Ρουμανία: Στις 5 Μαρτίου ο τελικός του Selecţia Naţională 2022!

Πριν από λίγες μέρες, η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας, TVR, ανακοίνωσε ότι ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας θα προκύψει μέσα από το Selecţia Naţională.

Η υποβολή τραγουδιών για συμμετοχή στον εθνικό τελικό, ξεκινάει από αύριο 26 Νοεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Σήμερα η TVR, προχώρησε στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών για τη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της χώρας για την Eurovision 2022.

Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως αναφέρουν ότι:

  • Ο τελικός του Selecţia Naţională θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου 2022, με ολόκληρη την επιλογή να έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών.
  • Συνολικά 45 τραγούδια θα διαγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν τη Ρουμανία στη Eurovision 2022.
  • Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.
  • Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από πέντε μέλη θα ακούσει όλα τα τραγούδια που θα έχουν υποβληθεί. Θα επιλεγούν συνολικά 45 τραγούδια, που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της επιλογής.
  • Τα αποτελέσματα αυτά θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 23 Δεκεμβρίου.
  • Και τα 45 τραγούδια θα διαγωνιστούν στη συνέχεια σε έναν Ημιτελικό, αποτελούμενο από δύο μέρη.
  • Από τις 5 έως τις 10 Φεβρουαρίου, η κριτική επιτροπή και το κοινό θα μπορούν να ψηφίζουν διαδικτυακά για τις αγαπημένες τους συμμετοχές.
  • Από τα 45 τραγούδια, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 15 τραγούδια για να προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος του Ημιτελικού, ενώ το κοινό θα επιλέξει πέντε τραγούδια, μέσω της σελίδας της Ρουμανίας για την Eurovision στο Facebook.
  • Στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ένας Ημιτελικός, με τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις των 20 τραγουδιών που θα έχουν επιλεγεί. Εκεί μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει δέκα τραγούδια για να περάσουν στον τελικό, ενώ θα ανακοινώνονται και οι βαθμοί της κάθε συμμετοχής.
  • Στον Τελικό του Selecţia Naţională, ο νικητής που θα εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, θα καθοριστεί με συνδυασμό ψηφοφορίας του κοινού και κριτικής επιτροπής.

Η Ρουμανία θέλει διακαώς ένα καλό αποτέλεσμα στην επερχόμενη διοργάνωση, καθώς έχει να βρεθεί στον Μεγάλο Τελικό από το 2017. Τότε την χώρα εκπροσώπησαν οι Ilinca ft. Alex Florea με το τραγούδι “Yodel It!”, όπου κατέκτησαν την 7η θέση με 282 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: TVR

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *