως και αν επιλεγεί η συμμετοχή μας να γίνει με το σωστό τρόπο του ορισμού της διαδικασίας είτε αυτό είναι εθνικός τελικός, είτε εσωτερική επιλογή είτε απευθείας ανάθεση…
      ΥΓ: πριν δεχτεί πυρά το σχόλιο μου, αν δημοσιευθεί, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτοί είναι δικοί μου προβληματισμοί τους οποίους θέλω να εκφράσω έχοντας το δικαίωμα του αναγνώστη/σχολιαστή σε αυτόν τον ιστότοπο.

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Θα κάνω αυτό το σχόλιο κ ελπίζω να μην χρειασθεί να αναφερθώ ξανα στο εν λόγω ζήτημα. Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ξανά, ίσως κ να εγκρίνουμε σχόλια, για πράγματα που λέγονται ή αναπαράγονται απο αλλες εκπομπές, σαιτ κλπ που αποδεδειγμένα είναι fake news… Εδω κ καιρό σας έχουμε γράψει πως η επιτροπη εχει αποφασισει τα τραγουδια που προκρινει στην επομενη φάση κ οτι δεν θα γινει εθνικος τελικος (το δευτερο ειδικα σας το λέμε απο το καλοκαιρι). Ναι σας παρουσιασαμε με πλάγιο τροπο τις Lou is κ την Drigo, γτ άμεσα οι ιδιες δεν ηθελαν να πούνε κάτι (οτι δηλωσαν συμμετοχη), πριν η ΕΡΤ ανακοινωσει την 5αδα.
        Για την Αμαντα σας ειπαμε απο το καλοκαιρι κ μάλιστα ηταν κ μια δικη μας προταση στους ανθρωπους της ΕΡΤ κ τον Ηλία Κοκοτό, οποτε ηταν κατι που γνωρίζαμε – οτι θα δηλώσει δλδ συμμετοχη. Για τον GJN επίσης σας παρουσιασαμε αρκετα νωρίς οτι θα καταθεσει προταση, ενω φιλοξενησαμε αρκετες φορες κ δηλωσεις του. Που ειναι το περιεργο δεν μπορω να καταλαβω…Βρίσκεστε σε μια ιστοσελιδα που εχει αποδειξει οτι εχει τις εγκυροτερες πηγες στον χωρο κ προσπαθουμε να σας δινουμε την καλυτερη δυνατη ενημερωση. Αν καποιος δεν θέλει να ξερει τι θα συμβει, μπορει να παρακολουθει τις πρωινες εκπομπες που κατα 80% τα οσα αναφέρουν δεν ισχυουν. Ετσι δεν θα ξέρει ποτε τπτ κ δεν θα εχει κ spoilers. Δεν καταλαβα…ειναι δηλαδη μομφη οτι εχουμε το εγκυροτερο ρεπορταζ; Το θεωρω πολυ αστειο.
        Τωρα οσα αφορα τη διαδικασια, επισης σας ειπαμε πολυ νωρις οτι η ΕΡΤ εχει επιλεξει καποια τραγουδια για την Β φάση και εκει θα γινουν συναντησεις με την επιτροπη για την τελικη επιλογη. Αρα που ειναι το περιεργο κ το παραξενο παλι; Οτι μια εσωτερικη διαδικασια εχει δυο φάσεις; Οποιος πραγματικα πιστευει οτι μια επιτροπη με τον Παπαδημητριου, τον Πετριδη κ τον Απέργη, με την ιστορια που εχουν στην ελληνικη μουσικη, ειναι στημένη τοτε ας πάει να ανοιξει το wikipedia να δει για τι βεληνεκους ανθρωπους μιλαμε. Κ για να τελειωνουμε…η ΕΡΤ ο,τι πράτει (σωστο ή λάθος) το κάνει με μοναδικο σκεπτικο στις αποφάσεις της, πως θα πετυχει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Σας το λεγαμε κ περσι, σας το λέμε κ φέτος.
        οσο αφορα τον εθνικο τελικο…θα σας απογοητευσω αλλα προσωπικα ουτε του χρονου βλέπω να γινεται με όλα οσα συμβαινουν απο χθες…Η ΕΡΤ άνοιξε φετος τη διαδικασια κ αμεσως ειχαμε κατινιες…κατινιες απο τους υποψηφιους, κατινιες απο τους φανς, κατινιες απο τα μιντια…Δεν ειμαστε ετοιμοι για αυτο οοσο κ αν σε καποιους ενοχλει. Απο εδω θα ακουτε μονο αληθειες και οχι αυτα που θέλουν μερικοι να ακουνε..

        Απάντηση
        • Μανώλης
          Μανώλης says:

          Μολονότι έχω διαφωνήσει διαβάζοντας κάποιες απ΄τις θέσεις σου (όσο κι αν αντιλαμβάνομαι και εκτιμώ το σκοπό) καταθέτω ως απλός αναγνώστης ότι είσαι σαφής, ακριβής, έγκυρος, έχεις καλές πηγές, καλά κονέ και δεν το κρυψες κιόλας ποτέ. Μάλιστα, όπως φαίνεται τα χρησιμοποιείς αφ΄ενός για πέφτουν ωραίες προτάσεις στο τραπέζι των υπευθύνων κι αφ΄ετέρου για να ξεστραβώνεις κι εμάς με αποκλειστικά, που ούτε στον ύπνο μας. Ειδικά η δουλειά σου πέρσι στο ελληνικό forum της euro ήταν υποδειγματική. Από τις “απλές” πληροφορίες, μέχρι αυτά που έδινες το βράδυ του τελικού ….. πολύ πριν να….. και μετά σχεδόν απόλυτη ευστοχία… δεν είχα, δεν έχω λόγια, ευχαριστώ!
          Τώρα, πολλοί Έλληνες eurofans είναι χοντροκέφαλοι. Θέλουν ίσως το καλύτερο, αλλά επειδή περιμένουν πάντα το χειρότερο, θα φτιάξει το κεφάλι τους ότι θεωρία συνωμοσίας να ΄ναι για να το υποστηρίξει. Και μοιραία όσο και να τους τα σπας, όσες φορές και να τα επαναλαμβάνεις, το μυαλό τους θα μπερδεύεται ακόμα περισσότερο.
          Και θα φταις
          Για την επιτυχία

          Συνέχισε την καλή δουλειά

          Απάντηση
          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Φίλε μου σε ευχαριστώ..Ξέρεις κάτι πολλοί νομίζουν ότι εμείς έχουμε κάποιο όφελος από όλο αυτό..Ούτε διαφημίσεις έχουμε στο σάιτ μας ούτε χορηγούμενες ούτε τπτ.Ειμαστε μια παρέα που απλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε κ αμοιβή μας πραγματικά είναι να προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε με σωστές πληροφορίες. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι το άδικο.
            Υγ…Από εκεί με μπλοκαραν γτ δεν τους άρεσε η αλήθεια πως πρόκειται για ένα φόρουμ που έχουν εμμονή με την dream team. Φαντάζομαι κ τώρα τι λένε…
            Υγ2. Η διαφωνία φίλε μου δίνει υγεία κ ουσία στο διάλογο, το θέμα είναι να μην υπάρχει κακεντρέχεια. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

        • Κωνσταντίνος
          Κωνσταντίνος says:

          Δεν περίμενα μία τόσο εκτενή απάντηση. Ευχαριστώ!!
          Εγώ απλώς βρήκα πάτημα να εκφράσω κάποιες δικές μου σκέψεις για όλα αυτά που ακούγονται και έχοντας πλέον και τα 5 αυτά ονόματα. Δεν θεωρώ κατινιά να εκφράσω κάτι που με προβληματίζει. Ο τρόπος που έγινε από εναν εκ των υπόλοιπων υποψηφίων ήταν κάπως υπερβολικός αλλά προσωπικά το δικαιολογώ ως έναν βαθμό σε συνδυασμό με την όποια πικρία. Τα media από την άλλη είναι media. Δεν έκρινα προσωπικά ποτέ τη δουλειά σας ή την ακρίβεια των όσο λέτε σαν site (για αυτό εξάλλου βρίσκομαι εδώ και σχολιάζω) απλώς ακόμα κολλάω σε κάποια πράγματα όπως το ότι η ανακοίνωση των 5 υποψηφίων ήταν περιττή διαδικασία για μια εσωτερική επιλογή και ότι απο τη στιγμή που κάτι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι γίνεται στο παρασκήνιο. Αυτό δεν συνεπάγεται μια απόλυτα στημένα διαδικασία, αλλά σίγουρα εκτός από μουσικά κριτήρια υπάρχουν και υποκειμενικά. Έστω ότι δύο κομμάτια είναι άρτια μουσικά και το ένα είναι μπαλάντα ενώ το άλλο ποπ, αν ο Χ κριτής αρέσκεται σε μπαλάντες προφανώς και θα προτιμήσει το πρώτο. Επίσης αυτό που συνεχίζω να μην καταλαβαίνω είναι ότι όπως αναφέρθηκε χθες στην εκπομπή η διαδικασία για την φάση Β έγινε με ψηφοφορία των μελών άρα αυτα τα 5 κομμάτια κατατάχθηκαν κάπως, τι μπορεί να αλλάξει τόσο ώστε τελικά να επιλέξουν αυτό που κατέταξαν 4ο στην Α φάση, απο τη στιγμή μάλιστα που ζήτησαν ολοκληρωμένες προτάσεις από τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν… Αυτά όλα είναι προβληματισμοί, ούτε ιντριγκες ούτε κατινιές ουτε κακίες ούτε τίποτα, τουλάχιστον από πλευράς μου. Θεωρώ απίθανο να μην επιλέξουν τελικά την συμμετοχή που κατέταξαν 1η στην Α φάση, ή έστω την 2η, επομένως αυτή η ανακοίνωση ήταν λίγο ανούσια, ούτε θα ακούγονταν γκρίνιες ότι αργεί η ερτ για την ανακοίνωση του ονόματος εξάλλου συνήθως αυτό γίνετε Δεκεμβρη η αρχες Γενάρη. Ένα απλό όνομα και μετέπειτα το τραγούδι θα ήταν to the point. Πάντως λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ποιος είναι το μεγάλου φαβορί και δεν είναι κρυφό…
          Ελπίζω, όπως και όλοι για μια καλή συμμετοχή και ένα καλό αποτέλεσμα. Εξάλλου και εσείς έχετε αναφέρει ότι στόχος της ΕΡΤ είναι μια ακόμα καλύτερη θέση της 10ης με την Στεφανία, άρα οτιδήποτε πιο χαμηλά θα θεωρηθεί βαθμολογική αποτυχία. Όπως και να έχει είναι πολύ νωρίς για αυτά! Καλή επιτυχία ας ευχηθούμε για την ώρα!!

          Απάντηση
          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Εντελώς καλοπιστα θα σου πω ότι όσα αναφέρεις είναι άσχετα κ προσπαθείς να αντιληφθείς πράγματα κ να ενώσεις τέλειες που δεν υπάρχουν. Άντε να το πω κ αυτό. Είπε ποτέ η επιτροπή πως ψήφισε τα τραγούδια; Αν δλδ βαθμολόγησε ή αν απλά επέλεξαν τα μέλη της αυτά που θεωρούσαν άρτια; Όχι. Εσύ γτ λοιπόν βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα; Τα μέλη λοιπόν δεν έδωδαν βαθμολογία, ψήφιζαν απλά ναι ή όχι. Τα πέντε λοιπόν αυτά τραγούδια ήταν αυτά που πήραν τα περισσότερα ναι. Επίσης στο δεύτερο σκέλος του σεναρίου σου, η Γιουροβίζιον δεν είναι μόνο τραγούδι, είναι κ βιζιον όπως λέει κ το όνομα της. Όλα λοιπόν μπορούν να αλλάξουν όταν θα τεθεί κ το θέμα του βιζιον. Ελπίζω να σε κάλυψα. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω λοιπόν μην σχολιάζεις με πράγματα που δεν έχουμε γράψει εδώ κ υπάρχουν σε άλλα σάιτ κ εκπομπές. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που γράφουμε εδώ κ όποιος διαβάζει αυτά που γράφαμε εδώ κ καιρό κ ήξερε τι θα γίνει κ κανένα ερωτηματικό δεν πρέπει να έχει, αφού όλα ήταν γνωστά.

          • Μανώλης
            Μανώλης says:

            Φίλε Κωνσταντίνε, η ανακοίνωση των 5 υποψηφίων μόνο περιττή δεν ήταν. Αν μη τι άλλο, τα ονόματα ξανακυκλοφόρησαν σε ξένα sitew, ακούστηκαν οι δουλειές των καλλιτεχνών, οι eurofans τους μαθαίνουν, εκφράζουν προτιμήσεις, κι η πλευρά μας καταγράφει τάσεις. Γνώμη μου

            @Giannis Κι εμένα με μπλόκαραν λίγες μέρες μετά τον τελικό, χα

          • Μανώλης
            Μανώλης says:

            Υπέθεσα πως επειδή δε σχολίαζα και δεν είχα δώσει στίγμα. Μόνο like έκανα σε ότι μου άρεσε, κυρίως στις πληροφορίες σου. Γενικά πρέπει να έπεσε πολύ τσεκούρι και τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει καν thread για τη φετινή euro.
            Φανταστικό πάντως πως κάποιοι από κει, που σιχαίνονταν d.t. οραματίζονταν ταυτόχρονα g,j,n, ως άπιαστο όνειρο. Άραγε τώρα πως βλέπουν το collab;
            Ρε φίλε κι εκεί πάλι είχες ανοιχτά αυτιά, το κουβέντιασες στο forum, και λίγο καιρό μετά το έκανες άρθρο εδώ. Κι όχι μόνο, υποθέτω..
            Γιάννη κάνεις καλή δουλειά κι ενδιαφέρεσαι και κάποιοι το έχουμε καρατσεκάρει και το εκτιμούμε.
            Αυτά από μένα

          • Κωνσταντίνος
            Κωνσταντίνος says:

            Μανώλη, αν το δούμε από την οπτική της έμμεσης προώθησης που δέχεται η ελληνική συμμετοχή (όποιος και αν τους 5 τελικά επιλεγεί) τότε ναι ίσως να μην ήταν τελείως περιττή. Ίσως να ήταν ένας τρόπος να ακουστεί πολύ νωρίς η Ελλάδα στα ξένα sites, όπως λες, όπως συνέβη πέρυσι με την ανακοίνωση του ενός από τα 5 υποψηφίων κομματιών της Στεφανίας.
            Ελπίζω για κάτι δυνατό, που θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα όπως επιθυμεί η ΕΡΤ. Καλή επιτυχία και στους 5 και είμαστε εν αναμονει!!

        • John Kou.
          John Kou. says:

          Εγώ την κακία μου θα την πω. Δεν θεωρώ καθόλου δίκαιο το ότι μια σελίδα απο φανς (όχι συγκεκριμένα αυτή η ιστοσελίδα άλλα και ο OGAE Greece να ήταν ή ακόμη και οι wiwibloggs) έχει λόγο στην επιλογή του τραγουδιού. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει η επιτροπή – που καλώς η κακώς μην όντας δραστήριοι άνθρωποι (από όσο ξέρουμε τουλάχιστον) στα φαν site μπορούν να πάρουν μια πιο αντικειμενική άποψη χωρίς να έχουν στο νου τους την επιρροή του καθενός ή να σκέφτονται “αυτό θα αρέσει στους φαν”. Χεστήκαμε. Το τραγούδι και ο τραγούδιστής να είναι ένα δυνατό, οργανικό πακέτο είναι υπερ αρκετο και μακράν πιο αξιόπιστο από το fanservice (βλέπε Μάλτα). Η αλήθεια είναι ότι ήδη μου ξύνιζε το ενδεχόμενο να μας εκπροσωπήσει η Αμάντα λόγω του ότι είναι πρόσωπο της διασποράς και το ενδεχόμενο να πάει άλλο ένα πρόσωπο
          της διασποράς δεν με ελκύει καθόλουναλλά τώρα που έμαθα (έμαθα… ήδη φανερό ήταν εκ μέρους σας αλλά με το σχόλιο επιβεβαιωσατε τη διάσταση του θέματος) ότι έγινε τόση προώθηση για αυτήν θα ήταν τρομερή αδικία και κάθε άλλο παρά καλές εντυπώσεις θα μου δώσει για την ΕΡΤ. Γιατί ουσιαστικά ναι μεν μπορούμε να λέμε ότι το site δίνει έγκυρες πηγές αλλά τι από αυτό είναι έγκυρη γνώση και τι απευθείας επιρροή; Εάν η Αμάντα επιλεχθεί εν τέλη θα είναι γιατι όντως έχει το καλύτερο πακέτο ή γιατί έγινε τόσο έντονη προώθηση για αυτήν (που η αλήθεια είναι ότι αν και δεν είναι το νο.1 φαβορί για να επιλεχθεί, η προώθηση που έχει γίνει για μια άγνωστη ομογενή θυμίζει πολύ Στεφανία και 2020 οπότε και επιλέχθηκε);Δεν έχω σκοπό να κράξω την ΕΡΤ (δεν είναι ΟΛΑ τα αρνητικά σχόλια κραξιμο) και προπαντώς δεν πιστεύω τα μίντια. Αλλά οι φανς είναι φανς και η επιτροπή είναι επιτροπή. Δεν έχετε λόγο ούτε εσείς ούτε έχω λόγο εγώ ούτε οποιοσδήποτε τυχαίος να επηρρεάσει την επιλογή ειδικών όπως λέτε με προτάσεις και προώθηση. Σίγουρα και βεβαίως ο Goοd Job Nicky έχει λάβει τρομερή προώθηση και αυτός αλλά δεν τον προτεινε φαν με μέσο να συμμετάσχει ούτε υπήρχε χρόνια προώθηση από φανς να παέι (πριν κάτι μήνες δεν είχα ακούσει κανέναν να λέει για καταθεσή του, η Evangelia ακουγόταν πιο έντονα ας φανταστεί κανείς). Αυτό ήθελα να πω. Και δεν με νοιάζει το αν και πότε θα γίνει εθνικός τελικός αλλά, εάν είναι δεν γίνεται επειδή ο καθένας λέει τα παραπονά ρου καήκαμε. Καλώς ή κακώς έχει ένα πολύ μεγάλο θετικό ο εθνικός τελικός που είναι το ότι ακούμε live τον ερμηνευτή)

          Απάντηση
          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Προφανώς κοροϊδεύεις γτ αν τα λες αυτα σοβαρά το θεωρώ πολύ αστειο. Κάθε χρόνο πολλά γιουρο σάιτ κάνουν τις προτάσεις τους κ φυσικά επαφίεται στον καλλιτέχνη αν θελήσει να στείλει κομμάτι ή όχι. Πιστεύεις σοβαρά ότι ο Παπαδημητρίου, ο Απέργης κ ο Πετρίδης αποφάσισαν ότι το τραγούδι της Αμαντας είναι καλό κ την προκριναν στην πεντάδα γτ εμείς τον Ιούνιο την προτείναμε; Χαχαχα είναι πολύ αστείο. Κατά ταλλα είναι πολύ θετικό ότι δεν σου αρέσει, αν τελικά πάει φυσικά, γτ εσύ συγκεκριμένα κατεθαβες την Στεφανία μέχρι κ λίγες ώρες πριν τον τελικό, οπότε άσε λίγο την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, γτ πάλι βλέπω να πέφτεις έξω.

  3. John Kou.
    John Kou. says:

    Είτε θυμάσαι λάθος ή θες να με βγάλεις κακό αλλά εγώ τη Στεφανία δεν τη κατέθαβα. Μου άρεσε που επιλέχθηκε εξαρχής? Όχι. Αλλά πότε δεν είπα κάτι εναντίον της. Το τραγούδι της μου άρεσε και η ίδια μου άρεσε. Όλες οι απόψεις μου ήταν κατευθυνόμενες στον Φωκά και το staging του (το οποίο ακόμη κι αν μας έβαλε 10αδα κατ’εμέ δεν ήταν καλό) και στις αποφάσεις της ΕΡΤ (να μην δείξει το performance της Στεφανίας μαζί με τις άλλες αλλά αντί για αυτό να δείξει μια επεξεργασμένη βερσιόν της ερμηνείας μέρες μετά γιατί? γιατί θα πιάσει νούμερα τάχα μου). Ποτέ δεν έκρινα τη Στεφανία. Και όταν τελικά με έβγαλε λάθος στις προβλέψεις μου παραδέχτηκα ότι βγήκα λάθος και χάρηκα που βγήκα λάθος και μπήκε δεκάδα αντί για 20αδα στην καλύτερη (που παρεπιπτόντως η Στεφανία η ίδια ήταν ο μόνος λόγος που μια χαμηλή θέση της Ελλάδας θα με στεναχωρούσε πέρυσι, σιγά μη λυπόμουν για Φωκά και Κοντόπουλο) και χάρηκα που πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό δεν αναιρεί το ότι το staging δε μου άρεσε και δεν μου αρέσει και τώρα αλλά ούτε σημαίνει ότι έθαψα την Στεφανία. Και ξεχνάς κάτι βασικό. Τα άλλα site είναι fan sites τα οποία δεν έχουν μέσο με κάποια χώρα (υπάρχουν και προφανείς εξαιρέσεις τις οποίες επίσης δεν υποστηρίζω, ξαναλέω οι φανς είναι φανς και δεν τους πέφτει λόγος να αποφασίζουν) οπότε ακόμη και αν αποφάσισαν ότι όντως είναι καλό πακέτο (που στην τελική μπορεί και είναι, ποιός ξέρει, εμένα αλλού είναι οι ενστάσεις μου όχι στο πόσο καλή είναι), πόσο από αυτό είναι ότι όντως η Αμάντα είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή? Εγώ αυτό ανοιχτά σου λέω το αμφισβητώ. Ανεξάρτητα το πόσο ωραίο τραγούδι έχει η Αμάντα ή πόσο καλή παρουσία είναι, γιατί στην τελική μπορεί να μου αρέσει πολύ. Αλλά όπως και με το τελικό αποτέλεσμα με τη Στεφανία, αυτό δεν αναιρεί το ότι έχω τις ενστάσεις μου (κι ας λες ότι αλλαξοπίστησα ή ότι να ναι με τη Στεφανία με το που είδα καλό αποτέλεσμα, αν και προφανώς τα θυμάσαι λάθος γιατί το “θάψιμο” στοχεύονταν αλλού τελείως και δεν εξανεμίστηκε με το που είδα 10αδα). Αν εσύ αν θες αυτό να το θεωρήσεις (κατά)θάψιμο, do you.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      John Kou. says:(Edit)
      22 Μαΐου, 2021 at 6:45 μμ
      Ολόκληρες τις σκέψεις μου τις κρατάω για μετά τα αποτελέσματα αλλά για τώρα θα πω αυτό: Δεν θα πάρουμε καλή θέση όσο promotion και hype να κάνετε. Τώρα δυστυχώς στόχος της Στεφανίας και το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι να βελτιώσει τη θέση της Κατερίνας και έστω να μπει στην 20αδα, πιο πάνω δεν φτάνει με τίποτα. Από τη μία χαίρομαι για αυτό γιατί η Dream Team παίρνει επιτέλους αυτό που τους αξίζει αλλά από την άλλη λυπάμαι πάρα πολυ για τη Στεφανία διότι καλώς ή κακώς είναι ένα νέο, φρέσκο κορίτσι που φαίνεται είχε όλη την καλή διάθεση να δουλέψει και τα δώσει όλα και τελικά θα χαντακωθεί γιατί? Λόγω του green screen. Συν του ότι προσωπικά εμένα μου φαίνεται εξουθενωμένη και φαίνεται δεν είχε την ευκαιρία να το ζήσει και να το χαρεί αλλά αντί για αυτού έφαγε όλη την ενέργειά της να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του Φωκά. Μου φαίνεται ότι ανυπομονεί περισσότερο να τελειώσει όλο αυτό παρά να πάει να τραγουδήσει μπροστά σε τόσο κοινό. Κάτι που ξανά είναι κρίμα γιατί εδώ και δύο χρόνια φαινόταν τόσο χαρούμενη και πρόθυμη να δώσει το performance της ζωής της και τελικά…

      Απάντηση
      • John Kou.
        John Kou. says:

        Τώρα και καλά μου την είπες? Με ξεσκέπασες ως ψεύτη και καλά? Γιατί αν μη τι άλλο με επιβεβαιώνεις. Ότι πολύ απλά ΔΕΝ είπα τίποτα κακό για τη Στεφανία πόσο μάλλον να την έθαψα, όλο το “θάψιμο” πήγε στην Dream Team που αφού έψαξες να βρεις σχόλιο μου ψάξε πόσοι άλλοι καμάρωναν την Dream Team, εκτός κι αν και αυτοί είχαν καταθάψει τη Στεφανία. Και έχω σχολιάσει και μετά τον τελικό όπου παραδέχτηκα ότι έπεσα έξω στις προβλέψεις μου. Αλλά το ότι έπεσα έξω δεν αλλάζει το ότι δεν μου άρεσε αυτό που είχα δει το Μάιο και ούτε το έκρυψα. Και γενικά πως μετέφερες την κουβέντα από τις απόψεις στις προβλέψεις και τα αποτελέσματα ένας θεός ξέρει. Ούτε καν προέβλεψα κάτι και ούτε ΚΑΝ ανέφερα τα αποτελέσματα του ΜΑΙΟΥ από τώρα μισό χρόνο πριν. Και ούτε έκανα την πρόβλεψη της ζωής μου ότι η Αμάντα όχι μόνο θα μας εκπροσωπήσει αλλά και θα χαντακωθούμε ή οτιδήποτε άλλο για να λες ότι ανοίγομαι και ότι θα φάω κουβά. Η προειδοποίησή σου είναι απλώς εκτός τόπου τελείως. Εγώ απλώς εξέφρασα ενστάσεις, το πόσο καλά θα τα πάει εφόσον και εάν επιλεχθεί είναι τελείως άσχετο με αυτά που εγώ εκφράζω αυτή τη στιγμή. Εγώ λέω ότι παρατηρείται έντονη προώθηση για αυτήν, κάτι που θεωρώ άδικο γιατί γίνεται από φανς με μέσο στην φορέα. Καμία απολύτως σχέση με πρόβλεψη και λοιπά. Το να κάνω τις προβλέψεις που είχα κάνει στο σχόλιο που τόσο κόπο έκανες να βρείς θα ήταν άτοπο όταν δεν έχουμε τραγούδι, τραγουδιστή και ανταγωνισμό. Να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Aυτο προσπαθω τοσο καιρο να σου πω..πως εσυ αναφερεσαι σε υποκειμενικες αποψεις κ γνωμες κ εμεις αναφερομαστε σε γεγονοτα. Καμια εντονη προωθηση δεν εχουμε για αυτην…αν μετρησεις τα αρθρα μας πχ θα δεις πως για τον Νικολα εχουμε πολλα περισσοτερα, αλλα ακομα κ εμεις να την γουσταραμε για τους χ, ψ λογους, νομιζεις οτι ενδιαφερει το Χ μέλος της επιτροπης ή φανταζεσαι πως ο Παπαδημητριου κ ο Πετριδης ειναι ολη μερα στο eurovisionfun κ διαβαζουν τα αρθρα μας; Μαλλον το προβλημα σου θα ειναι οτι ενδεχεται μια προταση που καναμε εμεις τλκ να επιλεγει γτ θα ειναι εν τελει η καλυτερη συμφωνα με την επιτροπη. Πες το ξεκαθαρα μην ντρεπεσαι.
          ΥΓ Προσωπικα θα ειμαι εξισου χαρουμενος ειτε πάει ο Νικόλας, είτε η Αμαντα. Θα πάρουμε μία πολυ καλη θεση κ με τους 2.

          Απάντηση
          • John Kou.
            John Kou. says:

            Πότε ντράπηκα να το πω; Εγώ τόση ώρα αυτό λέω. Και όχι δεν το πιστεύω καθόλου ότι κάθονται τα μέλη επαγγελματικής επιτροπής να διαβάζουν fan sites αλλά ξαναλέω εσείς προφανώς γνωρίζετε άτομα στην ΕΡΤ έξω από το site. Και δεν κάθομαι να μετρήσω άρθρα γιατί δεν είναι αυτό το point που θέλω να βγάλω. Εγώ λέω ότι για κάποιον όσο άγνωστο όσο η Αμάντα , παίρνει πολλή προώθηση. Γιατί αν σκεφτείς οι άλλοι υποψήφιοι οι οποίοι δημοσιοποιήθηκαν είχαν έστω κάποιο έδαφος να “πατήσουν”: Ο Good Job Nicky και η Marseux είναι ανερχόμενα ονόματα στην Ελληνική σκηνή, η Joanne ήταν στο the Voice, ο Ηλίας και ο Χριστοφόρου είχαν ξαναπάει στη Eurovision, ο Νίκος Γκάνος είναι ο Νίκος Γκάνος και ακόμη και η Evangelia είχε 1 ή δύο τραγούδια τα οποία είχαν την επιτυχία τους στο Ελληνικό κοινό. Οπότε όλοι αυτοί βγάζει νόημα η προώθησή τους. Η Αμάντα όμως; Ξέρουμε ότι υπήρχαν και άλλες συμμετοχές πέρα από αυτές που προανέφερα (μεταξύ αυτών και η Lou is και η Drigo) και ας μη γελιόμαστε, η Αμάντα δεν ήταν πιο γνωστή από αυτές. Οπότε αυτό λέω, ότι για κάποια τόσο άγνωστη, έχει προωθηθεί πολύ.

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Ναι κ το προβλημα σου ποιο είναι; Ότι μας άρεσε η Αμάντα κ την προτείναμε ή ότι έστειλε τραγούδι κ άρεσε στην επιτροπή ή ότι υπάρχει η πιθανότητα να πάει κάποιος που προτείναμε; Αν ισχύει το τελευταίο έχω έναν πολύ καλό ψυχοθεραπευτή.

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *