Editorial: Ας κυκλοφορήσει ο Νίκος Γκάνος το τραγούδι του για να αποδείξει πως αδικήθηκε!

Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα ακόμα και την ώρα που πατούσα το πλήκτρο της δημοσίευσης αν έπρεπε να γράψω αυτό το άρθρο ή όχι. Τα όσα όμως συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της λογικής και του μέσου συνετού ανθρώπου, όρια βέβαια που γενικά έχουν ξεπεραστεί σε αυτή την χώρα, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση. Φυσικά αναφέρομαι στο ζήτημα των ανακοινώσεων της ΕΡΤ για τους πέντε καλλιτέχνες που συνεχίζουν να διεκδικούν την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022 και τις “καταγγελίες” ενός εκ των συμμετεχόντων, που έχουν μεταβληθεί σε bullying και οικογενειακό ρατσισμό για έναν εκ των πέντε φιναλίστ.

Ας τα δούμε όμως όλα από την αρχή. Παρακολουθώντας την συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Γκάνος σήμερα στην εκπομπή του Mega, Τι Λες Τώρα, τον είδα τρεις τέσσερις φορές να αναφέρεται σε μία κουμπαριά, η οποία κατά βάση είναι και ο λόγος που αντιδρά. Προτού όμως πούμε για αυτήν την περιβόητη κουμπαριά, ώστε να καταλάβει και ο κόσμος, θα σταθούμε σε ένα στοιχείο που έχει την αξία του.

Από τους 28 καλλιτέχνες που συμμετείχαν φέτος στην διαδικασία της ΕΡΤ για την Eurovision 2022(γιατί τόσοι ήταν και όχι όσοι αναφέρονται δεξιά και αριστερά), ο μοναδικός που αντιδρά και βγαίνει δημόσια να κάνει παράπονα και “καταγγελίες” είναι ο Νίκος Γκάνος. Οι υπόλοιποι 22 από αυτούς που δεν είναι στην πεντάδα δέχθηκε με αξιοπρέπεια την απόφαση της κριτικής επιτροπής και δεν φαίνεται δημοσίως τουλάχιστον να συμμερίζονται τα λεγόμενά του. Μία λεπτομέρεια που έχει όμως την αξία της.

Φθάνουμε τώρα στην κουμπαριά. Η περιβόητη λοιπόν κουμπαριά, αφορά τον ετεροθαλή αδερφό του Good Job Nicky, Χάρη Βαρθακούρη και τον Κωνσταντίνο Ζούλα, πρόεδρο της ΕΡΤ, που έχει βαπτίσει ένα από τα παιδιά του πρώτου. Όσο λοιπόν κατακριτέο είναι αυτή η κουμπαριά να χρησιμοποιηθεί ως μέσον για να προωθήσει ο Good Job Nicky την συμμετοχή του έναντι των υπολοίπων, τόσο κατακριτέο επίσης είναι να σταθεί τροχοπέδη σε έναν ταλαντούχο άνθρωπο να κυνηγήσει το όνειρο του και να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της χώρας μας στον διαγωνισμό. Το παραπάνω είναι ξεκάθαρα οικογενειακός ρατσισμός, κάτι που έχουμε δει δυστυχώς να γίνεται αποδεκτό στην πολιτική και τώρα και στην μουσική.

Πάμε τώρα στο μείζον. Ο Νίκος Γκάνος αντιδρά γιατί στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν βρίσκεται μεταξύ των πέντε καλλιτεχνών που η επιτροπή προέκρινε στην τελική φάση επιλογής. Ήταν λοιπόν ο λόγος αποκλεισμού του η κουμπαριά; Αν ναι σαφώς και είναι άδικο και ανήθικο, όπως και ο ίδιος δήλωσε. Ποιος είναι ο μόνο τρόπος να μας αποδείξει πως έχει απόλυτο δίκαιο; Μα φυσικά να κυκλοφορήσει το τραγούδι του και να δείξει πόσο λάθος έκανε η επιτροπή που δεν τον επέλεξε για την κορυφαία πεντάδα ή ακόμη και ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision 2022.

Μέχρι τότε φυσικά εγώ τουλάχιστον θα κρατώ τις επιφυλάξεις μου, γιατί η ιστορία έχει αποδείξει (με ελάχιστες εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού), πως όσες φορές στο παρελθόν μία επιτροπή της ΕΡΤ πραγματοποίησε μία προεπιλογή τραγουδιών, πάντοτε το κοινό αίσθημα όταν στην συνέχεια κυκλοφορούσαν τα “κομμένα” τραγούδια, όχι απλά δεν αμφισβητούσε την απόφαση της, αντιθέτως υπερθεμάτιζε ακόμα περισσότερο.

Κάτι τελευταίο που φυσικά δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αλλά όλες τις δημόσιες τηλεοράσεις που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Ακόμη και όταν η επιλογή της συμμετοχής γίνεται μέσω εθνικού τελικού, ποτέ μα ποτέ και σε καμία χώρα απολύτως, δεν συμμετέχουν όλοι όσοι δηλώνουν αρχικά συμμετοχή, αλλά ένας συγκεκριμένος αριθμός που επιλέγει μία επιτροπή.

Ξανά λέω λοιπόν και καλώ και τον Νίκο Γκάνο εφόσον μας διαβάσει, να κυκλοφορήσει το τραγούδι που πρότεινε στην ΕΡΤ και να αποδείξει σε όλο το πανελλήνιο και πως οι καταγγελίες του έχουν βάση και πως ο ίδιος θα έπρεπε να βρίσκονταν εντός της πεντάδας. 

ΥΓ. Με τούτα και με εκείνα, προβλέπω κλείσιμο των διαδικασιών την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς αποδείξαμε πως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε έναν εθνικό τελικό ούτε ως πιθανότητα. Αναφέρομαι σε όλους ανεξαιρέτως, καλλιτέχνες, fans, media, ΕΡΤ …. Αυτά όμως θα τα πούμε μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

17 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tonia
    Tonia says:

    Πόσο συμφωνώ!
    Επιτέλους κάποιος το είπε!!
    Όποιος δεν ξέρει να χάνει μην μπαίνει καν στον κόπο να αγωνίζεται…
    Προσωπικά όλα αυτά που είπε και ανάρτησε ήταν ι ορισμός της ΜΙΚΡΟΠΡΈΠΕΙΑΣ

    Απάντηση
  2. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Καλό θα είναι η ΕΡΤ να μην επηρεάζεται από τις δηλώσεις Γκάνου και να συνεχίσει όπως εκείνη αποφασίσει για το ποια διαδικασία θα ακολουθήσει για την επιλογή της συμμετοχής μας. Όσο για τις δηλώσεις Γκάνου, ασχολίαστο!

    Απάντηση
  3. Chris Koul
    Chris Koul says:

    Αν στο τέλος επιλεγεί ο γιος του Πάριου και επιβεβαιωθεί ο Γκάνος, τί θα πείτε; Θα ανακαλέσετε ή θα πείτε «ήταν όντως το καλύτερο»; Και με ποια κριτήρια; Τα δικά σας; Τα δικά μας; Ναι προφανώς ας αποχωρούσε από τη διαδικασία αφού γνώριζε εξ αρχής ότι το σύστημα ευνοούσε συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά αν στο τέλος επιλεγεί, τα όσα είπε θα έχουν βάση.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Θα το κρίνει όλη η Ελλάδα όταν βγει το τραγουδι, για αυτο κ γράφω να κυκλοφορησει ο Γκανος το τραγουδι του για να δουμε αν εχει δικαιο ή οχι, με τα κριτηρια ολων. Αλλα ας αντιστρέψω το ερωτημα: αν τλκ δεν επιλεγει ο GJN εσεις θα γράψετε οτι κάνατε λάθος κ συνομολογείτε αδίκως;

      Απάντηση
  4. Dimitris
    Dimitris says:

    Πραγματικά καλά που υπάρχετε και εσείς και λέτε τα πράγματα έτσι όπως είναι. Η αλήθεια πονάει πολλούς. Από την αρχή γέλασα με αυτά που είπε ο Νίκος Γκάνος. Μίλησε για το γεγονός πως έπρεπε να γίνει εθνικός τελικός. Κανένας από αυτούς που είναι υπεύθυνοι του project Eurovision στην ΕΡΤ δε μίλησε για μια τέτοια διαδικασία επιλογής της συμμετοχής μας. Υπήρχε μια προθεσμία και οι ενδιαφερόμενοι δήλωσαν συμμετοχή. Επίσης είναι τρομερά περίεργο το γεγονός πως μέχρι να ανακοινωθεί η τελική πεντάδα δε βγήκε να μιλήσει πως προτιμά έναν εθνικό τελικό. Ίσως να πίστευε πως έχει τη τέλεια συμμετοχή όχι απλώς από άποψη φωνής, τραγουδιού, προώθησης ή σκηνικής παρουσίας, αλλά από άποψη αναγνωρισιμότητας. Μάλλον πιστεύε ότι είναι ο πιο γνωστός από τους συμμετέχοντες και ότι θα πάρει αυτός το χρίσμα. Τέλος πολύ κακό αυτό που σχολιάστηκε εκ μέρους του για τη σχέση που υπάρχει μεταξύ του αδελφού του GJN και του Προέδρου της ΕΡΤ. Προσωπικά δε θα με πείραζε αν όλα αυτά τα έλεγε αφού είχε επιλεγεί ο GJN και είχε φέρει ένα χαλιά αποτέλεσμα. Το να το κάνει τώρα είναι άκομψο και τον μειώνει ως άνθρωπο και Καλλιτέχνη.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Να σου πω κάτι..κ θα τα γράψω κ αυτα μολις υπαρξει η τελικη ανακοινωση, γτ καποιοι λένε πως δεν κατηγορουμε ποτε την ΕΡΤ. Ξέρεις ποιο θεωρω λάθος από πλευρας ΕΡΤ; Όταν ξεκινησε αυτη η παραφιλολογια με τον εθνικο τελικο κ τα fake news, οι μόνοι που μέναμε να λέμε “παιδια μην τα πιστευετ, δε προκειται να γινει εθνικος τελικος” ήμασταν εμεις. Θα έπρεπε απο την αρχη αυτης της μπουρδολογιας να βγει η ΕΡΤ κ να ξεκαθαρισει την διαδικασια. Αν το εκανε τοτε, τωρα σημερα ο Γκανος δεν θα ειχε ουτε αυτο το επιχειρημα. Κατά τ’ άλλα εμενα με ενοχλησε παρα πολυ το μπουλινγκ και ο οικογενειακος ρατσισμος που ασκειται στον GJN. Δηλαδη επειδη ειναι ο γιος του Πάριου ή επειδη ο ετεροθαλης αδερφος του βάπτισε το παιδι του προέδρου της ΕΡΤ (δεν τους κανει συγγενεις αυτο), σημαίνει ότι αποκλειεται απο ολες τις διαδικασίες; Να πω βεβαια πως ο Προεδρος της ΕΡΤ δεν ειναι καν στην επιτροπη επιλογης..

      Απάντηση
  5. Tonia
    Tonia says:

    Δηλαδή το σενάριο ότι άξια μπορεί να έχει καλυτερο τραγουδι και όλο το πακετο δεν μπορεί να υφίσταται γιατί ο Γκανος και κάθε Γκανακι είχε την προκαταληψη ότι είναι παιδι επώνυμων και ευνοείται . Είναι μακράν καλυτερος και ταλαντούχος από αυτόν και επίσης ταλαντουχοτ Ερμή και δεν το λέω εγώ αλλά ο κόσμος το χει τουμπανο και αυτός κρυφό καμάρι
    Εσκεμμένα έριξε το δηλητήριο του που κι αξία επιλεχθεί να βρει μερικους σαν εσενα να τον επιβεβαιώσει για το αγκάθι που έσπειρε.
    Ένα λάθος έκανε η ΕΡΤ
    Που δεν έκανε εξαρχής ανάθεση στον Goodlobnicky!!!

    Απάντηση
  6. Λουκάς
    Λουκάς says:

    Εχει και τα δικιά του ο Γκανος, καλά εκανε και τα είπε, επίσης δεν είναι τυχαία και η αποχώρηση της τελευταίας στιγμής από την Καλομοίρα, είμαι σίγουρος ότι από τη αρχή τον Good Job Nicky θα στείλουν, αυτό θα κατάλαβε η Καλομοίρα και έκανε πίσω. Επίσης σας βρίσκω υπερβολικους, φτάνει πια με τη λέξη μπουλινγκ, έχετε χάσει τη σημασία της πλέον, κανένας δεν έκανε μπουλινγκ στο Νικόλα, απλά ο Γκανος με την Ερτ τα βάζει που όντως δεν το χειρίστηκε σωστά όλο αυτό και το οτι παίζει το βύσμα απο πίσω λόγω του Παριου και της λεγόμενης κουμπαριές, που πιστεύω βοηθάει στο να επιλέξουν τον Νικόλα, δεν λέω ότι θα τον στείλουν ξεκάθαρα για αυτό αλλά βοηθάει πολύ αυτο, όπως και άλλες χρονιές η Ερτ με βύσμα έκανε τη επιλογή της, δεν είναι παράξενο, κανένα μπουλινγκ δεν γίνεται, μάθετε τη σημασία του μπουλινγκ επιτέλους, εγώ θέλω να ακούσω τα τραγούδια πρώτα, αν είναι τέλειο του Νικόλα, ας πάει ναι, δεν έχω κάτι με τον Νικόλα, αλλά σίγουρα βοηθάει στο ότι είναι γιος του Παριου, μη τρελαθούμε κιόλας, μακάρι να πάει ο Νικόλας δεν έχω θέμα, απλά σε όλο αυτό δεν φταίει ουτε ο Γκανος ουτε ο Νικόλας ουτε ο Πάριος, μόνο η Ερτ φταίει που κάνει μια ζωή πρόχειρο δουλειές.

    Απάντηση
  7. gogos
    gogos says:

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτές τις δηλώσεις-“καταγγελίες”. Μου θυμίζουν άλλες εποχές της eurovision με ατελείωτες γκρίνιες… κατόπιν εορτής…!

    Στο μόνο που θα διαφωνήσω με το άρθρο είναι ότι για να έχει άποψη το κοινό (για τον αν αδικήθηκε το τραγούδι του Γκάνου σε σχέση με τα υπόλοιπα) θα πρέπει να τα ακούσουμε ΟΛΑ τα τραγούδια, για να πούμε αν έπρεπε να είναι στα 5 καλύτερα ή όχι. Αλλιώς πως μπορεί ο καθένας να πει τη γνώμη του, σε σχέση με τα υπόλοιπα που “πέρασαν” στην επόμενη φάση.

    Απ’ ότι είπε (στην εκπομπή) θα το δημοσιοποιήσει.
    Η ευχη μου πάντως είναι να σταματήσει εδώ όλο αυτό το σούσουρο… και να μη δοθεί συνέχει από κανέναν άλλον.

    Απάντηση
  8. Μανώλης
    Μανώλης says:

    Θόρυβο με μπαγιάτικη μέθοδο πάει να κάνει ο Γκάνος, δυόμισι φιλύποπτοι φανς θα πάρουν τα δίκια του, τα media κατά παράδοση θα κινηθούν μεταξύ κατινιάς και παραπληροφόρησης, μέρος του eurovision fun (όχι του καλού σας site, της Ιδέας) είναι όλα αυτά…
    Ας βγάλει όντως το τραγούδι του και μακάρι να είναι γ@μάτο. Αυτό θα μου δώσει επιπλέον αισιοδοξία για την τελική επιλογή. Της Μαρσώ π.χ. το απόσπασμα ήταν πολλά υποσχόμενο. Κι αυτό είναι καλό σημάδι για το επίπεδο των τραγουδιών της πεντάδας.
    Υ.Γ. Ο GJN δε χρειαζόταν την κουμπάρα του κουμπάρου. Τον υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (μέχρι να ακούσουμε τα τραγούδια πάντα), τον ζητούσαν οι (έξυπνοι τουλάχιστον) φανς μέσα από sites ήδη μετά τη λήξη της περασμένης γιουρο και τέλος τα σχόλια των ξένων φανς για τη μουσική του είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *