Ισπανία: Τέσσερα χρόνια με το Benidorm Fest εξασφάλισε η δημόσια τηλεόραση της χώρας!

O ραδιοτηλεοπτικος φορέας της Ισπανίας, RTVE αποκάλυψε ότι συμφώνησε με τη Generalitat Valenciana να πραγματοποιήσει τέσσερις εκδόσεις του Benidorm Fest.

Χθες στο συνέδριο που πραγματοποιηθηκε (Eurovisión, el festival que quieres), το RTVE αποκάλυψε ότι έχει υπογράψει τετραετής συμφωνία με τη Generalitat Valenciana για το Benidorm Fest. Η συμφωνία σημαίνει ότι ο διαγωνισμός που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2022 πρόκειται να διεξαχθεί μέχρι το 2026. Η συμφωνία δείχνει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για τη μετατροπή της εκδήλωσης σε έναν ευρέως γνωστό διαγωνισμό.

Όσον αφορά τη μορφή του διαγωνισμού, αναφέρθηκε επίσης κατά τη συζήτηση ότι τα πλήρη αποτελέσματα του διαγωνισμού ενδέχεται να μην αποκαλυφθούν, για να κάνουν τους καλλιτέχνες πιο άνετα να συμμετέχουν. Έχει ήδη προγραμματιστεί ότι θα ανακοινωθεί μόνο ο νικητής και δεν θα γνωρίζουμε σε τι θέσεις κατέληξαν τα υπόλοιπα έντεκα τραγούδια.

Επίσης το RTVE ανακοίνωσε ότι οι J Cruz, Tony Sánchez-Ohlsson και Zahara θα βοηθήσουν στην επιλογή των δώδεκα συμμετοχών που θα διαγωνιστούν στο Benidorm Fest.

  • J Cruz – Συνθέτης που έχει δουλέψει με τους RVFV, Nyno Vargas, Ñengo Flow, Mariah Angeliq, Ana Mena, Lérica, Rasel και Robledo
  • Tony Sánchez-Ohlsson – Τραγουδοποιός που συνέγραψε τις συμμετοχές της Ισπανίας για τη Eurovision 2012 και 2015
  • Zahara – Ένας indie μουσικός που έχει  έξι άλμπουμ.

Κανένας από τους τρεις συμβούλους δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί στο Benidorm Fest. Ο στόχος των τριών συμβούλων είναι να αλλάξει η αντίληψη του ισπανικού κοινού για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ως μέρος της ανανεωμένης προσέγγισης του RTVE στον διαγωνισμό.

Το παράθυρο υποβολών για το Benidorm Fest είναι ακόμη ανοιχτό. Οι ενδιαφερόμενοι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί έχουν προθεσμία έως τις 10 Νοεμβρίου για να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στο RTVE.

Πηγή: Eurovoix

1 reply
  1. savvas
    savvas says:

    Καλοπροαίρετα, “έχει υπογράψει τετραετή (και όχι τετραετήΣ συμφωνία”). Επίσης, αν είναι 4ετής, τότε μιλάμε για 2022-2023-2024-2025 και όχι και το 2026.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *