Μονακό: Επιστρέφει στη Eurovision τo 2023!

Κι όμως είναι αληθινό. Η επιστροφή του Μονακό στη σκηνή της Eurovision είναι προ των πυλών!

Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη ειδησεογραφική ιστοσελίδα της χώρας, φαίνεται ότι ετοιμάζεται ξανά η επιστροφή του Μονακό στη Eurovision! Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2022 των Μονεγάσκων, όπου μέσα εμπεριέχεται κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ για να ξεκινήσει η αίτηση του Πριγκιπάτου στο Διαγωνισμό της  Eurovision 2023.

Το Πριγκιπάτο έχει ήδη εκπροσωπηθεί περισσότερες από 20 φορές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Και προφανώς,  η επιστροφή προαναγγέλλεται για το 2023!

Οι πιο δύσπιστοι μπορούν να δούνε την σχετική αναφορά στην σελίδα 83-84, του σχεδίου του προϋπολογισμού ΕΔΩ.

Πίσω στο 1971…

“Όλοι έχουμε ένα παγκάκι, ένα δέντρο ή έναν δρόμο, όπου λικνίζαμε τα όνειρά μας...” Ίσως θυμάστε το τραγούδι της Séverine. Στις 3 Απριλίου 1971 ακριβώς, η τραγουδίστρια κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το “Un Banc, Un Arbre, Un Route” και με τα χρώματα του Πριγκιπάτου, φέρνοντας τη μοναδική του νίκη. Αν και το Πριγκιπάτο δεν διοργάνωσε ποτέ τον διαγωνισμό σε επικράτεια των Μονεγάσκων, η ερυθρόλευκη σημαία έχει εκπροσωπηθεί περισσότερες από είκοσι φορές.

Τα «αστέρια» που εκπροσώπησαν το Μονακό

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές ποιος τραγουδιστής θα μπορούσε να εκπροσωπήσει το Μονακό το 2023, αρκετοί καλλιτέχνες, λίγο πολύ γνωστοί, έχουν ήδη εκπροσωπήσει τα χρώματα του Πριγκιπάτου τις τελευταίες δεκαετίες.

Η πρώτη προσπάθεια χρονολογείται το 1959. Ο Ζακ Πιλς και το τραγούδι “Mon ami Pierrot” εκπροσωπούν το Πριγκιπάτο. O Γάλλος τραγουδιστής πάντως κατατάσσεται τελευταίος από τους έντεκα υποψηφίους. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1963, ήταν η Φρανσουάζ Χάρντι που εκπροσώπησε το Μονακό στον διαγωνισμό που γινόταν τότε στο Λονδίνο. H Γαλλίδα καλλιτέχνης τερμάτισε σε 16 συνολικά τραγούδια. Το 1967, επιλέχθηκε η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια της τηλεόρασης, Minouche Barelli (κόρη του πολιτογραφημένου Μονεγάσκου μαέστρου Aimé Barelli), εκπροσωπεί το Μονακό με το τραγούδι “Boum Badaboum” που έγραψε και συνέθεσε ο Serge Gainsbourg. Έρχεται επίσης πέμπτη.

Από τη Michèle Torr… στη Séverine Ferrer

Ένα άλλο αστέρι της εποχής, η Michèle Torr εκπροσώπησε το Μονακό το 1977 με το τραγούδι “Une Petite Française” τερματίζοντας τέταρτη στη βαθμολογία σε 18 τραγούδια. Η τελευταία εμφάνιση του Μονακό στη Eurovision χρονολογείται το 2006 με το τραγούδι “Coco Dance” που ερμήνευσε η Séverine Ferrer. Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτός ο τραγουδισμένος τίτλος (μισός στα Ταϊτικά, μισός στα Γαλλικά) δεν συγκίνησε ιδιαίτερα, αφού δεν ήταν μέρος των δέκα πρώτων τραγουδιών που προκρίθηκαν στον τελικό.

Πηγή: lobservateurdemonaco.com

 

Η νίκη του Μονακό στη Eurovision το 1971:

Ποια η γνώμη σας για την επιστροφή του Μονακό στη σκηνή της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωστας
    Κωστας says:

    Εξεπλάγην θετικά ή αλήθεια είναι για αυτήν την επιστροφή καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να επιστρέφει μια χώρα στον θεσμό μετά από μια πολυετή απουσία μετά τη Ιταλία φυσικά

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Χαίρομαι!
    1960 και 1963 οι αγαπημένες μου συμμετοχές από το πριγκιπάτο. Και το νικητήριο τους το 1971 οκ, αν και δε με ενθουσιάζει.
    Welcome back! (αν και απ’ ότι καταλαβαίνω μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *