American Song Contest: Η ημερομηνία του πρώτου show και περισσότερες λεπτομέρειες

Οι Αμερικανοί (και η Σουηδία) τα δίνουν όλα: Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, όταν η Ευρώπη θα βρίσκεται στην καυτή προκριματική φάση, ξεκινά ο πρώτος Αμερικάνικος Διαγωνισμός Τραγουδιού, American Song Contest! 50 Αμερικάνικες πολιτείες, πέντε Αμερικανικά εδάφη και η πρωτεύουσα Washington D.C.  θα διαγνωστούν για πρώτη φορά στα πρώτυπα της Eurovision για το βραβείο του καλύτερου αμερικανικού τραγουδιού. Συνολικά σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρχουν τρία προκριματικά shows, ημιτελικοί και ένας Μεγάλος Τελικός, οι οποίο θα μεταδοθούν από το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Όπως και στην Eurovision, το San Remo και το Melodifestivalen, ο νικητής θα καθοριστεί από ένα μείγμα ψήφων του κοινού και της επιτροπής. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των ημιτελικών και του τελικου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μόνο 10 πολιτείες ή υπερπόντια εδάφη θα φτάσουν στον τελικό.

Η ακριβής ημερομηνία του τελικού δεν έχει επίσης οριστεί ακόμη, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πού θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ωστόσο, ως τόποι διεξαγωγής εξετάζονται η Ατλάντα και το Λος Άντζελες. Ο νικητής, παρεμπιπτόντως, θα μπορούσε στη συνέχεια να εμφανιστεί στο Τορίνο στην Eurovision, όπως δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της EBU Dave Goodman σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Πίσω από το ASCβρίσκονται Αμερικανοί και Σουηδοί παραγωγοί μεταξύ των οποίων, όπως γνωρίζουμε, ο Christer Björkman, ο οποίος παρήγαγε με επιτυχία το Melodifestivalen στη Σουηδία για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το 2021. Το παράθυρο υποβολής αιτήσεων άνοιξε ήδη τον περασμένο Μάιο για σόλο καλλιτέχνες, ντουέτα ή συγκροτήματα. Ορισμένες πολιτείες, όπως η Φλόριντα, ενθάρρυναν ενεργά τους καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση.

 

Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού αρχίζει λοιπόν να παίρνει σάρκα και οστά. Τι πιστεύετε; Θα έχει την επιτυχία της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια. 

Πηγή: esc-kompakt

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *